Giriş Kayıt
Yorumlar (16)
avatar
(502) -
Polisiye ve suç ise eğer bir dizi ya da filmin türü işte orada en ufak bir mantık hatası ve saçmalık kaldıramam arkadaş, diğer türlerde hadi kurgusal vs derim ama burada gerçeklik ve olaylar arası mantıklı ve makul bir bağlantı beklerim.
Ayrıca bu türün çok çok iyilerini de izlemiş birisi olunca beğeni eşiğim yüksek olabilir kabul ediyorum. Sırf en sonda sürpriz katil var diye bir diziyi beğenemem hiç kusura bakmasınlar.
Tek iyi yanı 6 bölüm olması 10 bölüm olsa daha da fena şeyler yazardım Gülücük
Ben beğenmedim kişisel olarak bana göre eksik ve cevapsız hatta saçma çok kısım var.

Sürprizbozan: Göster
5


default avatar
(81) -
Senaryosu, kurgusu güzel bir dizi fakat bazı mantık hataları ve aksiyon, heyecan olsun diye basit hatalar eklenmesi dizinin kalitesini biraz düşürüyor, bunları görünce İnsanın oralara gidip suçlu olası geliyor... Dizinin hakkettiği puan 7 civarında olur fakat yönetmenin karanlık fantezisi yüzünden 2 puan eksik veriyorum, herhalde yönetmenin aydınlık yerlerde kötü anıları var bu nedenle dizide ışık namına bir şey yok, her kare karanlıklar içinde geçiyor ya da bütçeye ışık eklemeyi unutmuşlar...
5


default avatar
(9) -
Broen den sonra daha üst düzey bişeyler istiyorsunuz. Bu dizi vasat denilebilecek bir düzeyde, iki dedektifte kopya karakterler gibi idare eder izleyin bişey kaybetmezsiniz.Sadece artık klişe sahneler bitsin.
[spoil] Bu silahları polislere süs diye mi veriyorlar, katile silah kaptırmak nedir arkadaş bir değil iki değil hiçmi atış talimi yapmıyorsunuz.Bide neden her yere tek başınıza gidiyorsunuz çağırsanıza ekibi destek istesenize boşuna aksiyon yaratıyorsunuz.
6


avatar
(306) -
Hayatımda izlediğim en kiişelerle dolu filmlerden biriydi. Yani olur da bu kadar mı aşırı mantık hatası olur bir filmde? Güzel yorumlara kanıpta izlemek bazen büyük hata oluyormıuş. Bu kadar yorum yapıp beğenenlere şaşırıyorum doğrusu, onca mantık hatası hiç mi izleme zevkinizi kaçırmadı : ) Filmi özel kılan hiç bir şey yoktu oysa.

Sürprizbozan: Göster
5


avatar
(6203) -
Başlarda çok anlaşamayan iki polisin peşine düştüğü bir seri katilin hikayesi. Genel olarak izlenebilir diziydi ama çok fazla detaylar içerince konuya hakim olmakta biraz zorlandım. Ayrıca yapılmaması gereken heyecan olsun diye bir çok klişe sahneler vardı ve bunları yazmaya gerek görmüyorum. İzleyen zaten anlayacaktır. Bence bu sahneler yüzünden kalitesini aşağıya çektiğini düşünüyorum. Özetle senaryo, kurgu, görüntü, oyunculuklar oldukça başarılı. Çok fazla abartılmadan şans verilir çünkü beğeneceğinizi düşünüyorum.
7


default avatar
(58) -
Mutlaka izleyin bazı kurgu hatalarına rağmen iyi bir dizi..başrol erkek oyuncu ve diğer oyuncular da iyi oynamış sürükleyici ve anlamlı bir gerilim ve suç mini dizisi
9


default avatar
(302) -
ben de çok beğendim. fakat "keşke finali daha farklı olsaydı" demeden edemedim. Gülücük Gülücük Gülücük

öte yandan; olaylar, aileler, çocuklar, işlenen suçlar, sıradan insanlara baktıkça "modern batı toplumlarının çökmekte olduğu" çok net olarak anlaşılıyor. hiç bir çocuğun babasının kim olduğu kesin olarak belli değil, çocuk doğuran her kadının anne olamadığının altı kalın uçlu kalemle çiziliyor, baba hasreti çeken çocukların üzüntüsü vs derken... içler acısı vaziyetteki zengin çağdaş toplumların hayatlarından epizotları seyrederken insan hüzünlenmeden edemiyor. işin kötüsü, bizim toplum da o yöne doğru hızla gidiyor.
8


default avatar
(45) -
Nordicler işi biliyor. Gayet kaliteli, hiç sıkmadan, gerilimi kaybettirmeden, sürekli merak içerisinde ilerleyen bir dizi. Pişman olmadna gönül rahatlığı ile izleyebilirsiniz.
10


avatar
(539) -
Temposu gittikçe hızlanan harika bir dizi. 6 bölüm bir çırpıda bitiyor. Son bölümlere doğru sürekli katili tahmin etme çabaları başlıyor. Dizinin gizem unsuru tavan yapmış durumda. Hikaye kurgu mekanlar her detay inci gibi işlenmiş. Kaçırmayın!


default avatar
(275) -
İskandinav polisiyeleri nefis oluyor. İki oturuşta keyfini çıkara çıkara izledim. Kurgu, müzik, görüntüler 10 numara, kalite. Yalnız netflix altyazısı felaket: her şeyde bir hayır vardır, falan, ne o öyle????‍
9


avatar
(498) -
Genel olarak güzel bir diziydi ama yer yer bazı mantık hataları gözüme çarptı. Aksiyon dozu yüksek dizi/filmlerde göze çarpmayacak hatalar bu tarz gerçekçilik seviyesine özen gösteren yapımlarda göze batabiliyor.

Oyunculuklar genel olarak iyiydi ama karakterlerin - özellikle başroldeki iki karakterin - birbirine bu kadar benzemesi hoşuma gitmedi. Sadece biri diğerinden daha fevriydi, onun dışında ikisinde de aynı ketumluk, aynı suratsızlık, aynı düşünce şekli vs...Gülücük

Bunun dışında tabii ki Danimarka'nın o kadar güzel bir doğası var ki, sahne geçişlerine koydukları orman manzaralarını bile görmek, diziyi izlerken aldığın keyfi iki katına çıkartıyor.

Sonuç olarak ben bu tarz gizem/gerilim/dram tarzını çok sevdiğim için bunun gibi onlarca dizi verseniz keyifle izlerim, ama bu tarzın en iyilerinden olmadığını da söylemek gerek.
7


default avatar
(19) -
Danimarkalılar mı desem İskandinavlar mı desem yada ne dersem deyim o coğrafya bu gizemli dedektiflik işini iyi beceriyor şimdiye kadar hiç pişman etmediler.Saga Noren i özletti bu dizi bana Gülücük


avatar
(806) -
İzleyene içine çeken güzel bir polisiye. Yüzeysel dedektif seri katil ve aksiyon dizisi değil.
7


default avatar
(236) -
Forbrydelsen dizisindeki başarılı formülü bu diziye aynen uygulamışlar. Atmosferi, konusu ve oyunculukları tatmin edici.
8


avatar
(166) -
Ciddi anlamda güzel olmus , adamlar bu işi biliyor , türünün iyi örneklerinden , Seri katil ve peşindeki dedektifler , Lastik gibi uzamayan güzel bir katil kim mini dizisi , meraklısı kacirmasin derim.
9


default avatar
(21) -
Birbiriyle başta pek anlaşamayan iki dedektifin peşine düştüğü seri katil hikayesi....İskandinav ülkelerinden gelen; Forbrydelsen, Broen v.b. dizilerinin yeni ve başarılı bir örneği..Senaryo, kurgu, çerçeveleme,görüntü, oyunculuk...Hepsi yerli yerinde..Beğeneceğinizi düşünüyorum..
8


‹ Önceki 1 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film