Giriş Kayıt
Yorumlar (7)
default avatar
(31) -
"Babam hep derdi ki: Şairler asla kış için giyinmezler. Fakat kışın onlara bir zararı olmaz. Çünkü bir şairin kalbi, daima sıcacıktır. Tabi buza dönüşene kadar." Daha 20 yaşındayken, hem yönetip hem oynadığı film olan Annemi Öldürdüm ve 2. filmi Hayali Aşklar ile ilgiyle izlenen Dolan, bu filmin ilk 90 dakikasında ilgiyle izlenen filmi 168 dakikaya sarkıtarak uzatıyor. Melvil Poupaud ve Suzanne Clément harika.
6


avatar
(1418) -
2014 yılında yazdığım yorum...

24 yaşındaki senarist, yönetmen, oyuncu Kanadalı Xavier Dolan, üçüncü filmi LAURENCE ANYWAYS'i ( 2012) o kadar iyi yazıp yönetmiş, oyuncular da öyle bir oynamış ki tüm filmi çok duygulanarak ve beğeniyle izledim.

35 yaşındaki yakışıklı eşiniz birgün aniden size kadın gibi hissettiğini söylese; 35 yaşındaki oğlunuz karşınıza kadın kıyafetleri ile çıksa, hayran olduğunuz erkek öğretmeniniz derse etek ve topuklu ayakkabı ile gelse ne hissedersiniz , nasıl davranırsınız?

Film sevgilisi ile normal bir yaşam süren bir öğretmenin aniden içindeki kadını ortaya çıkarmasını ve cesurca toplum içine kadın gibi çıkmasını konu alıyor.

1989 yılında başlayan bu dönüşüm sürecinde Laurence'in en büyük destekçisi sevgilisi oluyor ki bir kadın için aşık olduğu erkeğin kadına dönmesini kabullenmek çok zor olsa gerek. Her ne kadar medeni bir toplumda yaşasalar da çok zorluk çekiyorlar.

Yazarsam filmin tadı kaçar bu nedenle 10 yıllık süreçte Laurence ve sevgilisinin neler yaşadıklarını yazmıyorum ve izlemenizi tavsiye ediyorum. Her yönüyle çok kaliteli ve benim için 9 puanlık bir yapım.

Daha önce hiçbir filmde bu kadar gözyaşı dökmemiştim çünkü yönetmen karakterlerle bütünleşmemizi ve onlarla empati kurmamızı sağlamış.

X. Dolan'ın sinema dilini çok beğeniyorum. Çarpıcı ve yenilikçi üstelik çok da derin.

Xavier Dolan'ın kendi gençliğinden esinlenerek 16 yaşında yazdığı, 20 yaşında yönettiği ve oynadığı ilk filmi ANNEMİ ÖLDÜRDÜM-2009 filmini de çok beğendim. Heartbeats-2010 filmini de en kısa zamanda izleyeceğim.
9


default avatar
(56) -
3 saatlik bir film yapicam cok da hasas ve uzerine soylenmesi gereken cok sey olan bir konuyu islicem ve hicbir sey anlatmicam adli film
1


avatar
(1072) -
Biri için olduğu gibi olmak, hissettiği gibi olabilmek; diğeri için "iyi günde kötü günde yanında olmak". İkisi de yaşamsal.
Filmdeki en önemli olumsuzluk kimlik değişiminin çok ani gerçekleşiyor oluşu. Kim der bir sabah uyanıp ta ben böyleymişim diye. Bunu ipuçlarının farkına annesi ve eşinin bir şekilde fvarması gerekmez miydi? Üstelik kadınlardan hiç birşey saklanamazken, onlar her şeyi hissedebiliyorken...

Filmin uzun süresi içersinde birçok sahnesi çıkarılsa neden diyemeyeceğimiz gibi, varken de neden var diyemiyoruz. İyi oyunculuk ve akıcı anlatım içinde bu anlaşılmaz bölümler ve bölümler arası geçişler bile sırıtmıyor. Cinsiyetsiz aşk üzerine farklı bir film... 75/100
8


default avatar
(1723) -
filmi 4. 3 formatında ve senkronu bozuk bir altyazı ile seyretmeye çalıştım öncelikle film gereginden fazla uzun tutulmuş ve gereksiz bazı sahneler filme anlam katmadan uzamış ...homoseksüelligi ve onların karşılaştıgı sorunlara tamam da bunun bir kadınla tutkulu aşkını ben abartılı buldum sanki film için zorlama olmuş gibi başrolde oynayan susanne clement çok çok iyi oynamış ... sonuçta filmi vasat oyuncuları çok iyi buldum
5


default avatar
(37) -
Bir çoklarının hastalık olarak adlandırdığı değişim üzerine ve Türk toplumunun algısının üzerinde kalacak olan bir konuyu incelikle işlemiş sıradışı bir film. Bizdeki oyu IMDB nin altında kalacaktır.
Ayrıca Suzanne Clément'in oyunculuğu müthişti.
8


default avatar
(8) -
Laurence.Anyways.2012.FRENCH.BRRip.XviD-S.V... teşekkürler


‹ Önceki 1 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film