Giriş Kayıt
Yorumlar (5)
default avatar
(96) -
Mizur, acayip bir yer. Elazığ'ın Maden ilçesi geldi aklıma. Açıkçası film sıkıcı ama Ada'nın hayatı çok zorluymuş. Okuldaki rehine krizi Beslan Katliamı olsa gerek.


default avatar
(276) -
Evet, sıkıcı bir film. Fakat maalesef gerçekler ve gerçek hayat sıkıcı bir dramadan ibaret. Film, gerçek hayatları anlattığı için bazı arkadaşlara sıkıcı gelebilir. Ancak (bence) filmin amacı zaten bu.

Film, birçok psikolojik, sosyolojik travmaya ve çocukluk acılarına değiniyor. Bu bağlamda başrol oyuncusu kız olan Ada'nın yaşadığı ızdırabı ve çaresizliği sonuna dek izleyiceye aktarıyor.

Pek çok çocuk mevcut durumdan ve ebeveynlerinden kurtulmak, kendine bir "hayat kurmak" ister. Fakat bir yandan da ebeveynlerini bırakamaz. Çünkü kusursuz seven ebeveynler değil, çocuklardır. Ebeveynler hep bir beklenti, hep bir kendi dileği/istediği olsun peşindedir. (Bu nedenle en çok kendilerine daha iyi itaat eden çocuğu severler). Oysa her birey, kendi hayatını bir şekilde kurmak zorundadır. Ebeveynler "en iyi hayat bu" dercesine yaşanmış, ikinci el bir hayatı çocuklarına dayatır. Film, tam olarak bunu en yalın haliyle aktarmaktadır.
7


avatar
(571) -
Kafkasya'da kayalıkların arasına sıkışmış eski bir maden kasabası Mizur'da ailesinden, memleketinden, daracık evinden, dayanılmaz hayatından ayrılmak isteyen çaresiz genç bir kızın hüzünlü hikayesi.

Çeçenistan'daki terör olaylarından sonra Kuzey Osetya-Alanya'ya göç eden, yerinden yurdundan edilmenin travması ve geleceğe dair hiçbir perspektif sunmayan her şeyden izole bir yerde yaşarken, aynı zamanda toksik ilişkilerden doğan parçanlanmanın eşiğindeki bir aile draması.

BEANPOLE (2019) filminin yönetmeni Kantemir Balagov gibi Alexander Sokurov'un Üniversite Yönetmenlik Atölyesinden 5 yıllık eğitimden sonra mezun olan Kira Kovalenko bu filmiyle üzerinde konuşulmayan geçmişin travmasını uzun çekimler, çok az kurgu ve müzik ile belgesel tadında ancak göründüğünden daha incelikli ve katmanlı bir şekilde anlatıyor.

Çoğu yerel halk ve profesyonel olmayan oyunculardan oluşan film, 94. Akademi Ödülleri, En İyi Uluslararası Film dalında Rusya'nın adayı olup, kısa listeye kalamamıştır.

"- Parfümü kimin için sürdün?"
"- Hiçkimse.."
"- Adamın hoşuna gitti mi?"
6


avatar
(101) -
Aile bireylerinin birbirine tavırları hareketleri anlaşılır gibi değil. Ensest mi var, bağlılık mı, sevgi mi, geri kalmışlık mı, nedir belli değil. Hikaye anlaşılmıyor, anlatım dağınık, çekimler kötü, izlenmesi sabır isteyen bir dram.
2


avatar
(6206) -
Sırf Kafkasya sinemasını merak ettiğim için izledim. Baba otoritesi olan aile ve garip bir kardeş ilişkileri. Sonuç sıkıcı bir film olduğu için beğenmedim...
4


‹ Önceki 1 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film