Giriş Kayıt
En çok beğenilen yorumlar
avatar
(498) -
Kötü film miydi? Kesinlikle hayır. Hatta gerçekçiliğinin ve sürükleyiciliğinin içine rahatlıkla girebiliyorsunuz ancak Oscar? Neredeyse her sene söylediğim şeyi, maalesef bu sene de tekrar ediyorum Oscar Ödüllerinde bir sürü filmin hakkı yeniyor. Son 4 yılda Kazananlar: Hurt Locker, King's Speech, The Artist, Argo. Son 4 Yılda Kazanamayanlar: Inception, Avatar, Inglorious Basterds, Black Swan, Life of Pi, Django Unchained, District 9, The Help. Ve bu saydıklarım sadece aday gösterilenler arasında... Sırf bu sene The Impossible, The Master ve serisi biten Dark Knight Rises'ın aday bile gösterilmemesi büyük ayıptır....
7


avatar
(86) -
Bundan iki gün önce Filistinli yönetmen Emad Burnad ABD'ye girişi sırasında alıkonuldu. Eğer yönetmen olduğunu kanıtlayamasaydı Türkiye'ye geri gönderilecekti. Farz edelim Emad Burnad Michael Moore'u veya başka bir ABD'li yönetmeni tanımasaydı sınırda geri gönderilirdi. Belki de tutuklanırdı. Bu da bir küçük Argo değil mi? Bir de utanmadan Beyaz Saray'a bağlanıp ödülü verdiler. Ayıp denen bir şeyin siyasette olmaması demek ki böyle bir şey.
4


avatar
(2) -
Tahran' da İBB logosu olmasa iyiydi.


Yorumlar (177)
default avatar
(70) -
Ben kendi adıma filmi beğendim. Özellikle oyuncu kadrosu olarak bayağı tanınan simalar var. Filme gelecek olursam kesinlikle aksiyon filmi değil. Daha çok gerilim, dram filmi diyebilirim. Filmin temposu ortalara kadar ağır işliyor, konu derinleştikçe gerilimi hissetmeye başlıyorsunuz. Yani kısacası ben filmin ortalarına gelene kadar yer yer sıkıldığımı itiraf edeyim. Filmdeki olayların gerçek olması da filmin etkileyiciliğini daha çok arttırıyor. Filmi izlerken dikkat ettiğim diğer bir husus ise film olayları tarafsız bir şekilde, Amerika güzellemesi olabildiğince az yaparak aktarmaya çalışmış. Yer yer Amerika'nın yediği haltları göstermesi benden artı puan aldı.. Bana sorarsanız bu film oscarı hak etmiş mi? Kesinlikle hayır derdim. Bana kalırsa bu filmin oscar almasının sebebi siyasi olabilir.
7


avatar
(1723) -
biraz daha hareketli olsaydı daha kayda değer olurmuş, ağır çekim ilerledi film, tempo aksadı, finali sönük kaldı, oyunculuklar fena değil gideri mevcut...
6


avatar
(76) -
Gerilimin hadsafhada olduğu bir film. Başından sonuna kadar da bizi rahatsız etmeyi elden bırakmıyor. Ajanlar nasıl bir hayat yaşıyorsa artık adam bir ulusun en önemli operasyonlarından birini yapıyor ancak eşine, çocuğuna bile anlatamıyor. Korkunç bir yaşam olsa gerek. Diyor ya filmde "alkışlanmak istesek sirkte çalışırdık" gerçekten de öyle. Bizim güvenliğimiz için çalışan tanıdığımız/tanımadığınız her kimse iyi ki varlar


avatar
(2674) -
Tamamen politik bir kararla Oscarı aldığına inanıyorum. Ödülü alanı Başkan Obama'nın açıklaması ve çok ender rastlanan bir şekilde En iyi film dalında aday olmasına rağmen Ben Affleck'in yönetmen dalında aday olmaması, hatta ve hatta en iyi erkek-kadın ödüllerinde bu Oscar'ı hak edecek kadar başarılı (!) bulunan filmin oyuncularının adaylığa dahi layık görülmemeleri; bu inancımın en büyük üç dayanağı. İsral'in İran'a saldırmak için bahane aradığı; Amerika'nın da uyguladığı ambargolarla bu işe çanak tuttuğu bir ortamda; halkı galeyana getirip işgali haklı nedenlere dayandırmak çabalı bir ödül.
6


default avatar
(1082) -
Film gerçek olaylara dayanıyor olsa da, bu her şeyin filmde gösterildiği gibi olduğu anlamına gelmiyor, amerikan propagandasını iyi yaptıkları ise kesin.. Her şey bir şeye dayanır kurgu olarak. Her zaman bir kaynak malzeme vardır, onu nasıl kullanacağınıza dair bi fikir edilenebilirsiniz... Yani artık bir filmin orijinalliği ile ilgili değil, bu kaynak materyalin ne kadar orijinal olduğu hakkında. Bu bizi en güzel kaynaklardan biri olan ilham kaynağı olan Argo'ya güzel bir şekilde getiriyor...Argo'yla kurgu olmaktan daha garip bir gerçek olayı yansıtmaya çalışmışlar..

Sürprizbozan: Göster


Argo'nun oyuncu kadrosu muhteşem. Bryan Cranston. John Goodman. Alan Arkin. Scoot McNairy. Victor Garber. Kyle Chandler. Chris Messina. Ve bu mükemmel destek oyuncularının tam listesi bile değil. Çok fazla mükemmel oyuncu var ve, mükemmelce davranıyor. İzlemek için bir zevk işi..
8


avatar
(806) -
2012 yılında en iyi film oscarı ödülünü kazandı bu film. Susuyorum. Ağzımı açarsam; diyeceklerim argoya kaçar çünkü.
6


avatar
(1418) -
Ocak 2013 tarihinde yazdığım yazı...

Gerçek bir olaydan sinemaya uyarlanan Argo filmi, İstanbul’da yapılan çekimleri ile çok konuşulmuştu.

Şah rejiminin devrilmesi ve Şah’ın Amerika’ya sığınması üzerine, 1979 yılında fanatik Şii’ler Amerikan Elçiliğine saldırırlar. Binada görevli 6 Amerikalı çalışan arka kapıdan kaçarak Kanada Elçiliğine sığınırlar ve 3 ay boyunca Kanada Büyükelçisinin evinde saklanırlar. Amerikan hükümeti ise İran’a giremediğinden bu konuda hiçbirşey yapamaz. İmkansız gibi görünen bir planla Ajan Tony Mendez İran’a gider.

Planı bir bilimkurgu filmi çekmek için İran’a film yapımcısı gibi gidip, rehineleri de filmde görevli Kanadalılar kılığında, İran’dan çıkarmaktır.

Affleck’in yönettiği ve oynadığı Argo adlı film, uluslararası çapta çok beğenildi. Ben de çok beğendim. Herşey çok kaliteliydi sadece iki noktada takıldım.

Filmin genel atmosferi sanki çok uzun yıllar önce bu olaylar yaşanmış gibiydi oysa ki bu olay sadece 30 yıl önce yaşanmış. Kostümler vs iyiydi de renk çok sarımtraktı. Yine de hakkını yemeyelim dönemin havası iyi yansıtılmıştı.

Filmi aksiyonlu olarak lanse etmişlerdi ya da ben öyle algıladım ama filmde tek bir aksiyon bile yoktu. Gerilimi ve heyecanı yüksek bir politik drama filmiydi.

Filmin sonunda rehinelerin resimleri ile filmdeki oyuncular yan yana gösterildiğinde, oyuncu seçimlerinin, kostümlerin ve makyajın çok iyi yapıldığını düşündüm.

Salondan çıkarken, filmden memnun ayrıldım. Benim için bu yeterliydi ama muhteşemdi, harikaydı diyerek çıksaydım daha iyi olurdu.

Eleştirmenlerin puanlarına baktığımda sinema dergisinde ortalama 2,5 puan verildiğini gördüm. 5 üzerinden yapılan bu değerlendirmenin biraz acımasız olduğunu düşünüyorum. Atilla Dorsay cömert davranıp 4 vermiş. Ben 3-3,5 yıldız veririm.

Bu yıl 5 dalda Altın Küre’ye aday gösterilen Argo’nun Oscar’da da iddialı olması neredeyse garanti. Oscar’ı yönetmenlik ve uyarlama senaryo dallarıında zorlayabilir ama en iyi film ödülünü almamalı diye düşünüyorum. Yardımcı erkek oyuncu olarak Alan Arkin favori gösterilse de , diğer adayları görmeden yorum yapamayacağım. Arkin çok tecrübeli ve iyi bir oyuncu ama öyle Oscarlık bir performans görememedim.

Ben Affleck, geçmişte sadece oyunculuğu ile bilinirken, 1997 yılından başlayarak, senaristlik ve yönetmenlik dallarında da başarısını ispatladı. Henüz 40 yaşında olan Affleck’in ileri zamanlarda da güzel filmlerini izleriz diye ümit ediyorum.
7


default avatar
(73) -
Tek kelimeyle mükemmel bir film. Oscarı sonuna kadar haketmistir...
8


default avatar
(46) -
En iyi film ödülünü almış en kötü filmler listeme ekleyeceğim bir yapım.
Sürprizbozan: Göster
en iyi senaryo Oscar'ı almamalı bence.
6


avatar
(8408) -
heyecanı üst düzeyde tutan bir film. film anlamında beğendiğimi söylemeliyim. onun haricinde amerikanın tüm dünyaya karışma ve istediği gibi ayar verme çalışmaları zaten bilindik!


avatar
(80) -
amerikanın gerçeklerinin hiç filmi çekilmiyor nedense. amerikanin ,ırak ,iran ,Afganistan hatta Japonya vb ülkelere nelere yaptığını yüzbinlerce hatta milyonlarca insanın öldüren amerikanin gerçek yüzünün gösteren hiçbir film çekilmiyor . Suriye deki olaylardada ameikanin eli var isidin kurulmasında da add nin eli var . Dünyanın en büyük katil devleti neden her seferinde bu kadar masum olduğunu göstermeye çalışıyor . Birde bunlara inanan insanlar var .
1


avatar
(176) -
Bu yorumlara bakınca insan kötü bir film bekliyor ama öyle değil.

- Filmde gerçeklik had safhada hatta filmin sonunda gösterdikleri resimlerde cast bile gerçekteki insanların birebir benzeri seçilmiş.
- Sıkılmadan izleyebileceğiniz , sürükleyici bir film.Gerilimi daha çok yansıtabilirlermiş.

Amerikalıların kendi tarihlerinde yaşanan bir olay ile ilgili tabi ki de tam objektif olmalarını bekleyemeyiz.Zaten filmin oscar almasının büyük nedeni de amerika kahramanlığını anlatması yani.
Ancak bunlara çok takılmamak lazım çünkü her ülke kendi çektiği filmlerde böyle davranır bunu unutmamak gerek.Film bunların dışında bence gayet güzeldi.

İyi Seyirler....
7


avatar
(125) -
oscar alması kesinlikle abartı fakat film çok gerçekçi, sürükleyici ve de heyecan verici. tavsiye ederim.
8


avatar
(2) -
Amerika, kendi yaptığın pislikler içinde bir gün boğulacaksın. Dünyadaki huzuru da bozan sensin, orta doğuyu sırf kendi menfaati için karıştıran da sensin. Allah her şeyi biliyor. Ben bıktım artık bunların kendilerini masummuş gibi göstermelerinden...


avatar
(99) -
bu filmin isminde çözemediğim bir olay var film
Sürprizbozan: Göster
,onu anladım benim dikkatimi çeken filmin içinde geçen kaçış planında bir parçası olarak çekilecek olan filmin hikayesinin bizim cem yılmazın çekmiş olduğu AROG GORA isimli filmlerle konu ve isimlerinin aynı harflerden türetilmiş olması.sizcede bunda bir gariplik yokmu? ARGO AROG GORA? ben daha bunları çözememişken bir başımıza FARGO çıktı.


avatar
(47) -
İzlerken uyudum. Nasıl oscar almış anlamadım.
6


default avatar
(29) -
Sinematografi açısından hiçbir değeri olmayan bir film. Beş para etmez. Sen git adamların ülkesini karıştır, Amerikancı olmadığı ve petrolü millileştirdiği için Musaddık'ı devir, Şah'ı getir, adamları alenen isyana sürükle, ondan sonra da rehine kurtarma senaryosuyla Amerikan propagandasını gözümüze sok. İran'ı tu kaka, Amerikalılar çok cici. He anam he.

Utanmadan bir de bu filme oscar vermişler. Senin gibi akademinin ta .....
1

Cevaplar (1)
avatar
(4) -
Yazdıklarına hak vermemek elde değil evet ama dünya sinema sektörünü elinde tutan bir ülkeden bahsediyoruz (ABD) başka nasıl bir senaryo ve film beklenir ki..?
9


3
| Bildir


default avatar
(13) -
yorumlara bakarak izlemeye çalışan arkadaşlar, izlemesenizde olur.
filmin popülaritesi ve iran devrimi ilgimi çektiği için izledim, oradan bile amerikan kahramanlık öyküsü oluşturulabiliniyor, helal olsun adamlara(!).
6/10
6


avatar
(370) -
film sıkmadan izletiyor kendini. filme konu olan olay her ne kadar gerçeklere dayanmış olsa da gerçekte resmin bütününde madara olan iran değil abd olmuştur. şöyle:
6 rehinenin kurtarılması mükemmel bir operasyondur. filme konu olan da budur. fakat diğer yüzlerce rehine abd tarafından alınamamıştır. dönemin abd başkanı Jimmy Carter'ın tüm çabalarına rağmen rehineler alınamamış seçimlerden sonraki ilk gün yani Carter'ın görev süresi biter bitmez İran rehineleri yollayarak Carter'a büyük bir hakaret etmiş ve Amerikalılara bir ders vermiştir.
7


avatar
(95) -
Amerikanın biraz şişirdiği ve ülkesi biraz daha kahraman göstermek istediği için oscar aldığını düşündüğüm film
8


‹ Önceki 1 2 3 4 ... 7 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film