Giriş Kayıt

Karanlıktan Aydınlığa (2012) Yorumlar


Post Tenebras Lux

Yorumlar (6)
default avatar
(1) -
Nuri Bilge Ceylan tarzı ağır aksak ilerleyen bir film. Bu tarz filmleri sevmiyorum. Bir de film de görüntünün kenarlarını blurlama ya da bulanıklaştırma denen bir teknik kullanılmış, ne işe yaradığını anlamak zor. ikide bir gözlüğümü çıkartıp silmek zorunda kaldım, acaba sorun bende mi diye. zor bir film


avatar
(933) -
Kamera kullanımı konusunda eşine çok az rastladığım sekanslar sunan bir yapımdı. Özellikle blurlama tekniği göze çok çarparken, empresyonizm izlerini de görmek mümkündü. Aynı zamanda Reygadas'ın 'kendi hikayesine' dahil etme amacına da oldukça iyi destek oluyordu açılar.

Hikayesi tam bir bilmece gibi. Emin olamamakla birlikte (tekrar izleyeceğim) akla saplanmış düşünceler arasında yolculuk yaptırıyor. Zamansal olarak sürekli bir atlayış olsa da baskın olarak doğa ve insanı işliyor ve özellikle modernizm etrafında çeviriyor eleştirilerini.
7


default avatar
(1723) -
izleyenleri ikiye bölebilecek bir film ...ortası olmaz gibi ya beğenecek ya da ne biçim film bu diyeceksiniz... ben ikinci gruptanım .. haz duyduğum tek şey filmdeki enfes çekimlerdi..
5


‹ Önceki 1 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film