Giriş Kayıt
Yorumlar (4)
avatar
(46) -
Aziz nikolas (Hollanda'da namı diğer Sinterklaas)'ın farklı ülkelerde farklı isimleri vardır. Macaristan ve Çeklerde ismi Mikula's olarak bilinir. Endonezyada ( orda ne işi var diye soracak olursanız Hollanda'nın sömürgesi altındaydı ) Sinyokolas ve Polonya'da ise Swiety Mikolaj. Almayanda ise bir çok adı vardır. Eskiden Aziz Nikolas gününü birçok ülke kutlardı ancak 17.yüzyılda Katolikler ve Protestan'lar birbirinden ayrılınca, Protestanlar bu günü kutlamamayı tercih ettiler ve yeni bayramlar icad ettiler.
Santa Claus, yani Noel Baba'nın ortaya çıkması ise Hollandalıların Sinterklaas(Aziz Nikolas)a bağlıdır. 1611de Amerika'da New Amsterdam adlı bir şehir kuran Hollandalılar bu Aziz Nikolas hikayesini de beraberinde götürdüler. New Amsterdam yani New York'ta bu hikaye zamanla gerçeklik payını kaybedip Aziz Nikolas, Noel Baba'ya dönüşmüştür. Amerikalıların 2.Dünya Savaşı'na katıldıklarında bu Noel Baba hikayesini de beraberinde getirmişlerdir. Ve zamanla bu hikaye ya da onların söyledikleri gibi bayram, tüm dünya üzerinde tanınmış hale gelmiştir. Günümüzde bizim ülkemizde dahi çocuklara anlatılır ve kutlanır olmuştur.. Bunları nerden biliyorsun diye sorucak olursanız, kendim Hollanda'da doğup büyüdüm ve lise yıllarında Türkiye'ye yerleştim. Ülkemizin bu uydurulmuş bayramları kutlaması ise çok acı verici bence.. Filme gelicek olursak, Aziz Nikolas korku saçan biri olarak bilinmez, aksine çocukları seven ve hediyeler veren biri olarak bilinir. Bu filmde ise aksine korkulacak biri olarak gösterilmiştir. Filmin ana düşüncesi yanlışken, başarılı olacağı konusunda pek fazla birşey söyleyemeyiz.. Saygılar.


default avatar
(140) -
2.5 sene önce izlediğim film daha yeni vizyona giriyor!


avatar
(3699) -
Her 23 senede bir oluşan dolunay macerasını anlatan bir filmdi.. Aziz Nicholas'ı noel baba olarak bekleyen insanların hüsrana uğradığı garip ve birazda ucuz filmlerden bir tanesiydi.. Hollanda'lılar bu filmin konusunu tam olarak aktarmayı becerememişler bana göre.. İzlemesenizde olur kategorisinden..

İyi seyirler.. yakaladım
3


avatar
(306) -
Kesinlikle zaman kaybı, bir iki atraksiyon hepsi bu gerisi uykunuzu getirebilir, sıradışı bişey beklemeyin..


‹ Önceki 1 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film