Giriş Kayıt
Yorumlar (3)
avatar
(572) -
Tek ipucunun 30 yıl önce ölen beş yaşındaki bir kızın mezar taşının resmi olduğu, yaşlı bir adamın faili meçhul cinayetinin araştırılma hikayesi.

Çok katmanlı olay örgüsüne sahip, iyi kurgulanmış, ürkütücü, dokunaklı ve İzlanda'ya özgü sert ve kaba sözlerle süslü kara mizahın olduğu, baştan sona tutarlı bir gerilim duygusunu ve ilgiyi sürdürmeyi başaran bir polisiye film.

Oldukça kasvetli kış sahnelerinin olduğu İzlanda şehri ve kırsalını filmdeki bir karakter haline dönüştüren soluk bir renk paleti ve geniş planlardan oluşan sinematografisi ile, oyunculuk, yönetmenlik, set ve mekan tasarımlarının üst düzeyde olduğu yapım, Arnaldur Indridason'un Tainted Blood adlı romanından uyarlanmıştır.

"- Tipik bir İzlanda tarzı cinayet. Karmakarışık ve amaçsız. Ve kanıtları örtbas etmek için bir çaba bile yok."
7


avatar
(898) -
İzlanda tarzı beni sarmadı.Konu işlenişi oyunculuklar güzel ama alışagelmemiş bir kültür olduğu için filmi beğenmedim... Saygılar


avatar
(2674) -
zlanda yapımı olan film; Arnaldur Indridason’un İzlanda’da çok satan romanından uyarlanmış bir suç filmi. Senaryoyu ve kurguyu çok beğendim. Çünkü Baltasar Kormakur tamamlanmaya çalışan bir puzzle mantığıyla yazmış senaryoyu, başlangıçta anlam veremediğiniz olaylar ve sahneler; sonlara doğru anlam kazanıyor ve sonunda "vayy beee!" diyorsunuz...Konusu kısaca şöyle; Başlangıçta basit bir cinayet gibi gözüken olayı araştıran dedektif Erlendur; neredeyse 30 yıl öncesine varan bir olaylar zincirini su üstüne çıkarır...Polisiye filmlerden hoşlanan ve hep benzerlerini izleyip değişik birşeyler arayanlara tavsiye ederim. 10/6,8


‹ Önceki 1 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film