Giriş Kayıt

Bin Ladin'i Öldürmek (2012) Yorumlar


00:30 - Zero Dark Thirty

En çok beğenilen yorumlar
avatar
(287) -
Şaka maka herifler ladini vurup paketlediler, biz de binlerce kişinin ölümünden sorumlu olan adamla müzakere edip senelerdir krallar gibi besliyoruz.
Valla filmi izlerken direkt bu geldi aklıma; sonra "vay efendim amerika şöyle demokratik böyle özgürlükçü"
Bu arada çevirmen arkadaşlara sonsuz teşekkürler Saygılar
6


default avatar
(107) -
Üstün ırk Amerika yine sahnede..teroristler yaratıp hem dünyanın hemde kendi başlarına bela ederler, sonra biz kendi işimizi kendimiz yaparız edalarında pisliklerini temizlemeyi böbürlene böbürlene anlatırlar...bu kadının diğer filminede nasıl oscar verdiler anlamadım, akademi yapıyor böyle yanlışlar..sonunda hepsi Amerikan çocuğu değil mi?


avatar
(280) -
bu kadın Hurt Locker'dan sonra alıştı bu tarz konuları işlemeye. Akademi bu tarz konulara atlıyor tabi hemen. Bu film de ödüller alacaktır kesin
8


Yorumlar (75)
avatar
(176) -
Filmi çok beğendim uzun süresine rağmen sıkılmadan izledim. Senaryo kurgu ve oyunculuk çok iyiydi.
2005-2011 yılları arasında El kaide terör örgütünün sorumlu olduğu bombalama olayları da verilmiş böylece bir belgesel havası katılmış.

Filmi izlerken pakistan, afganistan sahnelerinde insan düşünmeden edemiyor Sefalet, cahillik, yobazlık tercih mi? yoksa kader mi? Bu şekilde yaşamayı kim neden ister. Kadınların insan yerine konulmadığı sosyal hayattan soyutlandığı toplumlar geri kalmışlıktan başka ne bulabilir? Bunu batı sömürgeciliği ile açıklama kolaycılığına gitmek kendimizi kandırmak olmuyor mu? Şundan eminim bizim din kuralları ile yönetilmeyen LAİK ülkemizde bol kepçeden sallayan insanlar pakistan ve afganistan da hayatlarına devam edemezler. Gerçekler ve hayaller çok farklı. pakistan ve afganistanda ki Baça bazi kültürünü duymuştum ama duymak ve görmek farklıymış abartıldığını düşündüğüm bu kültürü 7 sene önceki pakistan ziyaretimde gözlerimle görmüştüm böyle bir toplumda her köşe başında bir travesti olması ( başları örtülü dini kuralları uygulayan travestiler) ve bunun çok doğal karşılanması beni oldukça şaşırtmıştı Her şeyin kadın konusuna getirildiğini düşünenler olabilir ama açıkça görülüyor ki kadınlara bakış açısı o medeniyetin ne olduğunu yansıtıyor eğer kadınları toplumdan soyutlarsanız toplum olarak ilerleyemezsiniz. Baça bazı; kelime anlamıyla "erkek çocuklarıyla oynamak demek. bu bölgelerde ailesi fakir küçük çocuklar erkek eğlencelerinde bizdeki dansöz gibi oynatılır küçük yaştan itibaren bunun için eğitilir . bizim toplumda da buna benzer ''köçek'' isminde erkek dansözler var.

Sözün özü iran ve pakistanı kendi gözleriyle görmüş Bir insan olarak kadınlar toplumdan ne kadar dışlanırsa o toplum o kadar geri , o kadar çağdışı kalır.
8


avatar
(502) -
5/10 ilk 2 saat hiç aksiyon yok sürekli bir sorgulama ve işkence. Abd 11 eylül bahane edip tüm ülke vatandaşlarını tutuklayıp, işkence ve sorguya almış resmen. Algı olarak da o ülkeleri ve müslümanları terörizmle özdeşleştirmişler. Ilk yarım saatte 2 kez ezan vermeleri vs hep bu amaçlarına yönelik. Dünyanın abisi yine aynı mantıkla ben herşeyi hallederim karışmasın kimse barış ve demokrasiyi ben sağlarım mesajları veriyor... Güçlü olduğu için de haklı imajı veriyor bence. Ileri sararak izledim diyebilirim. Izlemeyen bir şey kaybetmez.
5


avatar
(2674) -
Usame Bin Ladin'i nasıl yıllarca uğraşarak (!) zorlukla yakaladıklarını ballandıra ballandıra anlatmış Kathryn Bigelow... Politik ya da dini bir gözle bakmadan yalnıza bir sinemasever gözüyle baktığımda hiç de beğenmedim..Gereksiz uzun, heyecansız, sıkıcı.
4


avatar
(614) -
Anlatım olarak öylesine akıcı ki o kadar politik, siyasi ve askeri terimin içinde boğulup gitmiyorsunuz. Bu kadar geç izlediğime üzüldüm. Ajan Maya'nın öyküsü vurucu bir yönetmenlikle gerçekten etkileyici bir hâl almış. Tavsiye ederim.
7


avatar
(1234) -
Yönetmenin Hurt Locker filmi kadar başarılı bulmadım. Zaman zaman sıkıcı olabiliyor . Ancak genel anlamda başarılı. Kafanızdaki politik saçmalıkları, komplo teorilerini bir tarafı bırakın ve film izlerken ona göre değerlendirmelere yapın derim.

benden 7 puan ve tavsiye edebilirim. Ancak çok aksiyonlu ve yüksek oranda savaş sahneleri barındıran bir film değil.
7


avatar
(64) -
True story ibaresi, filmi zaruri bir kalıba soktuğu için final sahnesi hayli zayıf kalmış. Yine de film sizi operasyon anına kadar sıcak tutabiliyor.
7


avatar
(1418) -
2013 yılında yazdığım yorum...

5 Dalda Oscar adaylığı bulunan ( En iyi film, kadın oyuncu, orijinal senaryo, kurgu, ses kurgusu) Zero Dark Thirty, El Kaide Terör Örgütü’nün lideri Usame Bin Ladin’in 2001 ‘deki saldırılardan sonra takip altına alınıp, 2 Mayıs 2011 tarihinde Pakistan’daki evinde ölü olarak ele geçirilmesini konu alıyor.

Bin Ladin’in saldırılarında 3bin Amerikalı hayatını kaybettikten sonra, Amerika onun yok edilmesi konusunda daha ciddi adımlar atar.

Afganistan ve Pakistan’da görev yapan CIA ekibine Maya isimli genç ve deneyimsiz bir ajan katılır. Birkaç sorgulamaya katıldıktan sonra Pakistan’da Bin Ladin’e yakın olabilecek kişileri aramaya başlar. İpuçlarını yıllarca takip eden Maya, kırsalda bir evi tespit eder.

Bin Ladin’in o evde olup olmadığı kesin olmamasına rağmen, CIA onun sezgilerine güvenir ve çok gizli özel tim, bu eve girip operasyonu başarıyla tamamlarlar.

2,5 saat süresi olan bu filmin ilk 1,5 saati oldukça sıkıldım. Maya bir Pakistan’da bir Afganistan’daydı. 2001 ve 2011 yılları arasında gerçekleşen terörist saldırılar (Liverpool’daki otobüs patlaması, Pakistan’daki otelin bombalanması vs) gerçek görüntülerle desteklenerek bir nevi belgesel tarzında verilmişti. Son bir saatteki gece baskını heyecan vericiydi ama öyle pek de ahım şahım görüntüler yoktu.
5


avatar
(286) -
BBC'nin 2016 yılında yayınladığı Dünyanın en iyi 100 filmi listesinde 57. sırasında.Aslında bu bile BBC'nin ne denli şaçmaladığının kanıtıdır.
4


default avatar
(75) -
Bu filmi izledim ve çok iyi çekilmiş bir aksiyon filmi olduğunu düşünüyorum. Burası politika platformu değil ve kimseye politik ders vermek gibi bir niyetim yok. Filimleri sinema severler açısından değerlendirmek ve birbirimize seyrettiğimiz filimlerle ilgili fikir vermek gerekirse, bu filim seyredilir vede devami çekilirse yine seyredilir nitelikte bir filim. Kurtlar vadisi pusu filmi nasıl seyredilirse bu filimde öyle seyredilir. Sevgiler Gülücük


avatar
(140) -
Öncelikle bu filme propaganda, ABD propagandası demek hakikaten saçmalık işi. Yönetmenin oscar aldığı film The Hurt Locker'dır. Ve evet o film propagandadır. Ama bu film adeta belgesel gibi bir filmdi. Bin Ladin, El Kaide ya da bilumum Hizbullah hakkında fikri olmayan insanlara belgesel gibi anlattı neler olduğunu. Ve evet kendi bakış açısıyla anlattı ama bundan daha doğal ne olabilirki? İçinde her ABD askeri geçen film propaganda mı şimdi? Yapmayın lütfen.
Sen yapsan film sen de kendi bakış açına göre anlatacaksın, bir tarafı kötü bir tarafı iyi göstereceksin. Ve inan ki doğada bundan daha doğal bir şey yok.
Filme gelecek olursak Jessica Chastain'in oyunculuğu haricinde oyunculukları sevmediğimi söyleyebilirim. Çok vasattı gerçekten. Başrol oyuncusu haricinde kimse kendini filme verememiş gibiydi.
Onun haricinde konusuna göre oldukça yavaş bir filmdi. Son 20 dakikasına kadar sıkıcı bile sayılabilir hatta.
Sürprizbozan: Göster

Ben filmi beğenmedim. Ama bunun yukarıda da bahsettiğim üzere propaganda ile falan yok. Dediğim gibi gücü elinde tutan filmi de yapar ve kendi bakış açısıyla yapar. Çok tarihi sapıtmalar sınırına kadar da beni ilgilendirmez o kişinin bakış açısı çünkü ben filmden aldığım hazza bakarım sadece. Film benim için bir zevktir. Filmi izlerken filmle kavga edecek değilim 'bu film propaganda ya bu ne!!!' diye.
Her neyse dediğim gibi ben karşımda güzel bir film bulmadım. Son dakikalardaki aksiyon sahneleri çok ama çok gerçekçiydi. Tabii filmin tümüne bakmak zorundayız. Son 20 dakikaya değil filmin tümüne puan vereceğiz.

Naçizane puanım 6.4
6


avatar
(214) -
Yüzüklerin Efendisi Superman gibi filmler bile daha gerçekçi bu senaryoya göre hahhhaha, saçmalık


avatar
(163) -
Bu hikayelere karnımız tok. Hele hele bu filmi izlemeye hiç gerek yok. Sonu başı belli, Amerika'nın kendisinin bile inanmadığı yalanlara insanları inandırma çabası.
1


avatar
(178) -
Filmin içeriğinden çok siyasi sayılabilecek yorumlar yapılmış. İzlesem mi karar veremedim. Paranın egemen olduğu, bunu artık kabullendiğimiz ve kendimizde dahil paranın nimetlerinden dibine kadar faydalandığımız bir devirde, insan evlatlarının amerikan kapitalizmini vs. eleştirerek sosyalist gözükmeye çalışmaları ayrı bir ironi gerçekten )


avatar
(89) -
Ben Bu Filme Oskar Adaylığı Verenin Verdirenin.... Oskarı Geçtim Milli Duygularla Ödül Verenin, Ben-Hur, Titanic, Kralın Dönüşü (LOR) Batı Yakası Hikayesi Gibi Takdire Şayan Filmlere Hakaret Ettiğini Düşünüyorum. Düşünsenize, Bizim Tarkan Ve Kara Murat Serilerimizi... Bide Malkoçoğlu Var Dimi Haksızlık Etmişiz...


avatar
(113) -
Büyük ülkelerin özellikle de Amerika'nın zaman zaman dünyaya mesaj vermek, propaganda yapmak, kendini aklamak v.s. gibi amaçlarla çektirdiği filmlerden. Konu bu nedenle çok sıkıcı.Sinemasal açıdan eh işte denilecek bir film. 5 dalda oscar adaylığı ise komik tabi.
6


avatar
(112) -
buram buram propaganda. homelandı anımsattı bana.
8


avatar
(26) -
bu ladini öldüren askerlerin bi tanesi kitap yazmış orda operasyonun provasını 100lerce kere yaptıklarını falan anlatmış hani burda prova şu bu ?? herifler kahveden adam toplayıp ladini kaldırdılar yiğit abilermiş Heyoo


avatar
(120) -
Her ülkenin peşinde olduğu teröristi yakaladıktan sonra yapabileceği nitelikte bir film. O yüzden milliyetçi taraflarına hiç girmiyorum. Sinemasal açıdan ise çok vasat.
5


avatar
(181) -
Yapımcı bence ABD devleti Usama Bin Ladin ı öldurduklerını butun dunyaya ınandırmaya çalışmışlar...
6


avatar
(88) -
Bir yalanı doğrulamak için yapılmış, öldürme üzerine kurulu Amerikan hegemonya filmi.
4


‹ Önceki 1 2 3 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film