Giriş Kayıt
Yorumlar (2)
avatar
(1072) -
Ortalıkta kirli bir iş varsa mutlak ona bulaşmış kolluk kuvvetleri ve siyasetçiler de vardır. Olayın niteliğine göre bu kirliliğin boyutu emperyalist üretim ilişkilerine kadar uzanabilir. Gerçek olayın gerçekliğine uygun bir şekilde gerilimi düşürülmeden yansıtılmış bir film... Kanıksamaya dönüşen alışmak ne kötü illettir:

"Bir zamanlar Hindistan'da bir kasabada her dolunayda kutlama yapılırmış. Bir gece bir kaplan gelmiş... Ve bir kişiyi yemiş. Korkudan kaçışmışlar. Bir ay sonra tekrar toplanmışlar, ama korku içindelermiş. Kaplan yine saldırmış, birini yemiş ve kaçmış. Sonraki ay kasabalılar tekrar toplanmış... Artık korkmuyorlarmış, çünkü kaplan da kutlamanın bir parçasıymış artık. O da törenin bir parçası gibi olmuş."

Not: Tahmin edilebilir diyaloglar olmasına karşın bazı ingilizce konuşmaların çevrilmemiş olması
anlamayı güçleştirebiliyor.
8


default avatar
(1457) -
Arkabahçe başarılı ve anlamlı bir film. Meksika'daki Juarez şehrindeki kadın ölümlerini çok başarılı bir şekilde ele alıyor. Filmde belgesel tavrın dışında güzel bir öykü, anlatım, işleniş var. Çekimler de çok başarılı. Arşivlemedim çünkü spesifik bir konu. Ama kesinlikle çok başarılı bulduğumu söyleyebilirim. Filmn başından sonuna kadar hem siyasal anlamda hem de hikayesel bağlamda keyifle izleyebilirsiniz. xeno tercümesi gayet başarılı. Tercih edip rahatlıkla izleyebilirsiniz. Ancak işaretinin de gösterdiği üzere İngilizce olan konuşmalar maalesef tercüme edilip eklenmemiş. O kızımlarda anlayamamak dil bilmeyenler açısından büyük sıkıntı olur diye düşünüyorum. Bir anlamda bu olaylar ile ABD - Meksika ilişkilerini de sorguluyor film. Kesinlikle çok başarılı. İzlemenizi şiddetle tavsiye ederim.

Gelelim incelememize...

Yönetmen Carlos Carrera ve ben cidden başarılı buldum. Başrolde polis rolünde oynayan Ana de la Reguera biraz ikinci sınıf Amerikan aksiyon oyuncuları gibi oynamışsa da fena sayılmazdı. Ama daha iyisi çıkarmış. Biraz eksik kalmış sanki. Filmin ruhunu yansıtamıyor ve sizi etkileyemiyor. Şu sıralar kariyeri de pek iyi gitmiyor denebilir. Filmin aptal kızı Amorita Rasgado fena değildi. Ama özellikle kötü adamlar gayet iyiydi. Mısırlı rolünde Sayed Badreya çok iyiydi. Son dönemde Diktatör filmiyle yine popülaritesini yakalamış görünüyor. Ama en çok Jimmy Smits'i beğendim. Karizmasını konuşturuyordu.

Mutlaka izleyin diyorum. Saygılarımla...
7


‹ Önceki 1 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film