Giriş Kayıt
Yorumlar (6)
default avatar
(276) -
Yönetmenin Dönüş ve Leviathan filmlerinden sonra izledim bu filmi ve ne yazık ki bende aynı etkileri yaratmadı. Diğer yorumlarda da belirtildiği gibi bazı sahneler gereksiz uzun ama bu da yönetmenin bir denemesi sanırım.

Bunlara ek olarak spoiler vermemek için çok detaylı yazmak istemem ama birine ders vermek, vicdan azabı çektirmek için bireyin kendini paralaması kadar anlamsız bir şey yok. Üzgünüm ama bu, bana göre böyle. İletişim hiyerarşisine (piramidine) göre en altta veri, daha sonra enformasyon ve sonrasında bilgi gelir. İletişimin iki taraflı olduğunu düşünürsek ve aktarılmak isteninde (yani veride) bir problem yok ama karşı tarafa doğru gitmiyorsa enformasyonda sorun vardır. Veriyi enformasyona dönüştürmek için birtakım şeyler/araçlar gereklidir. Karşı taraf eksikleri nedeniyle bunu enforme edemiyorsa neden iletişimi başlatan, başlatmak isteyen kendini paralıyor? Amaç? Sonuç? İnsan, böyle bir şey için yalnızca bir kerelik bir hakkı olan hayatından vaz geçer mi? Cevabı filmde.
6


default avatar
(86) -
Yönetmenin izlediğim diğer filmlerine nazaran daha az beğendiğim filmi. Özgün,sade,sabırlı bir üslup tüm filmlerinde olsa da burada biraz fazla uzun tutulmuş sahneler. Bir kısmında sıkıldım. Filmde kendi vicdanına sürgün edilmiş bir adamı görüyoruz. Vera, filmin afişinde olduğu gibi adeta “ayna” rolü üstleniyor ve adam kendi içyüzünün yansımasını Vera vasıtasıyla görüyor. “I will be your mirror” cümlesi geldi hatrıma izlerken. Her zamanki gibi derin bir Zvyagintsev filmi ama bu defa biraz fazla uzun.
7


avatar
(1072) -
Filmin açılış sahnesini bütünüyle ilişkilendirmek biraz zor. Kır evine gidiş mafyadan kaçış gerekçesiyle mi?
Sorularla başlayan film iki saat boyunca ağır ama etkili bir anlatım dili tutturuyor. Son yarım saat ise eteğindekileri hızla döküyor. Süresi biraz daha kısa olsa daha iyi olurdu belki.
Koca arazide tek başına sakin kır evi kopacak fırtınanın habercisi gibi.
Her ne kadar şırınga çevirmeli telefon gibi eskimiş teknolojiler görünse de filmde zamana ve olayın geçtiği kültürel mekana (ülkeye) hiç vurgu yok. Filmin bütününü sevgi ve iletişim uğruna bedel ödemeye hazır olan kadının ataerkil düzene başkaldırısı gibi okumak mümkün...
7


default avatar
(61) -
oyunculuklar, mekan güzeldi hele köye bayıldım ama film çok durağandı yani bir buçuk saatte anlatabilecekleri olayı iki bucuk saate yaymışlar, konuya gelince sonunda yani bumuydu dedim şaşırtmak istemişler ama olmamış, eh işte diyelim.
6


default avatar
(8) -
Zvyagintsev'in Dönüşten sonraki atağı ve gerçektende kayda değer bir başarı. Yönetmen klasik rus geleneğini (veya mistisizmide denilebilir.) ve sinemaya olan kendi özgün bakışını birleştirip ortaya çok özgün bir yapıt koymuş. İzlemeye değer.
10


avatar
(56) -
Önyargılı birine verebileceğiniz en ağır ceza ne olabilir?

...

Onu, vicdan azabıyla baş başa bırakmak!
10


‹ Önceki 1 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film