Giriş Kayıt
Yorumlar (6)
default avatar
(9) -
Yorgos Lanthimos'un alışılmış farklı bakış açılarıyla ele aldığı sinema filmi.
Kurguya göre bir grup insan, ölen insanların yerine geçmek gibi bir hizmet sunuyor fakat söz konusu hizmet katı kurallar çerçevesinde veriliyor.
Kurgunun da ötesinde kişilerin içinde kaldığı durumları çaresizce kabullenmesini hissediyorsunuz. Söz konusu sahnelerde diyaloglar kısır bir döngüde havada kalmış hissi uyandırıyor. İzlerken "Ee şimdi bu neydi" cümlesini defalarca kendi kendinize kurma ihtimaliniz yüksek ama yine de Yorgos'un tarzını beğenenler için izlenmesi gerekenler arasında. Lobster ve Kutsal Geyiğin Ölümü ile yönetmenin bakış açısını daha iyi anlayabiliriz.


avatar
(2674) -
Yönetmen Giorgos Lanthimos'un, bir önceki filmi "Doogtooth"'un başarı rüzgarından faydalanmak amacıyla "bu saatten sonra ne yapsam tutar" kafasıyla vizyona soktuğu; fakat bende hayal kırıklığı yaratan, izlerken oldukça sıkıldığım bir yapım.
4


default avatar
(34) -
Kynodontas'ın bir tık altında belki ama, bu filmi de çok güzel Lanthimos'un. Puanı hem burada hem imdb'de düşük kalmış, 7 bandında olmalıydı bence.
8


default avatar
(69) -
Köpek Dişin'den sonra olmamış gibi geldi.
6


avatar
(569) -
Yönetmen; Köpek Dişi'nde olduğu gibi, bu filmde de ilginç bir fikirden yola çıkmış ama bu sefer fikir tam olarak hikayeleşememiş. Alışverişe vakit bulunamadan eve dönülen bir iş gününün akşamında eksik malzemeyle yapılmış akşam yemeği tadı var. Karın doyurur mu doyurur; ama lezzetli mi? Bence biraz yavan gibi!

Bir de, tek başına, dimdik, gökyüzüne selam duran Ağrı Dağının, bir çok dağdan oluşmuş bir dağ silsilesi Alpler ile kıyaslanıp, üzerine çamur atılmasını fiyasko olarak değerlendiriyorum. Elbette Alpler de eşsiz güzellikteler ama filmde söylendiği gibi kimsenin görmek istemeyeceği bir dağ değildir Ağrı Dağı. Zira bırakın görmeyi, sahiplenmeyi isteyen o kadar çok ki!... Hem onun adı Ararat değil; Ağrı Dağı!
5


avatar
(1072) -
Alt metinleri kavrayıp çözülmesi zor bir bulmacayı çözmüş olmanın verdiği erinçle kendini farklı ve üstün görerek ego tatmininin sağlandığı bu tür filmler için söylenebilecek en önemli şey kimsenin boyunun uzamasına yardımcı olmadığının bilinmesi...
Film kendi mantığı içinde gerçekten başarılı. Hemşiremizin oyunu üst düzey falan filan. Lakin kime ne yararı var? Yanıtı yukarıda...
3


‹ Önceki 1 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film