Giriş Kayıt
Yorumlar (22)
avatar
(2674) -
Annesi olmayan, babası tarafından da yetimhaneye terkedilen ve aradığı ebeveyn ilgisini tesadüfen tanıştığı bir kadında bulan küçük bir çocuğun dramatik hikayesi...

Çok ağır bir tempoda ilerliyor, seyrederken sıkıldım.
5


avatar
(6203) -
Çok kişiye hitap etmeyeceğini düşündüğüm, yetimhanede kalan bir çocuk ile onunla ilgilenmeye çalışan bir kadınla arasındaki ilişkiyi oldukça güzel bir şekilde yansıtan başarılı bir film..Hiç sıkılmadan çok keyifle beğenerek izledim.Genelde film izlemesini sevenlere tavsiye ederim
7


avatar
(1723) -
çok ifadesiz bir film izledim, çocuk için bir açmaz, baba için ise tam bir eziyet, senaryo yok gibi, hikaye bırakın koşmayı yürüyemedi bile, cannes film festivalinde Bir Zamanlar Anadolu'da ile ödül paylaşmış çok afedersiniz ama bu fllm NBC'ın filminin kaftanındaki kılı olamaz, ödül vermek için başka saikler göz önüne alınmış anlaşılan, zaman israfı, hiç bulaşmayın...
5


avatar
(1418) -
5 yıl önce yazdığım yorum...

2011 Yılının Cannes Film Festivali’nde Jüri Büyük Ödülünü Nuri Bilge Ceylan’ın “ Bir Zamanlar Anadolu” filmi ile paylaşmış bir yapım.

Annesi ölmüş, babasının ona bakamayıp yetimhaneye bıraktığı 11 yaşındaki bir erkek çocuğun hüzünlü ama bir o kadar da cesur hayatta kalma mücadelesi.

Cyril ‘in babası maddi güçlük çekince 1 ay süreliğine Cyril’i yaşadıkları semtteki bir yetimhaneye bırakır. Cyril babasını özleyip yaşadıkları daireye gidince babasının taşındığını öğrenir. Babası onun çok sevdiği bisikleti de satmıştır. Tesadüfen tanıştığı kuaför Samantha , Cyril’e yardım etmek ister. Bisikleti bulur ve satın alıp Cyril’e verir.

Cyril’in babasının izini sürüp onu bulurlar ama babası kendisine yeni bir hayat kurmak istemektedir ama yeni hayatında hayatında Cyril’e yer yoktur.

Samantha çocuğun koruyucu ailesi olur ve haftasonları Cyril onda kalır.

Mahalledeki serseriler, küçük çocuğu suç işlemeye teşvik ederler ama küçük çocuğa Samantha hep şevkat gösterir.

Öncelikle çok etkileyici ve tavsiye edeceğim bir film. İki yalnız ve cesur insanın, birbirine destek olması insanı çok duygulandırıyor. Görüntüler çok hoş. Çekimler ve oyunculuklar çok başarılı. Film müzikleri de orijinal. Ben filmi çok beğendim.

Film ülkemizde ve diğer ülkelerde çeşitli festivallerde gösterildi ve dünya çapında övgü aldı. En iyi yabancı dilde Oscar ödülüne aday gösterilebileceği söyleniyor. Şimdiye kadar film 4 ödül kazandı.

Başrolde Fransa’da yaşayan 36 yaşındaki ünlü Belçikalı oyuncu Cecile de France oynuyor.
7


default avatar
(4) -
Sürprizbozan: Göster
9


default avatar
(6) -
Çok güçlü bir film. Dardenne Kardeşler denildi mi sinema denmiştir unutmayın. Ha bir de o aptal atlamalı zıplamalı, sürprizli, duygu böcüğü sürpüntülerden değil, bu gerçek bir film. Yorumlara bakıp aldanmayın.


default avatar
(6) -
Bir Zamanlar Anadolu'da filmiyle Cannes'da Jüri Büyük Ödülü'nü paylaşmış bir eser. Nuri Bilge'nin filmi bu filmden katça iyi. Bu paylaşım hiç yerinde olmayan bir sonuç. İzliyorsunuz ve film bitiyor. İşte bu kadar.
7


avatar
(435) -
film bana fena halde şeker portakalını hatırlatmıştı izlerken.kitabın yaşattığı etkiye benzer bir etkisi oldu bende.çocuk karakter cyril zeze sanki ve portugası da samantha.
8


avatar
(18) -
Sakın benim gibi yorumlara aldanıp bu güzel filmi izlemeyi ertelemeyin. İzleyin, izletin efendim.
8


avatar
(1072) -
Hasbelkader anlık bir sıcak sarılmanın sonucu, koca şehirde belli belirsiz tarif üzerine ve benzeri yüzlerce olabilecek bir bisikleti bulmak üzerinden başlayan ilişki, 11 yaşında bir çocuğun velayeti için yalnız yaşayan bir kadının başvurusu üzerine gelişir.
Sürprizbozan: Göster

Tüm bu sorulara evet yanıtı verilebiliyorsa iyi film. Yoksa, duygu sömürüsünün vıcıklığından başka ne kalıyor geriye...
2


avatar
(155) -
Sinema böyle bir şey değil dedirten bir film oldu kendi adıma. Kastım durağanlık falan değil. Durağan olup da harika olan filmler de izledik ama bu film, uzun bir video kaydı izlenimi oluşturdu bende. Tarz meselesidir belki de, neticede beğenenler de var beğenmeyenler de, kimseye saygısızlık etmemek lazım.
3


avatar
(569) -
Film bana göre fena değildi; beğendim de diyebilirim. Başrol oyuncusu Thomas Doret'in tek başına sırtladığı, sırf onun oyunculuğunu görmek adına dahi izlenebilecek bir film. Elbette aksiyon severleri tatmin etmeyecektir... Küçük bir çocuğun biri yetişkin, biri ergen iki kişinin bir çırpıda hakkından geldiği ve bana göre inandırıcılıktan uzak olan sahne olmasaydı veya daha inandırıcı çekilebilseydi daha yüksek bir puan verebilirdim. Belçika'da önüne gelenin sorgusuz sualsiz koruyucu aile olabildiği izlenimi vermesi açısından da bana ilginç geldi. Ama bu konuyu fırsat bulduğumda araştırmak üzere bir kenara not ettim. Merak ediyorum, gerçekten de öyle sebil niyetine dağıtıyorlar mıymış çocukları. Zira burada değil koruyucu aile olmak, sosyal hizmetlerde gönüllü çalışmak için bile bin dereden su getirtiyorlar insana.
7


avatar
(994) -
evlat olsa sevilmez. bu tabir son yıllarda çok kullanılır oldu. burdan yola çıkarak çocuk oyuncu rolünü o kadar iyi oynamış ki kendinden tiksindirecek seviye kadar getirmiştir. keşke diğer oyuncu abi ve ablaları da onun kadar bir performans sergileseydi.
6


avatar
(408) -
Ne sabır var millette, bizde olsa dayak arsızı yaparız.
Güzel film aslında, ilgi ile izledim.
7


default avatar
(77) -
Maalesef zaman kaybı ve kötü bir final...
6


default avatar
(1723) -
ya ben filmden anlamıyorum ya olumsuz yorum yazanlar mı çok güzel bir film mutlaka izlenmeli çocuk çok ama çok başarılı filmi tek başına sırtlıyor
10


avatar
(358) -
Zaten bir italyan işi filmde çocuk ve bisiklet
görmesem şaşarım.birde bunların çocuklu
filmlerinde çocuklar hep röntgenci temayülde
olur...süper hümanist klişe izlemek isteyenler buyursun.
90lar da bu tarz filmleri bize övüp duran demirbaş
eleştirmenlerimizin etkisinden kurtulduk milletçe
çok şükür!

Cevaplar (1)
avatar
(118) -
harika yorum.


0
| Bildir


avatar
(165) -
sakın izleyip de vakit kaybetmeyin.. 10 üzerinden 1... hala böyle kötü film çekebildikleri için bütün ekibi kutlamak lazım...

Cevaplar (1)
default avatar
(123) -
Hayret, Cannes jürisi sizin kadar düşünememiş.


0
| Bildir


default avatar
(56) -
izlemediğinizde hiçbirşey kaybetmeyeceginiz bir film...Olağanüstü durağanlıkla geciyor...Film bittiğinde de keşke izlemeseydim diyebileceginiz bir film...


avatar
(45) -
Duygusal Fransız filmlerinden biri daha.Vızır vızır bisiklete binen bir çocuk.Oyunculuklar abartılı.
5


‹ Önceki 1 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film