Giriş Kayıt
En çok beğenilen yorumlar
avatar
(69) -
Harika bir kitap gibiydi, sağlam film; izlenmesini tavsiye ederim..


avatar
(1072) -
Röntgenci öğrenciyi destekleyen röntgenci öğretmenin röntgenci izleyicileriyimiştik...
8


default avatar
(1) -
senaryo orjinal,ödülü hak etmiş bence.
8


Yorumlar (31)
avatar
(1030) -
İlk yarı akıcı, gizemli, merak uyandırıcı güzel bir kitap gibiydi. Bir yerden sonra ilgi odağı değişti, nahoş olmaya başladı. Sonlara doğru tekrar ilgiyi ve merakı çekip beklentiyi karşılayan bir final yaptı. Bir lise öğrencisinin çoğunlukla tutkulu bazen nahoş bu hikayesi bana ufuk açıcı şeyler katmayı başardı. Teknik olarak bakıncada yönetmenin iyi bir film çektiğini, iyi bir senaryo yazıldığını ve oyuncular tarafından çok iyi oynandığını rahatlıkla söyleyebiriz.
7


avatar
(105) -
Bir öğretmenimiz var. Germaine. Kendisi bir lisede Fransızca öğretmeni. Öyle çok sıradışı bir hayatı yok. Evden okula,okuldan eve. Fakat bir özelliği var. Kendisin her zaman iyi bir yazar olmak istemiş,bunun için çabalamış fakat yeteneğinin olmadığını görünce pes etmek zorunda kalmıştır. Bir de eşi var Jeanne. O da çok başarılı sayılamayacak bir sanat galerisi sahibi.

Bu hocamız Germaine ,bir gün lise sınıfına hafta sonu yaptıkları ile ilgili bir kompozisyon yazmalarını ister. Bu kompozisyonları alır evinde okuyup notlandırmaya başlar. Bakar bakar,okur okur.. Ama hepsi sıradan ''Haftasonu evdeydim napayım ya'' tarzıdır. Sıradaki kağıdı eline alır ve umutsuzca bunu da okumaya başlar. O da ne? Bu diğerlerinden biraz farklı duruyor. Yaşına göre muazzam bir anlatım yeteneği var. Ama anlattıkları biraz ilginç. Kim bu? Hocamızın öğrencisi zeki ve farklı çocuk Claude.

Sürprizbozan: Göster


İlginç bir film. Konusu hayli ilginç. Muazzam müzikleri ise sizin o gizemli gerilime daha iyi adapte olmasını sağlıyor.
8


avatar
(6205) -
Açıkçası değişik bir senaryo ve kurguya sahip bir film. Meraklandırmanın dışında rahatsız edici yanları olması da mevcuttu. Bir öğrencinin yazarlık yeteneği üzerinden ilerleyip, aile değerlerine önem veren bir filmdi. Bence gayet etkileyici ve düşündürücü bir yapım. Birde Emmanuelle Seigner filmde seksi kadın gibi görünse de rolünde harikaydı başarılıydı. Kısacası eğer Fransız filmlerini sevenlerdenseniz, mutlaka izlemenizi tavsiye ederim.....
7


avatar
(2674) -
Uzaktan bakıp merak ettiği arkadaşının evine birlikte ders çalışmak bahanesi ile giren; gördüklerini ve hissettiklerini okulda edebiyat öğretmeninin verdiği bir kompozisyon ödevinde anlatan bir lise öğrencisinin hazırladığı bu ödev kompozisyonunda anlatılanlar ve öğrencinin anlatım tarzı öğretmenin o kadar hoşuna gider ve ilgisini çeker ki; o eve gidip yazmaya devam etmesi için öğrencisini cesaretlendirir. Sonrasında olaylar beklenmedik şekilde gelişmeye başlar, bir nevi iş kontrolden çıkar.....

Konu itibari ile ilginç ve merak uyandırıcı bir film...Değişik bir şeyler arayanlara tavsiyemdir, sıkılmadan seyredebilirsiniz.
7


avatar
(157) -
Senaryosu çok kaliteliydi, oyunculuklar tadındaydı, müzikler enfesti. Filmde okuyucunun psikolojisini yansıtmaya çalışırken, aslında izleyicilerin dikkatini filmin sonuna kadar açık tutmaları, kanımca muazzam bir yönlendirme taktiğiydi. Film, sonuna kadar gizemi elden bırakmadı, finale kadar üstüne koyarak devam etti. Finali bu sebepten biraz sönük kaldı diye düşünüyorum. Herkese iyi seyirler.
8


avatar
(34) -
François Ozon'un şuana kadar en sevdiğim filmi diyebilirim.Gerçekten çok başarılı bir film.Merak ve gerilim duygunuzu sürekli tetikte tutuyor.Geçişler ve akış çok muazzam.Tek eleştirim sonu daha başarılı bitirilebilirdi 10/8


avatar
(998) -
Ben de öğretmenin eşi gibi bir sonraki hikayenin gelmesini merakla bekledim, finalde daha büyük şaşalı bir son bekliyordum biraz sönük kaldı . Emmanuelle Seigner çok etkileyici bir kadın.
Az ama etkili +18 sahne var.
7


default avatar
(275) -
hocanın merakı bizi de sardı, sıkılmadan bitirdik filmi ama huzursuz etti beni. garip psikolojileri sadece polisiyelerde izlemek istiyorum.
yine de olumlu yanlar; oyunculuklar iyi, müzikler nefisti. yazma yöntemi hakkında diyaloglar ve sanatsal yorumlar hoşuma gitti.
6


avatar
(1723) -
merak uyandırıcı başladı gayet sürükledi ama finali olmamış sanki...kapı deliğinden röntgencilik yapan bir ergen...başka hayatların içine girmeye çalışan...kıskandığı aile hayatına çomak sokmaya kalkışan...keşke sonunu daha bağlasaydı yönetmen...
6


avatar
(178) -
Sorunlu ergen çocukların yazmaya eğilimi fazladır. Farklı görüp farklı hayal edip farklı yazarlar. Kendi evlerinin dışında olmayı çok severler. Bu çocukları yazarken yönlendirmemek daha iyi. Filmi röntgenci çocuk ve destekleyen öğretmen gözüyle görmek fazla basit..


avatar
(178) -
Sorunlu ergen çocukların yazmaya eğilimi fazladır. Farklı görüp farklı hayal edip farklı yazarlar. Kendi evlerinin dışında olmayı çok severler. Bu çocukları yazarken yönlendirmemek daha iyi. Filmi röntgenci çocuk ve destekleyen öğretmen gözüyle görmek fazla basit..


avatar
(58) -
kitap uyarlaması film epey fazladır lakin kamerayla yazılmış kitap sayısı azdır Wink bu kitabında yazarı yok yönetmeni var...İyi seyirler olsun..


default avatar
(175) -
psikopatça bir film ve güzel bir yazarlık dersi aynı zaman da Çok Mutlu
7


default avatar
(148) -
sabırla izlendiğinde etkisini gösteriyor. yazmaya ilginiz var ise etkileneceksiniz.
6


default avatar
(274) -
film içinde filim anlatan yapımları severim ki bu da onlardan biriydi. filmde de bahsedilen "merak" (devam edicek notları) çok etkileyici merek uyandırıcıydı. hoca gibi bende hep merak ettim sonra ne olucak, nereye varıcak sonu filan diye. derken film nası bitti anlayamadım. son sahnenin ucu çok açık . nereler kurmaca, nereler gerçek çözmek çok zor. göndermeler Başta Hitchok ve esinlenme Woody Allen göze batan diğer ögelerdi. müzik tam bir ahenkte idi. roman dinler gibi hiissettim ara ara kendimi. tam bir "sanat" eseri Ozon işi var karşımızda. edebiyat ve filmin kesiştiği nokta da izlenmesi gerekn muazzam bir yapım "Evde". izleyiniz, arşivleyiniz.
8


default avatar
(33) -
sitenin puanı düşük gibi geldi bana.. 7.5'u hakediyor gibi...
8


avatar
(422) -
Değişik ve güzel bir senaryoydu. Herkese beğeneceği bir film değil ama ben filmi beğenenlerdenim. Sonuna kadar merakla izledim ve kompozisyonları çok beğendim. François Ozon bu filme çok emek harcamış, kutlamak gerek.
6


avatar
(1072) -
Röntgenci öğrenciyi destekleyen röntgenci öğretmenin röntgenci izleyicileriyimiştik...
8


avatar
(393) -
İlginç bir konu, sağlam senaryo ve sonuna kadar sürükleyen bir gerilim...
Fakat Hollywoodsever aksiyon meraklıları sıkılabilir; bu da normal...
8


avatar
(898) -
Ben filmi beğenmedim. Yaşıtlarının çok üzerinde bir yazma yeteneği olan Claude ve öğretmeninin arasındaki hikaye sürekli öğrencisini yazmaya teşfik etmesi,yönlendirme çabaları sıkıcıydı beni sarmadı... Saygılar


‹ Önceki 1 2 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film