Giriş Kayıt

Polis, Sıfat (2009) Yorumlar


Politist, adjectiv

Yorumlar (3)
avatar
(570) -
Esrar içen lise öğrencilerini takip eden bir sivil polis üzerinden aksiyonun olmadığı aksine oldukça sakin ve dingin bir polis hikayesi.

İç gerilimleri yansıtan uzun çekimler, en küçük ayrıntıları es geçmeyen ve sıkıcılığı kasıtlı olarak artıran sinematografi seyirciyi karakterlerin gözlerini, fiziksel hareketlerini ve yüz ifadelerini gözlemleyerek ilişkilendirmeye zorluyor.

Bakım çalışmaları, inşaat ve beraberindeki çamurlu sokaklar, duvarlardaki boyaların dökülmesi, ofisteki eski ve aşina olduğumuz metal dolapların paslanması, yine eski ve bakımsız posta kutuları ile bilgisayarların olduğu kasvetli atmosfer Zeki Demirkubuz sinemasını sevenleri üzmeyecektir..

Son dönem Rumen sinemasının gerçekçilik ve didaktizm öğelerini, komünizm sonrası bürokrasi üzerinden veren film, iyi oyunculuk ve yönetimle usta işi etkili bir yapım haline dönüşüyor.

- Bana bir votka getir.
- Ben kola alacağım.
- Sende iç. Yalnız içmeyi sevmiyorum.
8


avatar
(88) -
Görsel bir anlatı süreci olan sinemayı, sözel bir dile indirgeyen bir film.

Dekupe bir sinema anlayışından ziyade mizansen aracılığıyla ilerleyen plan sekansları tercih eden bu film, durağanlığı doğrultusunda kendi anlatısını baltalasa da hikayenin merkezine aldığı sorunsal filmi izlenilir kılıyor.

Polislik mesleğini icra ederek ahlak kurallarına göre hareket edeceğinin teminatını veren Cristi, karşılaştığı küçük bir suç karşısında kendi vicdanıyla çarpışır. Bu durum, vicdanıyla mesleğinin gerektirdiği ahlak kuralları arasında sıkıştırır. Zaman gitgide daralırken, sorgulama da derinleşir. Christi'nin tercihi, ahlak felsefesinin en temel sorunlarından biridir.
6


avatar
(569) -
Kendi ahlak değerleri ile mesleğinin gerekleri arasında sıkışıp kalmış bir polis memurunun yaşadıklarını anlatan, oldukça durağan ancak bir o kadar da ilgi çekici bir film. Sanki biraz daha kısa olabilirmiş...

Güzel çevirisi için Senfoni07'ye teşekkürler.
7


‹ Önceki 1 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film