Giriş Kayıt
Yorumlar (8)
avatar
(6204) -
Öncelikle bu muhteşem aşk hikayesi bu kadar mı güzel anlatılır. Kesinlikle çok başarılı. Abbie Cornish ve Ben Whishaw'ın oyunculuğu da aynı şekilde mükemmeldi. Ayrıca filmin müzikleri, manzaralar, kıyafetler, dekorlar kısacası görsel anlamda harika bir film.Eğer duygusal bir film arıyorsanız mutlaka izleyin..
7


default avatar
(1082) -
Aşk ve sevgi üzerine muhteşem bir betimleme, insan sevdiği için neler yapılabilidğinin bir kanıtıdır.. Hüzün, gözyaşı, dram, kan, aşk, şiir, doğa üzerine güzel bir tasvir.. İnsanın izlerken içine dokunabilen nadir filmlerden..

Film Notum:10/8
8


avatar
(152) -
sıkıldım yarı olmadan bıraktım
5


avatar
(1012) -
Abbie Cornish izlemek için izledim pişmanım her ikisi de otomatik portakal İngiliz. Ne bir duygu aldım ne bir keder .Büyük hayal kırıklığı oldu benim için.Sonunda Keats bu durumda yıllar sonra ünlü olmuş olsa ne olur olmasa ne olur.


avatar
(1684) -
Ağır işleyen vermesi gereken doğal bir aşk hikayesini uzun ve sıkıcı diyaloglar ile şiir üzerine sohbetlerin geçtiği sahnelerden ve özellikle pek de iyi olmayan bir oyuncu performansından ötürü sıkan bir film. Bu bakımdan herkesin dayanamayacağı bir ilk bir saat bekliyor sizleri bir saat sonrası hikaye güzelleşse de bir film sonunda bir kez daha izlenecek bir yapım olmadığını anlıyorsunuz.
6


avatar
(61) -
Ben filmi pek beğenmedim. İlk bir saat çok sıkıcıydı; sonra durumlar biraz daha dramatikleşse de film sıkıcılığına devam etti. Bir de biyografiymiş. Bence daha güzel olabilirdi ,.
5


avatar
(649) -
Tuhaf ama tatlı bir aşk... Eski dönem kıyafetlerini hep çok beğenmişimdir. Ama bu filmdeki kıyafetlerin bir kısmı gerçekten tuhaftı! Bu filmin verdiğini alabilmek için öncelikle bu tarzı sevmek gerek. Mümkünse yalnız ve kendinizi filme vererek izlerseniz, etkileyiciliğini farkedersiniz.
7


avatar
(253) -
PARLAK YILDIZ
[Bright Star] [2009]

Genel Yorum:
• Lisanı ağızda olana değil, lisanı gönülde olanlara yâr et bizi...
Tebessümü simasında olana değil, tebessümü gönülde olanlara kat bizi...
Aşkı tende sanana değil, aşkı ruhunda can bilenlere arat bizi...

Hz. Mevlâna'nın bu dizeleriyle filmde hayatından bir kesitini izlediğimiz şair John Keats'in dizeleri kalpteki sevginin kutsallığı konusunda hemfikirler. Abbie Cornish'in canlandırdığı âşık olunan kız olan Fanny üzerinden izliyoruz hikâyeyi. Fanny ve Keats'in aşkının dizelerdeki kutsallığa sadık kaldığını görüyoruz.

• Kalplerdeki sevginin kutsallık taşıdığı bir dönem filmi. Kutsal sevgi taşıyan kalpleri anlatmak için bir dönem filmi yapmak şart ne de olsa. Duyguların en sade ve güzel şekilde dile getirildiği, onsuz geçen 50 yılın onunla beraber olacağın 3 günden değersiz görüldüğü dönemden etkileyici bir aşk hikâyesi.

Olumlu Yönleri & Artıları:
• Dizeleri hatrına bile izlenmesi gerekir. Doğallık, sadelik insanı etkilemeye yetiyor.

Olumsuz Yönleri & Eksileri:
• Oyuncuları beğenirim ama bu karakterlere uygun olduğunu düşünmüyorum. Yönetmenin belirgin bir acemiliği var. Can alıcı sahneler en güzel yerinde kesiliyor. Sahne geçişleri basit olmuş, seyircinin filmden kopması için her şey yapılmış sanki.

En Beğendiğim Replik:
• "Nerdeyse birer kelebek olup sadece yazın üç günü yaşasak diyecek durumdayım." "Seninle geçen üç gün, sensiz geçecek 50 yıldan daha fazla keyif verir insana."

Not:
• Son sahnedeki ayrıntı da neyin nesiydi? Biri yazsın lütfen! Gülücük
• İyi seyirler.

Puanlama:
Yönetmen: [6.0] Senaryo: [7.0] Romantik: [7.5]
Oyuncular: [7.0] Kurgu: [6.5] Dram: [7.0]

[ -- Film: [[ (7.0) ]] -- -- -- IMDb: [[ (7.1) ]] -- ]
7


‹ Önceki 1 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film