Giriş Kayıt
Yorumlar (9)
avatar
(101) -
Gaspar Noe dan çekim tekniği açısından deneysel denebilecek bir film. Yaşlı bir çiftin son günleri anlatılmış. Bunama ve hastalıklar sonucunda yaşananlar iki karakteri ekran ortadan bölünerek ayrı kameralar ile takip edip eşzamanlı çekim yapılmış. İzlemek yorucu denilebir ama rahatsız etmiyor. Her açıdan başarılı bir film. Mekan iyi tasarlanmıştı, Filmin hikayesi ve final oldukça sert, insanı duygusal açıdan etkiliyor.
9


avatar
(105) -
Sürprizbozan: Göster
8


avatar
(8404) -
Filmin başında çalan şarkı ve söyleyen kadına bayıldım. Gaspar Noe farklı tarzı olan bir adam, haliyle filmleri de herkese hitap etmiyor. Çok sıkılarak izledim ama içinde almak isteyene çokça mesaj var. Yorumlardan belli olacağı gibi, takipçisine özel bir film bence...


avatar
(1030) -
Beğeneni illaki vardır. Yaşlı çiftimizin günleri, huysuz ihtiyar haller, ilaç muhabbeti, bi tane de oğul var işte. İki kamera, ikiye bölünmüş ekran film boyunca, mesela bir ekranda adam uyuyor ona bakıyoruz, diğer karede kadın bişeyler not alıyor, dakikalarca buna bakıyoruz. Bir yerde adam tansiyonunu ölçüyor, kadın mutfakta bişeylerle uğraşıyor, öylece izliyoruz. Hani diyor ya "adam sigara yakıyor 5 dakika onun sigara içişini izliyoruz" Nuri Bilge Ceylan tarzı bir film. Ben çocukla oynadım, telefonla oynadım, mutfakta çay falan demledim hiçbir şey kaçırmadım, öyle bir film
4

Cevaplar (4)
default avatar
(5) -
zaten sizin gibi insanlar için yapılmamış duygu yoksunu insanların çok zevk alacağı bir yapım değil.
Ayrıca bu bir sinemacılık tercihidir beğenmediyseniz izlemeyin ama böyle düşük puanlar vererek filmlerin puanını düşürmeyin ya Noe sineması herkese göre değildir.


5
| Bildir
avatar
(1030) -
İlginç bir durum yok. Çoğumuzun yaşlılıktaki ev halleri, benim dedem de aynı böyle şu an. Ev hallerini yansıtmak için sıradışı bir şeyler olması gerek. Mesela the man from earth tamamen evde konuşma şeklinde geçiyor. Çok güzel. Diğerleri filmi evde geçiyor ve mükemmel. Her hangi bir yaşlı çiftin evine kamera yerleştireyim, bu sinema değil bence ama bu bence, zaten yüksek puan almış, bana kızmak yerine, puanın keyfini sürüp, filmi yorumlayabilirsiniz. Ve sinema özünde görsel bir sanattır, film karelerinin akışınadır puanlar birazda.
4


5
| Bildir
avatar
(539) -
Kızmak nedir zaten. Bunlar Mubi ci kendini entel sanan tipler. Festivaldeki sıkıcı filmleri savunan ayrı bir kesim. Sevmeyince duygu yoksunu mu olunuyor. İlkerKocak sonuna kadar haklı çok iyi anlatmış durumu. Adamin yaptığı diğer filmlerde uçuk kacik abuk sabuk. Herkese göre degil Gaspar.


6
| Bildir
avatar
(1030) -
Herkesin duygu anlayışı farklı olabilir. Buna duygu yoksunu demek haksızlık olur sanki. Bu filmdeki ihtiyarlığın olası durumuna değil de öksüz kalan bir çocuğa duygulandım mesela dün. Mr. Harriganın telefonu filmindeki craig, annesinin mezarına bile gidemiyor, onu kaybettiği aklına gelir diye.
4


3
| Bildir


avatar
(1) -
climax filminden sonra klasik gaspar noe tarzının bırakılacağının sinyallerini vermişti aslında yönetmen, gittiğim salonda o beklentiyle gidip aradığını bulamayan insanlar oldu. filme gelecek olursak yaşlılık ve ölüm temasını çok güzel perdeye yansıtıyor. insanın ne yaşarsa yaşasın, neler başarırsa başarsın vadesinin sonunda ne kadar aciz kalabileceğini gözler önüne seren bir yapım olmuş.
8


‹ Önceki 1 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film