Giriş Kayıt

Jimmy Savile: A British Horror Story (2022) Yorumlar


Mini Dizi

Yorumlar (1)
avatar
(79) -
"Biz İngiliz kraliyet ailesi olarak çocuklara, hastalara, sakatlara, suçlulara ve sapkın zevklerimize uygun gördüğümüz her türlü insana tecavüz ettik. Öldürdük, tehdit ettik, susturduk. Medyamız ve polisimiz bunu gizledi. Siz sıradan insanlar değil bizi, kapımızdaki süslü bir köpeği bile suçlayacak güçte değilsiniz."

Filmin ana teması bu. İzlerken İngiliz kraliyet ailesinin pis, sarı, çarpık dişleriyle suratınıza sırıttığını hissediyorsunuz. Milyonlarca insanın gözleri önünde, hastanede yatan 5 yaşındaki sakat çocuğun bile ırzına geçtiğini saklamadan söyleyen bir sapığı, yüzlerce tecavüz vakasına rağmen nasıl koruduklarını ve korumaya devam edeceklerini anlatıyorlar.

Belgesel de bu aklama sürecinin etkili bir parçası. 3 saatlik belgeselin 2 saat elli dakikası tecavüzcüyü överek, 1 dakikası tecavüzlerinden hızlıca bahseder gibi yaparak, kalan kısmı da jenerikle vb geçiyor. Müzikler, montaj, röportajlar vb tümüyle suçu ifşa eder gibi yaparak örtbas etmek ve sansasyonel değerini azaltmak üzerine. BBC'nin bilindik klişe metotlarına aşina insanların gülüp geçeceği bir parodi.

Two Popes filmi, 30.000 oğlan çocuğunun tecavüzünü örtbas etmeye çalışan sapık bir emekli Nazi olan Benediktus ve öğrencisi darbe sevici Francis'i sevimli ve normal göstermek için her türlü sinema hilesini kullanan bir maymun dansıydı. Bizim ülkemizde bile papalığa sevgi besleyen bir cahil ve idiot sürüsünün olduğunu gösterdi.

Bu belgesel Two Popes filminin işe yaradığını, Prens Andrew'in çocuk tecavüzlerini gizlemek için Jimmy Savile denen şarlatanın harcanabilir olduğuna karar verildiği gösteren bir yapım.

İzlemek için sağlam mide gerek. İşlenen suçlar yürek burkucu ama bu suçları gözünüzün içine baka baka inkar etmeye çalışan bir grup pisliği, piyano ve süslü çekimler eşliğinde izlemek düpedüz mide bulandırıcı.
İzleyin. Dünyada adalet olmadığını ve eski çağlardan kalma din veya kraliyet gibi sapıklıklar ortadan kalkmadıkça da olmayacağını anlayın.

(Ayrıca bugün güya internet solunun renkli ve komik sesi olarak dolanan Ricky Gervais soytarısının, Jimmy Savile'in etrafında sahibine kavuşmuş fino gibi neşeyle zıpladığı sahneler kayda değer.)
10


‹ Önceki 1 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film