Giriş Kayıt
Yorumlar (12)
avatar
(570) -
19. yüzyılda Paris'te kadınların barbarca psikiyatri tedavisi görmesi hakkında bir drama.

Kadınların kaderinin baba, koca gibi erkeklerin elinde olduğu ve akıl hastanesinde kadınlara yapılan muamelenin acımasız yöntemlerinin uygulandığı bir dönemde acının, dostluğun dokunaklı hikayesi.

Çok bilindik ve işlenmiş ana temasına karşın olağanüstü set tasarımları, mükemmel oyunculuk performansları, piyanonun çelloya eşlik ettiği müziği ile seyredilmeye değer bir film.

"- Erkeğin özünde üç şey vardır. İlki, hayvanlara benzeyen ve aynı yaşamsal ruhtan doğan beden veya maddesel varoluş. İkincisi, bedende vücut bulan ruh, tin. Üçüncüsü de beden ve ruh arasındaki bağlantı. Baktığın bedenim değilse o zaman ruhumdu."
7


avatar
(235) -
Güzel film. Psişik yeteneklere sahip bir karakterin, dönemin cahilliği sayesinde, gönderildiği tımarhane ve bu tımarhanedeki diğer deli olmayan karakterler ile kendilerini akıllı zanneden gerçek delilerin, ''deli saçması'' uygulamalarına maruz kalmalarını izliyoruz. Film içerdiği duyguyu size gayet başarılı bir şekilde geçiriyor. Oyunculuklar ise gayet başarılı. Özellikle Mélanie Laurent, hem iyi yönetmiş hem de güzel oynamış. (''Oksijen'' adlı bir filmi var. Tek kişilik dev bir kadro. Denk gelirseniz bir bakın). Film sonu, hüzün ve mutluluğu aynı anda yaşatsa da olması gerektiği gibi bitiyor. Taze bir yorum olarak, bu tarz filmleri severseniz tavsiye olunur. İyi seyirler...
7


avatar
(807) -
Dönem toplumunun ahlak anlayışı kadınların hikayesi üzerinden anlatılıyor. Kesinlikle sıkılmadan izlenen ancak empati kurduğunuz zaman yaşanılanlar üzerinden biraz iç burkucu film.
7


avatar
(180) -
Film ağır ilerliyor gibi ama o ağırlığı size hiç hissettirmiyor. Son derece akıcı , özellikle oyunculuklar gerçekten çok iyi , bazı sahneler çok acı bazıları ise buruk mutluluklar içeriyor, filmi seyrederken kendinizi filme bırakırsanız o insanların duygularını hissedebilirsiniz.
Sürprizbozan: Göster
7


avatar
(539) -
Çok akıcı olmayan ağır ilerleyen ama kaliteli bir film. Konusu farklı olsa da benzeri filmleri akla getiriyor. Herkesin seveceği türden bir yapım değil. Sıkılmak mümkün.


avatar
(1234) -
2 saatin nasıl geçtğini anlamadım. Oyuncular ve senaryo gayet iyiydi.

Her sinama sever arkadaşıma mutlaka tavsiye edeceğim güzel bir amazon yapımı. 7,5 puan benden.
8


default avatar
(140) -
Mélanie Laurent! Fransa'nin yukselmekte olan oyuncu yuzu. Muthis bir tecrubeye ulasan oyunculuk yonetmenlikte de fena degil. Ben filmi cok begendim. Filmin etkilendigim yani gercek olaylardan esinlenilmis olmasi. Ben sahsen arastirdigim icin Avrupa'da 19.Yuzyilda yasanan Cilginlik Caginda en cok etkilenen Ortacag'da kiliseden kurtulamayan mental ve psikolojik hastalarin bu cagdada Burjuvaziye ve onun vahsi ve cilgin uygulamalarina yakalanmis olmalari. Filmin eksik yonu tarihsel bir bilgi veya aciklama ile baslamiyor ve bunu belirtmiyor olmasi. Direkt olarak hikayenin icinden basliyor olmasi yonetmenin tercihi. Malesef en onemli roldeki erkek kardesinin siritmasi disinda oyunculuklar cok iyi. Ruhlar var midir, onlarla konusanlar gercek midir herkesin kendi dusuncesine birakmis yonetmen.
8


default avatar
(32) -
Ne olduğunu bilmiyorum bir şey eksik kalmış .. Gayet güzel bir konuya değinmesine rağmen beni bir türlü tam olarak içine alamadı film .. O yüzden puanlamayı es geçiyorum .. Benim gibi düşünen varsa yorumlarsa sevinirim ..


avatar
(6204) -
Aslında filmin başlarında yavaş temposuyla sıkılacağımı düşünüyordum fakat süre ilerledikçe Lou de Laâge ve Mélanie Laurent'in güzellikleri, kaliteli oyunculuklarıyla zaman su gibi aktı. Açıkçası izlerken bana biraz Jack Nicholson'ın ünlü Guguk kuşu filmini de hatırlattı. Ayrıca '' Louise'' i oynayan Lomane de Dietrich'ide çok başarılı buldum. Kısacası film izlemesini seviyorsanız eminim ki sizinde hoşunuza gidecektir.......
8

Cevaplar (3)
default avatar
(203) -
Aynen Cumhur'cum. Flim izlemesini sevenlere. Melanie Laurent'e söz bulamıyorum.Hem başrol ouyuncusu hem yönetmen. Sağlıcakla kal.


1
| Bildir
avatar
(6204) -
GülücükGülücük Sevgili Oldies Goodies abim GülücükGülücük
8


0
| Bildir
default avatar
(32) -
Bir yorumunda da güzellikten kadından bahsetme yaaa filmi film oldugu için izle allasen ..


13
| Bildir


‹ Önceki 1 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film