Giriş Kayıt
Yorumlar (4)
avatar
(55) -
Ben beğenmedim, sahne gecişleri çok ani ve çok fazla aynı zamanda kadın erkek ilişkileri sünnete aykırı işlenmiş daha bir çok kusura karşın çevre ve kostüm tasarımını beğendim
2


avatar
(1223) -
Abuk supuk osmanlı dizilerini yeniden çekeceklerine bunu ve IV. Murad ı tekrar oynatsalar yaa.. ama yemezler sanırım
9


avatar
(268) -
Osmanlı'nın Devlet-i Aliye'ye yürümeden önceki dönemini ele alan bir baş yapıt.

Adını cihanın en büyük devletlerinin birine veren Osman Gazi nasıl bir adamdı, karakteri, kişiliği, davası, insanlığı, babalığı, dedeliği... Böyle özel sorulara cevap veren film Tarık Buğra'nın "Osmancık" isimli romanından beyaz perdeye uyarlanmış. Hatta TRT'de dizi halinde çekilmiş bir çalışma bu. Film, bu dizinin sinemaya döndürülmüş hali.

Anadolu'da Selçuklu hakimiyetinden sonra kendi başlarına kalan beylerin milletin istikballeri adına sorumluluk almaları gereken çok kritik bir dönem yaşanıyorken içlerinden Osman Bey'in sıyrılışını ve muhteşem devletinin yine aynı ihtişamdaki köklerini toprağa salışını anlatıyorken film, diğer taraftan özümüze, varlığımıza ait ziyadesiyle doneyi bünyesinde götürüp izleyicisine sunuyor, roman temelli olduğundan harika diyaloglar filmin akışına dahil oluyor, özellikle Şeyh Edebalı'nın Osman Bey'e nasihat ettiği o fevkalade bölümde zirveyi tutuyor. Kayı boyunun şimdiki insanlık seviyesiyle kıyas edildiğinde melekleşmiş insanlarını görüyor, karakterlerine hayran oluyorsunuz. Ecdadlarının nasıl kimseler olduklarını merak eden yediden yetmişe herkese hitap eden, edebilecek olan güzel bir çalışmaydı.

80'li yılların Türk sinemasını bitirdiği kara günlerinde bence son derece başarılı bir yapımla kendisini göstermiş bütün ekip. Ve aynı zamanda Yeşilçam'ın üstadlarıyla Yeşilçam'ın dar kalıplarının dışında bir tarz tutulmuş. Bütün oyuncuları sair Yeşilçam filmlerinden tanırsınız, ama o belirli oyunculukların ötesinde her geçen gün dünyada daha da kabul gören, görecek olan gerçekçi bir oyunculuk ortaya koymuşlar. Filmin eksiği dizi kalıpları içerisinde kameraların kullanılması ve bu yüzden temanın olmaması istenecek seviyede karanlıkta kalışı... Zannediyorum Yücel Çakmaklı 35 mm kullanmadan çekimleri yaptı ve ortamın, temanın biraz karanlığa düşmesine engel olamadı. Yine aynı sebeplerden savaş sahneleri de zayıf kaçmış. Oyuncular biraz daha binicilik ve kılıç talimi almalılarmış.

Her şeye rağmen destansı bir hikayeyi perdede izlemek keyif veriyor insana. Sizce de keyifli olacaktır diye düşünüyorum.
8


avatar
(358) -
80 lerin epik-savaş-dram başyapıtı.Çekildiği yıllara
göre gayet iyi!dialoglar olsun oyunculuklar olsun etkilyici,
yıllar geçsede unutulmaz. dvd seti varmıydı bu eserin unuttum.bulursam
alırım,affetmem Punky 10/9
8


‹ Önceki 1 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film