Giriş Kayıt
Yorumlar (14)
default avatar
(342) -
1930lardan 2000'lere uzanan bir yolculuk... 2.Dünya savaşı öncesi ve sonrası ülkenin hali. mafya ve komünizm mücadelesi, zengin, fakir ayrımında bir çocuğun erkek oluşu baba oluşu ve hayatındaki her türlü mücadeleyi mizahi tarzda inceden ince dokumuş bir film. Belki ne Baaria'da ne de Sicilya'da hiçbir şey kökten değişmedi ya da daha doğrusu, " Ben ne zaman rüya gördüm?... Önce mi şimdi mi?" diyen Peppino bir çıkmazına sizde bakacaksınız. Yoldaşların komitede Torrenuova'ya yüklendikleri sahne dikkatimden kaçmadı.
[/spoil]"Burada pek çok isim görüyorum mesela yoldaş Torrenuova./ Kendisi burada mı?/ Buradayım, yoldaş Corteccia./ Burada birçok şeyden sorumlu olduğunu görüyorum, sendikadan bile./ Ancak dürüst olmalıyım yoldaş Torrenuova, tek bir kitap bile yazmamışsın./ Diploman bile yok./ Keçilerin kabahati./ Kremlin'e ne katkıda bulunabilirsin?/ Geriye ne getirebilirsin?"
Ve filmin şahsına munhasır tektaş yüzüğü ilkokul binasının karşısındaki pencerede bir dakika öpüşme sahnesi oynayan Monica Bellucci tarafından destekleniyor olması. Film içinden birkaç kere yüzük üzerine kamera odaklanıyor. [spoil]
Beni hem güldüren ve en çok düşündüren tarafı komünizm propagandası bile yapılırken bir para simsarının "dolar alırım" demesi sürekli. Saydım tam 14 kere bu cümle kullanılmış. Vandal kapitalizmin boyutlarını görmek açısından bu çok önemli.
Hem güleceğiniz, hem düşüneceğiniz ve hem de sorgulayacağınız İtalyanın 50 yılı kapsayan bir film.
"Leopard" kahramanı Prens Salina'nın dediği gibi, her şey kalacak şekilde değişiklikler oluyor... Beğendim, iyi seyirler.
9


avatar
(1723) -
italya'nın tarihine bir ailenin yaşamından kesitler görerek şahit olduk, bir aile dramı izledik, tempo sorunu yoktu, oyunculuklar biraz tekdüze gibi geldi, çok farkındalık yaratılmamış ne yazık ki...fakirlik, yokluk ve yoksulluk üzerinde güzel eğinilmiş, biraz bizden, samiimi, tipik akdeniz sıcak filmi....
7


avatar
(9) -
Film uzun olmasına rağmen zaman çabuk geçti filmin sonuna doğru çocuğa geri gelmen bir ömür sürdü repliği hoşuma gitti, gerek görsellik gerek konu ve oyunculuklar olsun gerçek bir sinema filmi izlediğinizi hissettiriyor tek kelime ile muhteşem!!!
8


avatar
(1418) -
Favori yönetmenim Giuseppe Tornatore'nin 2009 yapımı
BAARIA filmi , hikayesi çekimleri ve müzikleri ile beni benden aldı.
Yönetmenin doğup büyüdüğü Sicilya'nın Baaria kasabasında geçen filmin , 1930 lardan 80'lere uzanan etkileyici bir konusu var. Baş kahraman Peppino ve ailesi etrafında gelişen olaylar, İtalyan yaşam kültürüne, geleneklerine ve ikinci dünya savaşının etkilerine kadar dönemin birçok olayına da ışık tutuyor. Genel olarak bir aile draması diyebilirim. Yönetmenin şiir gibi sinema dilini sevenlerdenseniz 2,5 saatlik bu filmini de tavsiye ederim. Ben çok beğendim. Bitince üzüldüm.
Müzikler: Ennio Morricone besteleri
8


avatar
(117) -
Son yıllarda izlediğim en güzel filmler arasına koydum bu filmi. Neredeyse çocukluğumun mahallesinin bir değişik versiyonuna döndüm. Akdeniz insanı filmi. Bizleri hemen sarıp sarmalama kapasitesi çok yüksek bir film. Öyküye giriş, gelişme ve final... Hepsi çok başarılı, çok güzel, etkileyici ve eğlenceli.
9


default avatar
(140) -
1940 italyasından 1990 lı yıllara kadar geçen sicilyalı kominist!! Pepi'nin hayat hikayesi. italyanın geçirdiği evrim...süper... hem de sımsıcacık...
8


default avatar
(1457) -
Oh be iyi ki izlemişim...!!!

İzlemesem çok içimde kalırmış. Hani kendinizden bir şeyler bulmak denir ya işte tam onu buldum.
10


avatar
(94) -
Tadı damağımda kalan bir film oldu çok hoştu Çok Seviyor
10


avatar
(103) -
Elimdeki tek cd 23 fps'lik sürüme uygun altyazı bekliyorum. Zaten mevcut altyazı da hatalarla doluymuş gördüğüm kadarıyle.


avatar
(187) -
"Skipped item" yazıyorsa, o bölüm çevrilememiş demektir.
Bitiş süresini kısaltırsanız bu bölümde, yazı ortadan kalkacaktır.


avatar
(53) -
alt yazıyı düzenliyecek konuya vakıf arkadaşların yardımlarını bekliyoruz.ltf


avatar
(15) -
Altyazı nasıl hala derecelendirilmedi öğrenebilirmiyim


default avatar
(1) -
Merhaba,çok izlemek istememe rağmen bu filmin çevirisini hiç bir yerde bulamadım.Eğer çevirmen arkadaşlarımızdan biri bu filmin çevirisini yaparsa gerçekten çok mutlu olurum.Şimdiden teşekkür ederim.


‹ Önceki 1 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film