Giriş Kayıt
Yorumlar (8)
avatar
(260) -
Filmin başlarında İsrail'in sınırdaki gereksiz (standart) ahiret sorularını ve vatanı işgal edildikten sonra sürgüne gönderilmiş dedesinin yurdunu özleyen genç bir kız tipi görünce, İsrail böyle ters bir filmin çekimine nasıl izin vermiş diye düşünüyorsunuz. Ki malum Yahudiler, dünyada sinemayı amaçları uğruna en iyi kullanan millet. Senaryo hafif aşk, hafif serüven üzerinde deva ederken, sona doğru asıl mesaj ortaya çıkıyor ki o da şu: ABD'de doğup büyüse ve bayan olsa da bir Filistinli dedelerine yapılanları asla unutmaz (bu olumlu olan mesaj), ama şiddete eğilim onun genlerinde vardır (bu da ası mesaj).
Sürprizbozan: Göster

Ve böylece İsrail devletinin böyle bir filme niye güle oynaya izin verdiği, İsrail askerlerinin fimde gönülül rol aldığı ortaya çıkar.
Biz (ve diğer Müslüman ülkeler), kalbi yakınlığımız sebebiyle filmde bilinçli bir Filistinli kadın görmeyi tercih ederken, kalan tüm dünya izleyicilerine alttan alta Kindar, barış karşıtı, elini versen kolunu alamayacağın bir Filistinli imajı verilir. Bu da İsrail politikalarını desteklemeye yeter de artar bile..

Moderasyon; Gerekli yerlerde ''Spoiler'' özelliğini kullanınız!
7


avatar
(382) -
Yaşasaydı Nazım Hikmet bu filmi iyi yorumlardı. Nasıl olsa NFK vs. NH Gülücük Ülkemi sevmemin en önemli sebebi; tutunabileceğin her zaman bir "dal" her zaman sağlam bir "kök" olmasıdır. Ülkem sözlerini alıp, suretleri dışlanmış insanlarla doluyken böyle söylemlere girmeyin, ne olur? Sümüklü

Film mi? Kim sordu o soruyu... Hiç konuşulmayacak sandım... Filmi izlerken tutar, Amerikan özentisi dersin, tutar İslam-Yahudi dersin, vs.vs.vs... Bunlar konuşuldu, konuşulmayanı konuşmak ve dinlemek/izlemek için izleyin. Öyle filmi anlamak için çok fazla kendinizi kaptırmanıza gerek yok. Senin topraklarının dininde, bu zamana kadar duymamışsan bile şimdi öğreneceksin.

Başarılı... oldukça güzel bir film. Exclamation
10


avatar
(3699) -
Necip Fazıl Kısakürek' in şu satırı ne de güzel denk geliyor bu filme..
''Öz yurdunda garipsin, öz vatanında parya! '' Bir milletin yok oluşu baskılarla ve katliamlarla istila ve ardından işkencelerle dolu kamp hayatı. Bütün bunlar yetmiyormuş gibi vatanına girebilmek için onlarca soru ve aşağılanmaya maruz kalmak. Hatta girememek. Benim filmden anladığım bu. Bir başkası aşk hikayesi görür, bir diğeri hırsızlık, bir diğeri sıcakkanlılık ve hoşgörü..[ Watch point.] Olay budur.. İzlenilmesi gereken bir film diye düşünüyorum. Ailece seyredebilirsiniz..

İyi seyirler..
8

Cevaplar (4)
avatar
(3) -
Necip Fazıl'ı hiç karıştırmasan iyiydi be abi! Bir anda bütün şevkimi aldın götürdün.
8


6
| Bildir
avatar
(3699) -
Yukarıda da belirttiğim gibi bu bir bakış açısı ve ben öyle gördüm.
8


3
| Bildir
avatar
(3) -
Kastettiğim, senin bakış açın değildi abi. Mesele; filmin duruşuyla, Necip Fazıl arasında (alıntı yaptığın sözden bağımsız olarak) bir bağ kurmanın pek mümkün olmaması ve benim adı geçen şahsa karşı çok hoş duygular beslemememden ibaret.
8


8
| Bildir
default avatar
(26) -
Dostum bence tam yerinde kullanılmış o dizeler. Birilerinin sevip sevmemesi duygu ve düşüncelerimizi bastırmamızı gerektirmez. Ayrıca bir şahsın dizeleri ile film izleme hevesimiz kırılıyorsa o da üzerinde düşünülmesi gereken ayrı bir husus bence.


3
| Bildir


avatar
(1072) -
Amerika'da doğup büyümüş ama atalarının topraklarında yaşama özlemiyle geri gelmiş genç bir kadın ve korkunun egemen olduğu adeta açık hapishane haline gelmiş bu topraklarda yaşamaktan bıkmış genç bir adamın yaşadığı toprakları terk ederek Kanada'ya gitme özlemiyle anlatılan vatan olgusu, araya sıkıştırılan soygun olayı dışında gayet başarılı...
75/100
7


‹ Önceki 1 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film