Giriş Kayıt
En çok beğenilen yorumlar
default avatar
(17) -
Ben böyle film görmedim arkadaş Melek ama.. tek kelimeyle muhteşemdi, sinemada izledim, gülmekten gözümden yaş geldi diyebilirim Utandı sinemaya gidin, verdiğiniz paraya değer Hıhı
10


avatar
(24) -
Film yorumlara bakılırsa güzele benziyor.Çeviri için Attiwolf & Saiyo arkadaşlara çok teşekkürler...


avatar
(13) -
arkadaşlar filmdeki parça
Black Eyed Peas - Imma be rocking that body


Yorumlar (33)
avatar
(4238) -
Sıkıcı esprilerle soslanıp güldürmeyi amaçlayan ancak güldüremediği gibi süresinin de uzun olmasından dolayı bayağı sıkılacağınız vasat bir komedi. Kadroda iyi isimler olunca güzel bir şeyler var sanıyorsunuz ancak olmamış, yapılamamış. Kısaca daha güzel komedi filmleri izlemeyi hak ediyorsunuz.
6


avatar
(63) -
İzlediğim en iyi absürd komedi filmi. Hatta izlediğim en iyi komedilerden biri.
8


avatar
(285) -
Dizi gibiydi. Çekimler, ortamlar, ani set değişikliği, klasik ve sürekli aynı mekana dönmeler felan. Görsellere kadar bi türlü film izliyormuşum hissine kapılamadım. Binlerce film izledim ilk defa böyle bir his ile karşılaşıyorum.

Sürprizbozan: Göster
6


avatar
(8405) -
babalar savaşıyoru izlerken aklıma geldi tekrar izledim! ara ara çok güldürüyor. izlemediyseniz muhakkak göz atın derim zaten the rock ve s.a.j. tiplemeleri az görünse de insanı filme bağlıyorlar.


default avatar
(37) -
Mark'ın asi tavırları filmi izlememi sağladı. Onun dışında birşey yok Utandı
5


avatar
(20) -
Oturun arkadaşlarınızla seyredin valla Gülücük Öyle açık sahne falan da yok tam kopmalık film hahahahaha


avatar
(89) -
Sansürsüz Dili, Sağlam Kurgusu, Doğal Ritmi ile sizi zorlamadan güldüren (Durum Komedi Öğeleri) bir film. hahahahaha Bu Filmde Hiç Gülmedim Diyen Varsa bir Psikoloğa Görünmesinde Fayda Var.
8


avatar
(1234) -
Kadro baştan süper görünüyor ama sonradan yarıya düşüyor:) İzlemeyi hep ertelediğim filmlerden biriydi. Zamanı geldi izledim. Eğlenceli geldi bana. Asla sıkıcı değil. Canı sıkılanlara tavsiye edilebilir. 7 puan.
7


default avatar
(58) -
Klasik Amerikan filmlerindendi. Bu tarz filmlerin gereksiz yere uzun olması beni bunaltıyor. Beğenmedim.
4/10
NOT: Altyazı için teşekkür ediyorum arkadaşlara. Attiwolf ve Saiyo'ya. Ellerine sağlık.
4


avatar
(24) -
Künyesinde Komedi-Suç-Aksiyon türlerini barındıran ancak komedi üzerine yoğunlaşılmış bir film olmuş. Öncelikle filmin notu 6/10 olacak. Onun büyük bir kısmınında komedi türünden cok fazla film yapılmamasına ya da şöyle söyleyeyim kötü denilemeyecek filmin cok az yapılmasından dolayı veriyorum.

Toplamda 3 veya 4 sahnede gerçekten güldüm geri kalan bazı dialoglar sıkıcı geldi bana.Belirtilen bütçe ne kadar doğrudur bilinmez ama eğer gerçekten o para harcandıysa fazla olmuş biraz.


avatar
(117) -
Filmin finalinde absürd bir film izlemiş olduğunuz inancına kapılabilir ve kendinize geçmiş olsun demek ihtiyacı hissedebilirsiniz. Ama bence öyle yapmayın. Çünkü film sonlandığında hoş bir soundtrack eşliğinde bir kaç dakika süren yazılı anlatımlı animatik bir bölüm başlıyor ve absürd olanı Hollywood yöntemiyle sembolleştirilmiş güçlü bir hicive dönüştürüyor. Film, realitesi oldukça sert olduğundan mizahi açıdan bile abuk denebilecek bir maske ile izleyiciye sunuluyor ve bu maskenin altındaki yüzü hayal etmek, tahmin etmek bizlere bırakılıyor.

Konu Amerika Birleşik Devletlerini (ve takiben Dünya Ülkelerini) 2008 Ekonomik Krizine götüren o devasa ve çetrefil dolandırıcılık olayı. Dolandıran, sözde saygın ekonomi kodamanları. Dolandırılan ise, ahmak yerine konuldukları sonradan iş kurcalandıkça apaçık ortaya çıkan ABD' nin sorgusuzca tüketen ortadirek halkı. (Birçoğu çadırkentlere mahkum oldu ve işsizlik fonundan karnını doyurabiliyor.) Yukarıda bahsettiğim, sondaki animatik bölümde bu filme konu edilen dolandırıcılık yöntemi mizahi ve yettiğince ayrıntılı olarak gösteriliyor. (Ponzi Finansmanı. Artık Ponzi üçkağıdı diyorlar. Bizdeki en yakın benzeri jet-pa diyebiliriz) Fakat filmin doğası gereği durum, akış içinde elbette basite indirgenmiş. Baş Dolandırıcı İngilize dönüştürülerek sembolize edilmiş. Baş Yardakçı Avustralyalıya. Bu da Wall Street sermayesinin uluslararası olduğunun ve krizde sadece amerikalıların suçlanmasının doğru olmadığının Hollywood usulü verilmiş mesajı oluyor. Dolandırıcının Kurbanları arasında bir amerikan şirketinden Kenyalılara ve hatta Çeçen Mafyasına kadar renkli bir yelpaze var. Gerçi bu filmin içinde uzaylı E.T. gibi bir karakterin bile sırıtacağını sanmıyorum. Bu yelpaze içindekiler krizin içteki ve dünya ülkeleri üzerindeki sert ve yıkıcı tepkilerini sembolize ediyor. Dolandırıcımız, geçmişte bol para kazandırdığı ve arasının iyi olduğu bu tiplerle işler ters gittiğinde papaz oluyor ve yelpaze içindekiler bahse konu sert tepkileri herkesin anlayabileceği biçimde gösteriyor. Dolandırıcılık olayında ahmak yerine konulduğu anlaşılan Amerikan Halkını ise iki kahramanımız ve dolandırıcılarla, yelpaze içindekilerin safında olmayan diğer yan ve alt karakterler sembolize ediyor. Sembolün önemine binaen, akış içinde genellikle ahmakça davranmalarına karşın iki kahramanımızın hiçte öyle olmadıkları, aksine gayet donanımlı oldukları kısa görselliklerle seyirciye iletilerek "sadece öyle davrandılar, aslında hâşâ öyle değiller" mesajı veriliyor. Elbette ABD toplumunun binlerce rengini sadece iki ana karakter üzerinden sembolize etmek ortaya absürd tipler çıkartmış. Diğerlerinin zaten repliği az olduğundan iki ana karaktere ne kadar mümkün olduysa yüklenilmiş. Polis karakterlerinin hepsi (Dürüst, idealist, çalışkan, rüşvetçi, beceriksiz, detektif, trafik polisi, isteksiz, tembel vs.) balet, entelektüel, arkadaşının karısına sulanan ahlak fakiri, bilgisayar uzmanı, hibrid otomobil kullanan çevreci, sadık sevgili, ideal eş, şeytan tüylü adam ve hatta Hollywood senaristlerinin kadim dostu kadın satıcısı olmaları sağlanmış.

Kriz vurdu, yıktı geçti. Ortalığı dümdüz etti. Etkisi yıllarca sürecek. Fakat yönetim, sistemde köklü bir değişime gideceği yerde içi boşaltılan dev şirketlerin içini yine halkın parasıyla doldurarak zengini kurtardı. Durum vahim. Eski tas, eski hamam... Bu yüzden semboller üzerinden giden filmin senaryosu ütopik derecede rahatlatıcı. Fakat bazı mesajları oldukça çarpıcı. Örneğin ilk yirmi dakikaya filmin kahramanları ve halkın koruyucusu olarak başlangıç yapan iki eski tarz polisin başına gelenler, Amerikan Halkının artık, gözükara, görev aşığı insanlar tarafından korunmadığını (her anlamda), onların hayalperestçe tedbirsiz davranıp yere çakıldığını ve devrin değiştiğini söylüyor. Halkı sembolize eden ütopik kahramanlarımız dolandırıcılığın en başından itibaren şüphelenip dolandırıcının üzerine gidiyorlar, dolandırılmalarına çanak tutan kirli politikacıları himaye eden yönetim sisteminin sembolü başsavcının gözdağı vererek engellemeye çalışmasından bile yılmıyorlar ve...

Film, teknik açıdan ortanın ortası bir yerlerde. Seyirlik açısından, tuhaf fakat makara bir film. Kahkaha tufanı başarısında olduğunu söyleyemem. Ama kayınvalidenin karı koca arasında sözlü mesaj taşıdığı bir bölüm var ki orada epeyce bir güldüğümü söyleyebilirim. Sinemanın ve 2010 yılının unutulmaz filmlerinden olabilme ihtimali olmasa da vurguladığı olay itibariyle izlenebilir bir film.
7


avatar
(326) -
Çok komik olduğunu söyleyemem, komedi filmi olarak izlemediğim için belki de, çok da komik gelmedi bana ama gayet eğlenceliydi.'Mark Wahlberg varsa izlenir' mantığıyla izlemiştim ve çok keyif almıştım. Henüz izlemeyen kaldıysa buyursunlar.
9


default avatar
(23) -
bana sorsanız sakın izlemeyin öok kötüydü ya oyunculardan biraz kurtarır Ama bennn


avatar
(649) -
Son dönemlerde beni en çok eğlendiren filmlerden birisi. Will Farrel'dan pek hoşlanmıyorum ama Mark Wahlberg çok büyük keyif verdi. Sürekli agresif, kızgın, 'yapalım, edelim' diyerek hop oturup hop kalkan bir adam, rolüne çok yakıştırdım Gülücük
7


avatar
(691) -

Açıkçası film gayet eğlenceli ve bol komedi ile yoğrulmuş, Will Farell liderliğinde absürd komedinin başarılı bir örneği olmuş.

Bazı sahneler kendimi tutamayıp kahkahalara boğulduğumu söyleyebilirim.

Sürprizbozan: Göster


Absürd komediden beklentinizi sonuna kadar karşılayacak bir film sizleri bekliyor.
Hangover gibi bu da oldukça eğlenceli vakit vaat ediyor...

6

Cevaplar (1)
default avatar
(72) -
hangover kadar olduğunu düşünmüyorum. biraz daha sıradan bir film olmuş bu ama yoklukta gideri var yinede Gülücük
6


2
| Bildir


avatar
(36) -
Güzel film olmuş. Fakat saçma yanlarıda var. Yine de güzel


avatar
(22) -
Çok sıradan bir komedi olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Eğer bu filmi izleyip "çok güldüm" diyen varsa The Hangover adlı filmi izlemesin yırtıklar oluşabilir Hehehehe
5


avatar
(23) -
Çok güzel bir filmdi Hehehehe İzlerken koptum Hıhı Beğenmeyen arkadaşların espri anlayışlarını merak ediyorum Macarena
10


avatar
(210) -
çok hoş olmuş film ya zamanınız varsa kesin izleyin derim Hıhı şu bale yaparken ki sahnede yapılan bir espiri vardı hala gülüyorum ya "burda borular dikey değil yatay " Çok Mutlu Çok Mutlu Çok Mutlu izleyince daha iyi anlıycaksınız Çok Mutlu
8


avatar
(115) -
İzledigim için pişman olmadım lakin izlememiş olsaydım kaybedecek hiç bir şeyimde olmaz tadında bir film olmuş.Çevirmen arkadaşlara tşk.ler


‹ Önceki 1 2 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film