Giriş Kayıt

Abim Evin Tek Çocuğu (2007) Yorumlar


Mio fratello è figlio unico

Yorumlar (2)
avatar
(1072) -
Kardeşilik ilişkisi çerçevesinde ilerleyen filmin siyasal hiçbir yanı yok. Küçük kardeşin muzip tavrı ile sevimlileşen film yalnızca hoşça vakit geçirmek için...
Yatakta zıplama sahnesi çok hoştu...
60/100
6


default avatar
(1457) -
Abim Evin Tek Çocuğu, İtalyan siyasi tarihini halkın ve özellikle de fakir bir ailenin gözünden işliyor. Fakirlikleri, aldanışları, aile ilişkileri, yenemedikleri hisleri ile aynı bizi anlatıyor sanki. Siyasi kalıplaşmış kavramları şirin ve mizahi ama devamında tam bir dram ile işliyor ve gösteriyor. İtalyan sineması ile Fransız sinemasının beraber çalışıp her ikisinden de birer katık yapıp sunduğu çok başarılı bir film. Eksiği ne biliyor musunuz? Hikayemiz sürekli akıyor ve girişi gelişmesi ve sonucu özellikle de seyircinin arzuyla beklediği bir sonu yok. Film bitince beklentilerinizi karşılamadığınızı düşünüyorsunuz. Burada ve böyle bitemez bu güzel film diyorsunuz. Tatmin seviyenizi bir anda yok ediyor. Oysa sonuna kadar herşey gayet güzel. Ufak tefek eksiklerine rağmen film sürekli koşuyor aslında. Ama her film iyi bir sonu hak eder. Bazen sadece son bile bir filmi film yapar. Hepsini kenara bırakın ve siz bu filmi kesinlikle izleyin diyorum. Çok güzel vakit geçireceğinize ben kefilim. İyi seyirler.

Gelelim incelememize…

Yönetmen İtalya'nın yetiştirdiği ancak pek de göz önünde olmayan ve bilinmeyen ismi Daniele Luchetti. Sol görüşleriyle bilinir olması filmden de açık şekilde anlaşılıyor zaten. Bu yıl ise Anni felici isminde bir film hazırlığında ve bence bu başarılı yönetmenin her filmi izlenir. Yönetmenimizin de benim de en sevdiğim aktörlerden bir tanesi olan Elio Germano ise bu filmde fevkaladenin fevkinde bir performans çıkartıyor. Eğlendiriyor, ağlatıyor, güldürüyor, üzüyor, sevindiriyor. İnanılmaz bir performans ortaya koyuyor. Bu yıl Faccia d'angelo ve Diaz: Don't Clean Up This Blood ile birlikte olacağız tabi filmleri bulabilirsem. Yani ben ve Germano birlikyte olacağız.  Ama bu başarılı aktörü hiç tanımıyorum diyorsanız Cem Yılmaz'ın Şahane Misafir isimli filmine bir göz atın diyorum. Filmin abisi yani evin tek çocuğu Riccardo Scamarcio. Onun oyunculuğunu değerlendirmek manasız çünkü nerede ve ne oynasa mükemmel her zaman. Artık Hollywood yapımlarında yer alıyor. Bu yıl İtalyan yapımı Il rosso e il blu'da Margherita Buy eve Roberto Herlitzka ile beraber oynuyor. Yani kaçmaz. Sonrasında dev bir Belçika yapımı olan Third Person'da ama önündeki isimler fazla büyük. Yine de ben ona bakacağım. Ardından Miele'de yine arkada. Ama onu izlemek için The Informant'ı kaçırmam diyorum şimdiden. Anne rolündeki Angela Finocchiaro sanki annenin bizzat kendisi olmuş. Ama o kafa karışıklığı da tam verememiş sanki. Pek bilinen ve revaçta bir isim değil normalde kariyeri açısından. Bu yıl Il sole dentro'da başrolde ve bence izlenilmesi gereken bir yapım. Benvenuti al Nord daha lokal bir yapım görüntüsünde. Diğer yardımcı oyunculuklar fena değil ama özel bir durumları da yok. O yüzden son önemli karakterimizi incelesem daha iyi olacak. Diane Fleri. Sempatik ve hoş tavırlarıyla rolünün hakkını vermiş. Kısa rolüne rağmen akılda kalıyor. Bunu da başarısına borçlu. Yapımcılar onu es geçmiş ama bence kaliteli bir isim haline gelebilir.

Bu filmi kesinlikle tavsiye ediyorum. İyi seyirler diler saygılar sunarım…
7


‹ Önceki 1 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film