Giriş Kayıt
Yorumlar (15)
avatar
(1418) -
Afrika'dan bize ulaşan, özgürlük ve eğitim üzerine son derece önemli mesajları olan mükemmel bir film THE FIRST GRADER. Üstelik 84 yaşında ilkokul 1. sınıfa giden bir adam hakkında bir biyografi filmi.

2010 Kenya, İngiltere, ABD yapımı bu filmde sadece Maruge'nin (1920-2009) o yaşta okula gitmesini değil, Kenya'nın Mau Mau özgürlük savaşçılarılarından biri olan Maruge'nin geçmiş yıllarında Britanya askerlerine karşı verdiği mücadeleyi de izliyoruz.
Maruge için birçok zorluğa göğüs geren cesur öğretmen de unutulmaz bir karakter.
Günümüz ve geçmişin başarılıyla aktarıldığı çok güzel bir film. Müzikler muhteşem .
9


avatar
(1248) -
Filmi sıkılmadan izliyorsunuz. Güzel bir film olmuş. Bazı yerlerde ne kadar aciz olduğumuzun farkına vardım. Belgesel tadında bir filmdi. İnsanlığımızı sorguladığım bir filmdi. İzlemenizi tavsiye ederim. İzleyin de azmin ve başarının ne olduğunu görün... Keyifli Seyirler Dilerim.

(Gerçek hikaye olması diğer bir artı yanıydı.) 7/10
7


avatar
(213) -
Toprak olana kadar okuyacak, toprak olana kadar böyle güzel filmleri arayacağım.
9


avatar
(150) -
m.ü.k.e.m.m.e.l bir yalınlık
Saygılar
9


default avatar
(126) -
Neden bu kadar az yorum var ve neden bu adar az kişini favori filmi anlayamadım.Yazık romantik fkomedilere gösterilen ilgi düşünülünce...Beni derinden sarstı.Maruge'ye hayran oldum.Jane öğretmenin vicdanına da...Bir öğretmen olarak öğrencilerime kesinlikle izleteceğim bir film.Mükemmel bir filmdi;mutlaka izlenmeli izlettirlmeli. Exclamation


default avatar
(36) -
Film gerçek bir yaşamdan alınmış ve yaşlı bir adamın okumayı ve yazmayı öğrenmek için verdiği mücadeleyi anlatıyor. İzlenmesi gereken güzel filmlerden..
8


avatar
(25) -
Öncelikle altyazı mükemmeldi emeği geçenlere selam olsun
ayrıca htmakina ya tavsiyesi için teşekkürler
tam arşivlik bir film olmuş çekimler,müzikler harikaydı o kadar çocukla böyle bir film çekmek başarıdır öğretmen gözüyle izleyince kendime çok şey çıkardığımı söyleyebilirim
Ayrıca eğitimle alakalı olarak hint filmleri sevenler için Black filmini şiddete tavsiye ederim
İyi Seyirler
8


avatar
(3699) -
Seyretmekten zevk aldığım ve gerçek hayat hikayesine dayanarak hazırlanmış güzel bir filmdi. özgürlük için verilen mücadelenin ardında azim vardı ve bu azmi okumakta da gösterince azmin elinden bir şey kurtulamadı. İzlenmeye ve arşive atmaya değer bir film olduğunu düşünüyorum. İyi seyirler.
7


avatar
(66) -
Film yarıda kalmış, üzerine bir de silinince çok gecikmeli izledim. Gerek yaşam hikayesinden alıntı olmasından gerek işlenişinden çok başarılı bir filmdi benim için.
Filmin kişiyi kendine çekmesinde başrolün yerinin çok büyük olduğu kanısındayım. Gözlerindeki o hüzünlü, gözleri kızarık bakış bile role ne kadar kendini kaptırdığının göstergesiydi bence Saygılar Onca zorluklara rağmen hayatta umudunu kaybetmemenin kısa bir öyküsü. 10/10

Ayrıca bir filmi film yapan özelliklerden biri, müzik faktörü çok güzel eklenmiş. Çok akıcı müzikleri vardı, herkese tavsiye ederim Süperrrrrr
10


avatar
(206) -
çok çok çok güzel bir film. ibret verici. kesinlikle izleyin. Ve bir replik : eğitim toprak olana kadar devam eder Hehehehe
7


avatar
(1684) -
Çok çok etkileyici bir film; sonunda da yazdığı gibi bir "Başöğretmenin" kendisi için değil ama milletinin özgürlüğü için herşeyinden vazgeçişine şahit olurken, tek isteği olan bir mektubu okumak için 84 yaşında ilk okula gidip okuma yazmayı inadına öğrenişini görüyorsunuz. Tabii bunda Jane Öğretmenin de çabasını saymamak haksızlık olur.
Beni en çok üzen ise dünyanın her yerinde aynı şeyin olduğunu; insanlara sadece insan olarak bakılmadığını ve illaki sizi bir kalıba sokarak ona göre karar vermeleri oldu. Çocuk yada ergen isen ` bunun için yaşın küçük` yirmili yaşlarında `bunun için tecrübesizsin` yaşlanırsın`bunun için yaşlısın`.
7


avatar
(691) -
Barrack OBAMA Kendisiyle aynı adı taşıyan babası Kenya'nın Siaya Bölgesi'ndeki Nyang’oma Kogelo yerleşim yerinde doğmuş ve büyümüş bir Kenyalıydı.

Açık bir gerçek var ki Obama ABD'nin başında olmasa idi bu güzel filmi izleyemezdik. Dünyanın her yerinde özgürlük için bazı bedeller verilmiş ve verilmeye devam edecektir. Geriye dönüp baktığımızda topraklarımız için en büyük bedelleri vermiş milletlerden biriyiz. Bu sefer senaryo aynı ancak mekan Kenya ve oyuncular Kenya halkının ta kendisi.

Özgürce ve insanca yaşama mücadelesi veren, sömürge ve köle yaşamına karşı çıkan bir 84 yaşında ki ihtiyarın başından geçenler ile okuma-yazma sevdasına tanıklık ettiğimiz Birinci Sınıf filminde duygulanacaksınız. Kenya Cumhuriyetinin sembollerinden Maruge'nin içinde bitmek tükenmek bilmeyen öğrenme sevdası insanı derinden etkiliyor.

İzleyin.. Pişman olmayacaksınız...

TA aktivitesi ile altyazısı çevrilen böyle nadide filmlerin devamını dilerim. Başta PhalanX olmak üzere aktiviteye katılan Timeless, mgmar48, Hkncim,
£NJOY, Burak Duman ve ladyas'ya sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

DİKKAT : Bu ENFES bir Türkçe(1)Altyazı çevirisidir.
8


default avatar
(1457) -
Oh be! Güzel bir film izledim. İçim ısındı.
9


default avatar
(282) -
çok sıradan bir film.
6

Cevaplar (1)
default avatar
(340) -
Kardeş kusura bakma ama senin filmden pek anladığını sanmıyorum bu filme sıradan bir film demeni gerçekden yadırgadım. Tabiki zevkler herkese göre değişebilir ama bu film zevk ve hoşlanma duygularından ayrı tutulması gerekdiine inanıyorum eğer kişi öğrenmeyi okumayı ve herşeyden önemlisi cahillikden kurtulmayı isdiyorsa ve okumanın ve öğrenmenin yaşı ve yeri olmadığına inanıyorsa bu filmi mutlaka izlemeli diyorum. Filmin gerçek bir olaya dayanıyorsa pek fazla söylenecek bir şey olmadığına inanıyorum. Bu filmi mutlaka SEYREDİN ARKADAŞLAR.
7


9
| Bildir


‹ Önceki 1 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film