Giriş Kayıt

Muhteşem ve Kudretli Oz (2013) Yorumlar


Oz the Great and Powerful

En çok beğenilen yorumlar
avatar
(393) -
9 yaşındaki kızımla izledim. Hem o, hem de ben keyif aldık. Filmin en büyük artısı görselliği. Bu yüzden sinemada ve 3D izlenmeli.
7


avatar
(360) -
Yönetmen koltuğunda yer alan Sam Raimi'nin filmlerini severim. Fantastik ögeleri kullanmasını bilen bir isimdir. Filmi bugün izleme şansım oldu. Fazla bir beklentim olmadan, Oz hikayesinin tanıdık büyüsüne de kendimi kaptırmadan izlemeye başladığım yapım çok başarılı olmasa da keyifli ve izleme keyfi yüksek bir yapım bizlere sunuyor. Filmin ortalarına doğru ilerlerken sıkılır gibi olsanız da her şey bu noktadan sonra değişiyor. Bir de o porselen kız ne kadar da şirindi. İzlemenin süsü püsü oydu. Eşimde ben de memnun bir şekilde filmi tamamladık. daha iyisi olur muydu konularına girmek istemiyorum. Alice in Wonderland ve The Imaginarium of Doctor Parnassus filmlerini sevdiyseniz bu filmi de seversiniz.

L. Frank Baum'un bie çok dile çevrilen "Oz Büyücüsü" görsellik açısından da başarılı bir şekilde uyarlanmış. Fantastik öyküleri sevenler için izleme listesinde yer alacak kadar iyi bir yapım.
7


avatar
(360) -
Meraklısına diyerek film ile ilgili bir kaç detay paylaşayım.

Yönetmenin Görüşü

2000’li yılların Örümcek Adam üçlemesine imza atan Sam Raimi Muhteşem ve Kudretli Oz filminin sinema serüveni için, filmdeki muhteşem görüntülerin aslında kitabın sıra dışılığına dayandığını ve Mitchell Kapner’ın bu muhteşem atmosferi, kendi hayal gücünü de kullanarak senaryolaştırdığını söylüyor. Raimi yapım tasarımcısı Robert Stromberg’den ekipteki boyacılara, marangozlara, sanat yönetmenlerinden karakter tasarımcılara herkesin Oz evrenine büyük katkısı olduğunu ifade ediyor. Yönetmen ayrıca filmin 2012 San Diego Comic-Con’da beğeniyle karşılandığını ve bunun tüm ekibi çok heyecanlandırdığını ekliyor.

Uyarlama

Film, Amerikalı çocuk kitapları yazarı L. Frank Baum’un 50’den fazla dile çevrilen meşhur “Oz Büyücüsü” kitabından Mitchell Kapner ve David Lindsay-Abaire’nin senaryosu ile beyazperdeye aktarıldı.

Kaynak: Beyazperde
7


Yorumlar (61)
avatar
(6204) -
Açıkçası fantastik bir alem ve tam anlamıyla müthiş bir görsellik akıcılığı temposu oldukça başarılıydı. Aslında her ne kadar konusu 1939 yapımı The Wizard of Oz filmin hikayesinin dışında olsada masalsı bir fantastik filmdi ve izlemesi keyifliydi. Bana göre eğlenceli ve sıkılmadan izlenebilecek bir yapım. Beğenerek izledim ve tavsiye ederim.
7


avatar
(463) -
gayet kaliteli ve eğlenceli fantastik bir film, tavsiye edilir.
8


avatar
(8407) -
Daha önce izlemistim, şimdi tvde denk geldi, tekrar izliyorum. 37 ekranda bile gorsellerini izlemek harika. Ailecek izlenir diye düşünüyorum. Tarzı sevenler için gayet hoş bir film. İyi seyirler olsun.


default avatar
(37) -
Hiç olmamış, karakter birden değişiverip kötü tarafa geçiyor. Sırf canlı renkler kullanılarak kurtarılmaya çalıştırılmış. Olmamış. Subliminal mesajlar da dikkatimi çekti ikide bir.
4


default avatar
(249) -
Oz büyücüsü filminin öncesinin anlatıldığı bir uyarlama. Güzeldi. masalsı fantastik...
7


avatar
(933) -
Uzun süresine rağmen çok güzel olmasa da yeterli bir filmdi. Özellikle 3D olarak izleme imkanınız varsa kesinlikle tavsiye ederim. Ailecek keyifli bir şekilde izleyebileceğiniz bir film.

Boş vaktiniz varsa tavsiye edilir.
5


avatar
(274) -
Görsel açıdan mükemmeldi. Filmin eğlencesi de iyiydi. Bir tek sonunu beğenmedim. Bence daha iyi olabilirdi. Onun dışında seyir zevki yüksek bir film.
7


avatar
(302) -
Güzel bir fantastik film...


default avatar
(27) -
90 dk sabrederseniz geri kalan süre size keyif verebilir.... 007 Kamil


avatar
(422) -
Herkes görselliği övmüş ama 2013 yılında bu kadar dandik grafiklerle çekilmiş bir film olamaz.Hangi görselliği beğendiniz merak ediyorum.Film mi yoksa animasyon mu belli değildi.
3


avatar
(33) -
Daha yetişkin tarzı olmasını beklediğim bir filmdi ve bence o tarz bir projeyi hak eden bir yapım ama "Disney" yazısını sonraları fark ettim.
Hoş teatral bir havası var. Çocuklar için çok daha uygun bir yapım olmuş. Ailece zaman öldürmek isterseniz kaçırmayın.
6


avatar
(249) -
Türünün en iyilerinden seyir keyfi var..
7


avatar
(346) -
Eski yapım Oz la alakası olmadığını söyleyebiliriz,yani tekrar çekilen filmlerden değil.
Wizard of Oz un öncesini anlatıyor.
Başrol oyuncusunun karakterine çok uyan bir film olmuş ve ona tam oturmuş.
Ama bunun dışında sıradan bir film,para için çekildiği çok belli.
Kadın başrollerden de bu belli oluyor.
6


avatar
(587) -
Görselliği geçtimde filmde aksiyon varmı gençler ? fragmanı izledim beni pek cezbetmedi.
7

Cevaplar (1)
avatar
(404) -
Aksiyon sıfırın altında, beklentin oysa izleme Wink
6


0
| Bildir


avatar
(167) -
Michelle Williams bir kadına bir rol bu kadar yakışabilirdi. Çok Seviyor
6


default avatar
(83) -
sadece sinema için görsel olarak yapılmış yoksa evde vasat vasat vasat sırf meraktan izledim iki saatim boşa gitti tavsiye etmem............


avatar
(678) -
görsel olarak iyi ayrıca keyifle izlenilecek bir film olmuş. Gülücük
yinede bu tarz filmlerde özellikle bunda gözlerim Tim Burton, Helena Bonham Carter ve Johnny Depp üçlüsünü arıyor Saygılar
7


avatar
(3699) -
Çocuklara yönelik bir filmdi. Ama görselliği harikaydı. Konunun benzerlerini daha önce başka filmlerde görsekte yinede oturup zevkle seyrettik. Hemde çoluk çocuk, hemde rahatlıkla. İşte böyle. Sizde mısırınızı patlatın ve geçin karşısına rahat rahat izleyin.

İyi seyirler.
6


avatar
(90) -
gayet güzel filmdi hatta harikaydı.
Sürprizbozan: Göster
tam jhonny depp filmiymiş şapkasına düşkün ukala bir sihirbaz Çok Mutlu
10


avatar
(341) -
Görseli disinda iyi olan birsey yok. Yetiskinler icin olmadigi asikar olan bu film, cocuklar icin mi tartisilir? Keza filmin icinde bolca subliminal mesaj vardi. Puanim 4.
4

Cevaplar (1)
avatar
(678) -
acaba gördüğün subliminal mesajlar nelerdi
7


3
| Bildir


‹ Önceki 1 2 3 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film