Giriş Kayıt
Yorumlar (6)
default avatar
(276) -
Bu film, 1987 İran yapımı, Abbas Kiarostami'ye ait "Arkadaşımın Evi Nerede?" (Khane-ye doust kodjast?) isimli film ile beraber izlenmeli diye düşünüyorum. Her iki filmde de çocuklara karşı bir despotluk, bir sevgisizlik mevcut. Çocukların birey kabul edilmediği bir dünya.

Aynı zamanda bu filmde sevgisizlik ve despotluğun babadan oğula geçen bir durum olduğu da vurgulanıyor. Ebeveyn nasılsa çocukta o dur.

Arkaplanda sürekli çalan acıklı müziği beğenmediğimi de belirtmek isterim.
8


avatar
(178) -
Köy hayatında çocukların dünyasını bir garip sevgi açlığını güzel vurgulamışlar. Tabii bunu anlamak için biraz daha eski kafalı düşünmek gerekebilir.İzlerken burnuma köy kokusu geldi , köyde ezanın sesi bile bir başka doldurur kulakları..


avatar
(2066) -
Türk filmlerindeki geleneksel ağır anlatım temposu bunda da var. O yüzden pek ısınamadım. 6.


avatar
(574) -
Reha Erdem'in önceki filmlerini baz alarak izleyecekseniz derin bir nefes ve besmele ile başlamanızı öneririm. Çünkü içinde hiç bir şey anlatmayan ama çok şey barındıran kurgusal bir film var. Severim böyle sessiz, şiirsel filmleri, dalar gidersin içine oluk, oluk.

Sahne bizden olduğu için hiç bir şeye yabancı değilsiniz, bildiğiniz köy hayatı. Filmi film yapan ise 3 çocuğun gözünden, aile ve insan kavramı. İşte burada iyice bir tırmalamanız gerekiyor "anlamak için veya kurguyu oluşturmak için". dediğim gibi Reha erdem bu filmde hiç bir şey anlatmıyor. Sen ne görürsen seninle gelir, olmadı can sıkıntısından öl!.
6

Cevaplar (1)
avatar
(360) -
Filmlerde bu sakinliği seviyorsanız tam sizlik. Yorumlarına katılmamak elde değil. Bir de yeri gelmişken şunu belirteyim (: Bu gibi hayatın yalın yansıması olan yapımları izlemeden önce bu tarzı sevmek gerekiyor. Bu anlatıma alışkın değilseniz "Beş Vakit" ve diğerleri size sıkıcı gelebilir.

Alıntı:
Çünkü içinde hiç bir şey anlatmayan ama çok şey barındıran kurgusal bir film var.


Kısacası massgorebation her şeyi bu cümleyle anlatmış.

Kısacası
7


3
| Bildir


avatar
(285) -
Çocuk oyuncuları inanılmaz başarılı bulduğum bu filmde Anadolu kültürü üzerine bir çok enstantane mevcut. Aile içinde küçük çocuğun daha çok sevilmesi, kız çocuklarının ezilmesi, aile içi ilişkiler ve en önemlisi çocuğun gözünden hayat çok güzel yansıtılmış.
Biraz yavaş tempolu bir film olsa da, sonunda izlediğinize değiyor.
7


‹ Önceki 1 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film