Giriş Kayıt
Yorumlar (1)
avatar
(79) -
Bu film, hakkında yorumdan çok uyarı yapılması gereken bir eser. Sıradan bir korku filmi değil. Dikkatli olunmadığında bilinç dışında kalıcı hasar bırakacak kadar sakat bir yapım.

1 - Film Asya bilinç dışının hayaletlerini, sembolizm ya da metaforların arkasına gizlemeden, çırılçıplak biçimde izleyenin zihnine boşaltıyor. Bu daha önce sahip olmadığınız pek çok korkunun, filmi izledikten sonraki günlerde açığa çıkmasına neden oluyor.
2 - Bu film bitmeyen bir kabusun iki boyutlu evrene taşınması durumu. O yüzden farkında olmadan izlendiğinde, en az bir hafta süren aşırı canlı, grafik ve zorlayıcı kabusları beraberinde getiriyor. Bu tuhaf durum, filmin çoğu hayranı tarafından tecrübe edilmiş olan sıra dışı bir yan etki. Ter içinde uyanma, soluk kesilmesi, fiziksel acı ve yıpratıcı bir uyku felci en az üç gün çok şiddetli biçimde hissediliyor.
3 - Sıradan bir gore-snuff hayranıysanız veya Liveleak'te dolanırken yemek yiyebiliyorsanız dahi bu filmin yıpratıcı etkisi değişmiyor. Bir çizgi filmin kafa kesme videolarından daha travmatize edici olması fena halde tuhaf.
4 - Asla ama asla çocuklara izletmeyin. Kesinlikle. Açacağınız yaranın kapanması onlarca yıl sürebilir. Belki asla kapanmaz. Hayvanların istismar edildiği hardcore bir p.rno bile bu filmin vereceği hasarı veremez.

Dikkatli olun. Ekranda vahşete ve kana alışık olmak ayrı bir şey, tümüyle bilinç dışına gizlenmiş, orada olduklarını bile bilmediğiniz kabusların dikişleri patlamış bir ameliyat yarasından dökülür gibi kucağınıza dökülmesi başka bir şey.

Farkındalıkla izlerseniz muhteşem bir eser.
9


‹ Önceki 1 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film