Giriş Kayıt
En çok beğenilen yorumlar
default avatar
(1) -
Hugh Howey'nin müthiş Wool 3'lemesini (Silo-Vardiya-Toz) şiddetle öneririm. Beklentimi karşılamayacağını bildiğim için kitap uyarlamalarından hep uzak durmuşumdur. Ama Silo'nun ilk bölümü kitap ile birebir gitti. Umarım tüm üçlemeyi birinci bölümdeki performansla çekerler. Justin Cronin'in Hiçlikten Gelen Kız-Oniki ve Aynalar Şehri 3'lemesinin uyarlaması Passage gibi olmaz umarım.
8


avatar
(6205) -
İlk iki bölüm için gayet iyi bulduğumu yazabilirim. Heyecan ve gizem yavaş, yavaş ilerliyor ve sonraki bölümlerin daha iyi olacağı inancı oluşuyor.
Sürprizbozan: Göster
Diziye devam edeceğim ve neler olacak. İzlediğime pişman olmadım.
8


default avatar
(19) -
ilk 2 bölüm sonrası tırt lara karıştı. Reytingler çok hızlıca iniyor, kitap serisini okumaya karar verdim dizi herhalde fazla uzun ömürlü olmayacak bu tempo ile zor gidiyor bölümler.


Yorumlar (59)
default avatar
(14) -
Kabız bir dizi. Bir türlü ilerlemiyor. Tüm sezon bir bölümde anlatılabilecek kadar mesafe aldı. Tavsiye etmem, hiç bulaşmayın.
2


avatar
(489) -
1 sene önce izlemiştim yorum yapmayı unutmuşum. Dizi merak/gizem unsurunu sonuna kadar devam ettiriyor. İlk bölümlerde güzel bi meraklandırıyor ama sonra dedektif hikayesine dönüşüyor. Bu süreç içerisinde dışarda aslında ne var, her şey yalan mı yoksa gerçek mi vs diye meraktan çatlıyoruz. Son bölüme kadar bu soruların cevabını dizi cımbızla veriyor ve sonuna kadar da tatminkar bir cevap alamıyoruz. Sonunda yine hakikati öğrenemiyoruz. İlk sezon için normal ama 2.sezonda artık biraz daha veri vermesi gerekiyor seyirciye. Lost'a dönmesin muhabbet. Sahne tasarımlarını beğendim. Silo güzel tasarlanmış ancak böyle dev bir Silo'nun heryerini kesintisiz tasarlamak mümkün değil tabi. Mekan geçişleri kopuk oluyor genelde. Hangi bölge hangi katta, hangi katta ne vardı, nerden nereye gidilir vb ziihnsel haritalama yapmak zor. Bu konuya fazla takılmadan izlemek lazım. Çoğu kişi takılmayacaktır zaten ben takıyorum biraz böyle şeylere. Rebecca Ferguson beğendiğim bir oyuncu. Rolünü iyi yapıyor. Kadroda geri kalan oyuncularda üzerine düşeni yapıyor. Kötü oyunculuk pek yok diyebilirim. Kaliteli bir yapım. 2.sezonu merakla bekliyorum.
6


avatar
(40) -
tempo problemi olsa da beni ekran başına kitlemeyi başarmış olan dizi.

günde 2 bölüm izlemek suretiyle ilk sezonunu bitirdim.

artılar:
1) az ve öz karakterler var. konuyu anlamakta kolaylık.
2) atmosfer iyi yansıtılmış, her dakika "orada yaşayabilir miydim acaba?" diye sorgulattı.
3) oyunculuk üst düzey olmasa da iyi.
4) çok fazla seks yok, eşcinsellik yok. apple'dan bahsediyoruz...
5) bir sonraki bölümü merak ettiriyor.

eksiler:
1) dizide genel bir tempo problemi var.
2) çok fazla türk dizisi kıvamında bakışma var.
3) bazı sahneler birbirini tekrarlıyor.
4) dizi uzasın diye upuzun flashback'ler görüyoruz.
5) genel bir "düşük bütçeli yapım" havası mevcut.

sonuç:
çok güzel bir "yatmadan önce" dizisi. ıhlamurunu alırsın, yatmadan önce 2 bölüm kaktırırsın. güzelce uyursun. kendini izletir, eğlenceli vakit geçirtir, ne olacağını merak ettirir. bir diziden başka ne istenir?

8/10.
8


default avatar
(39) -
Tam bitti herşey açığa kavuştu dedik daha fazla soru işareti çıkardı karşımıza tamam yer yer izlemesi yorucu ağır tempoda ilerlediği oluyor ama olsun yinede kendisini izlettird ben kanımca beğendim. Bu trenli dizi vardı apokaliptik snowpiercer ha işte aynın onun gibi temelde fikir aynı onu beğenenler bunada bi şans versin derim.
8


default avatar
(3) -
Benzer konularda çekilenlere nispetle merak uyandıran ve gizemini koruyan güzel bir dizi.
(01.sezon için)
8


default avatar
(3) -
Sürprizbozan: Göster
Birçok dizide mevzu güzel olmasına rağmen işleniş bakımından tatminkar olmuyor.Bu dizide ise benzer konular olmasına rağmen gizem had safhada merak uyandırıyor. Tavsiye ederim.
(01.sezon için)
8


default avatar
(29) -
Bilim kurgu türünün son dönemdeki en büyüleyici ve düşündürücü yapımlarından biri. Dizi, distopik bir gelecekte geçiyor ve insanların yeraltında devasa silolarda yaşamak zorunda oldukları bir dünyayı konu alıyor. Bu konsept, izleyiciyi derin bir düşünceye sevk ediyor ve dizinin her anında bu ilginç dünyanın sırlarını çözmeye çalışıyorsunuz. Görsel efektler ve prodüksiyon kalitesi, "Silo"yu öne çıkan bir yapım haline getiriyor. Dizi, bu karanlık ve sıkışık dünyayı etkileyici bir şekilde yansıtıyor ve izleyiciyi bu atmosferin içine çekiyor.

Oyunculuklar da oldukça etkileyici. Karakterlerin duygusal zenginliği ve evrenin karmaşıklığı, dizinin izlenmesi gereken bir yapım olduğunu açıkça gösteriyor. Her karakter, bu dünyanın farklı yönlerini temsil ediyor ve bu çeşitlilik diziyi daha ilgi çekici hale getiriyor. "Silo," bilim kurgu hayranları için bir hazine. Hem zekice yazılmış hikayesi hem de etkileyici görselliği ile büyülenmeye değer bir yapım.
10


default avatar
(4) -
Şimdilik 3 kitaplık serinin ilk 2 sezonu ilk iki kitap. Son derece kitaba bağlı kalmış. Zevkle okudum, zevkle seyrettim, sabırsızlıkla 3ncü sezonu bekliyorum. Bu arada 4ncü kitap da çıktı, ama sanırım sadece ingilizce olanı dağıtımda. Siloda doğan ilk neslin anlatımı sanırım, henüz 1nci bölümdeyim Gülücük
10


avatar
(50) -
Sürükleyici değil. Diziyi izlerken kendinizi bir merdiven boşluğunda sıkışmış hissediyorsunuz. Bıraktım.
4


avatar
(51) -
Dizinin sürükleyiciliği sıfır. 3. bölümde artık arka planda başka şeylerle oyalanmaya başladım. Belli iyi bütçe ayırmışlar, oyuncular zaten film yıldızı ama olmamış yani, merak duygusunu kamçılamıyor İttire ittire devam eder mi bilmem ama ben dayanamayıp bıraktım izlemeyi.
6


default avatar
(3) -
dizi güzel ama senaryo zayıf , ikinci sezon daha heyacanlı olucağını ümit ediyorum.
7


avatar
(145) -
Kitapları ile alakam yok baştan söyleyeyim. Dizi ilk 2 bölüm itibariyle konusu, konsepti, atmosferi, sinematografisi, kullanılan renk paletleri ve mekan tasarımları açısından oldukça üst düzey bir yapım izlenimi veriyor. Sonrasında ne oluyorsa konu bir anda klişe bir dedektiflik hikayesine dönüyor ama bunda da başarılı olamıyor çünkü senaryonun mevzuları çözüme ulaştırmak ya da seyirciyi ters köşe yapıp zahmetli işlere girişmek gibi bir derdi yok. Başta bir gizem verelim, bunlar (seyirci) bu gazla nasıl olsa son bölüme kadar ne verirsek izler, boşa risk alıp masraf da yapmayın ağır ağır takılın denilmiş sanırım. Hayır aksiyon, vurdu-kırdı, patlama-çatlama falan elbette beklemiyoruz ama senaryo kendi içinde o kadar çok tekrara düşüp, o kadar çok ağırlaşıyor ki sonraki 7 bölüm boyunca ne oldu diye özetle deseler 3 cümlede bitecek olaylar yaşanıyor. Bu sebeple artık atmosfer ve sinematografik başarının da bir önemi kalamıyor, sıradan bir gündüz kuşağı tv dramına dönüyor. Zaten hep aynı mekanda, üç-beş adet ana karakter arasında, karanlık ve boğucu bir atmosferde geçen bir hikayeyi daracık bir kalıp içine sokup daha da sıkıcı hale getirmekteki amaç nedir ben anladım. Bayağı enteresan mantıksızlıklar da söz konusu ama hadi distopik bilim-kurgu diye bunları da görmezden gelelim diyoruz. Final bölümünün sonlarına doğru da artık seyirciye ayıp olmasın bir şeyler verelim de 2. sezon için bir beklenti oluşsun diyerek zaten herkesin az çok tahmin edeceği bir şekilde sonra eriyor.
6

Cevaplar (4)
avatar
(146) -
Dizilerin olayı anlattığınız gibi zaten... Silodan sonra tavsiye olarak izlediğim dizi güzeldi. Tat körlüğü olmamanız dileğiyle .)
Sürprizbozan: Göster


0
| Bildir
avatar
(145) -
Severance ı izleyeli çok oldu, hatta yorumumum da mevcut kendi sayfasında.
2022 nin en iyi tv serisidir bana göre ama 2. sezon sanırım çok gecikecek, senaristlerin grevi yüzünden..(https://www.sozcu.com.tr/hayatim/kultur-sanat-haberleri/applein-populer-dizisi-severancei-bu-defa-da-grev-vurdu/)
6


0
| Bildir
default avatar
(29) -
@hakan75 İlk sezon bir roman üçlemesinin ilk kitabından uyarlanmış ve ilk kitaba sadık bir şekilde de bitti. Beklenti oluşsun diye değil, uyarlandığı roman o şekilde bittiği için yani. Apple zaten en başından kitapları sonuna kadar götüreceğini açıkladı. Hatta Reddit'te AMA yapan kitapların yazarı Hugh Howey diziden bayağı bir hoşnut. Lost ya da (ne yazık ki) Battlestar Galactica gibi, hatta Game of Thrones gibi "kervan yolda düzülür" kafasında değil dizinin yaratıcıları yani. Mantıksız görünen şeylerin açıklaması bayağı bayağı yapılıyor sonraki kitaplarda ve tatmin edici bir sona ulaşılıyor. Başka bir eleştiride bir arkadaş gayet yerinde bir şekilde Platon'un mağara alegorisinden bahsetmişti hikayenin temelini oluşturan fikir olarak; insanların mantıksız görünen hareketlerini bu "cehalet" ışığında değerlendirin derim ben.


0
| Bildir
avatar
(145) -
@joseywales72
Bana cevap yazdınız cevap hakkı doğdu yoksa normalde dizideki mantıksızlar dizinin en son eleştirilecek kısımlarını oluşturuyordu. Peki o zaman, öncelikle mantıksızlık ve tutarsızlıkların mağara alagorisi ile ne alakası var?Tamamen kurgu ile alakalı senaryoyu yazan arkadaşın sonradan eklediği veya kafasına göre değişiklik yaptığı noktalar olabilir. Bundan sonrası spoiler.
Siloda binlerce insanın hayatta kalabilmesi devasa bir jeneratörün sürekli çalışmasına bağlı ve jeneratör sadece 1 kişinin eline bakıyor. Hadi olur öyle diyoruz. Sonra bu jeneratör arızalanıyor ve bu esas hayatta kalması gereken 1 kişi ölümü göze alabiliyor ve sıkılan suyun anında buharlaştığı bir kabine girip kaynar suların içinden sapa sağlam kurtarılıyor. Buna da tamam. Sonra bu arkadaş sonlara doğru onlarca metre yüksekten metal yığınının üzerine çuval gibi atlıyor birkaç ufak sıyrıkla bunu da atlatıyor. 100 bin kişi nesillerdir esasen devasa bir yer altı sığınağında resmen 5 yıldızlı her şey dahil tatil köyünde yedikleri önünde yemedikleri arkalarında hiçbir gıda ve içkiden mahrum olmaksızın yaşıyor, envai çeşit içkiler şaraplar viskiler çikolatalar maşallah ne ararsan var nereden geliyor bu değirmenin suyu anlaşılamıyor. Nasıl bitmeyen bir stok var ya da bu gıda içki üretimi nerede yapılıyor, hammadde nereden sağlanıyor hiç gösterilmiyor. İnandıramazsan her karede hata ararım ben nitekim öyle de oluyor. Silo denen yapı bize hiç de 100 bin kişinin yaşadığı devasa bir mekan hissiyatını veremiyor. Bunu da tutarsızlık hanesine ekleyebilirim. Daha yazarım da gelecek sezon veya sezonların hatırına burada bırakıyorum.
6


0
| Bildir


default avatar
(4) -
Sürprizbozan: Göster

Cevaplar (1)
avatar
(145) -
Yorumunuzun neredeyse tamamı spoiler içeriyor. Gerekli düzenlemeyi yaparsanız henüz izlemeyenlerin tadı kaçmasın.
6


3
| Bildir


avatar
(214) -
3. bölümden başlayarak sezon ortası bir düşüş oldu ama sonradan iyi toparladı ve gizem duygusunu tekrar arttırmayı başardı. Oyunculuğu olsun, bilimkurgusu olsun ortalama üstü bir dizi bir şans verin derim. Dram ağırlıklı oldukça yavaş ilerliyor aksiyon sevenler uzak durabilir.
9


avatar
(348) -
Sezon finaline doğru merak unsuru iyice arttı. Ben açıkçası
Sürprizbozan: Göster
Daha farklı yerlere gitti.
Şimdi izleyecek adam gibi bir şey bul....

Cevaplar (2)
avatar
(199) -
Apple'nin diğer serisi Severance'yi izlemediyseniz o da ilginç.


0
| Bildir
avatar
(348) -
İzlemedim hocam, bir bakarım(:


0
| Bildir


avatar
(8) -
1 sezon geçti neden silo da yaşam sorusunu cevaplayacak tek fikrimiz sezon finalinde terk kare görselle fikir verdi.aslında çekici konusu olan bir dizi.ama her bölüm birbirinin tekrarı gibiydi ve bu durum dizinin sıkıcı bir durum almasına sebebiyet verdi.Umarım 2.sezon daha akıcı bölümlerle karşımızda olur.

Cevaplar (2)
avatar
(199) -
Size Servant ve From versek bombalarsınız o vakit Gülücük
Hakkını yemeyin en azından bazı şeyleri cevaplıyor ve gerilimi dozunda.


0
| Bildir
avatar
(8) -
koyunun olmadığı yerde keçiye Abdurrahman Çelebi bu olsa gerek.


0
| Bildir


avatar
(319) -
Ilk 2-3 bölüm bayağı iyiydi,sonra 7'ye kadar yerinde saydı fazla gelişme kaydetmedi dizi. 7-8'de tekrar tempo yükseldi merakla izlettirdi. Genel olarak beğendim.
8


avatar
(348) -
Başarılı bulduğum bir dizi. Hikaye kurgusu olsun oyunculuklar olsun gerçekten iyi. İlk bölümler fazla hızlı geçti gibi gelmişti; fakat şu an iyi ilerliyor.
Sürprizbozan: Göster


avatar
(396) -
Çok beklentim olmadan başladım; açıkçası Maze Runner ve benzeri, adı aklıma gelmeyen filmlere benziyor ki hiçbirinden çok tat almadım ve de güzel bir son bulamadım. Ancak bu dizinin bağlayıcılığı yüksek, gizemi sarıyor. Umuyorum ki yazar, güzel bir son hazırlamıştır. Konuyu ve atmosferi o kadar beğendim ki kitabını okumaya başladım ve şu an ilk kitabın yarısını geçtim. Dizinin senaryosunu yazanları kutlamak gerekir; kitaptan değiştirdikleri kısımları çok başarılı yazmışlar. Özgün yapıtın vermediği duyguları yaşatmayı başarmışlar. Dizinin ve kitabın sonunda bir yorum daha atmak üzere her ikisini de öneriyorum.
(01.sezon için)
8


avatar
(220) -
Uzun zamandır sıkılmadan izleyebildiğim bir dizi oldu. İçinde ergen saçmalıkları olmayan izlemesi hoş bir bilim kurgu. Sinir bozmadan güzel güzel akıcı devam ediyor.

Müzikler Frostpunk'ın müziklerine çok benziyor. Dekor ve çevrede de Fallout'vari tasarımlar kullanılmış. Hatta ilk bölümlerde Fallout: Shelter gibi ortam yapmışlar dedirtti.

Sıkıcı sahnesi az, çok tezat ve mantık hatası olmayan, güzel seyirlik bir dizi. Tavsiye olunur.
8


‹ Önceki 1 2 3 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film