Giriş Kayıt

Özgürlük Rüzgarı (2006) Yorumlar


The Wind That Shakes the Barley

Yorumlar (8)
avatar
(4239) -
Ken Loach ismini görünce nedensiz izlerim çünkü sineması ayrı bir güzel ve abartıdan uzak duru anlatımıyla kendine has bir tarzı var. Filme gelirsek bir dönem kanlı bıçaklı olan İngiltere ve İrlanda arasında geçen bir mücadele anlatılıyor. Şimdiki zamanlarda çıkan şaşaalı filmlere benzemese de gerçekçilik anlamında oldukça iyi. Bu kendi açımdan tek başına elbette yeterli değil. Biraz daha akıcı olup heyecanı üst seviyeye çıkarılabilirdi. Savaşta dramayı pek tutmasam da İrlanda hakkında bilgiler ve hangi şartlarda mücadele edildiğini gözler önüne sermesi başarılı. Yine de izlenebilir kalitede bir savaş draması.
7


avatar
(1723) -
tarihi gerçeklik özelinde yorum yapmak bana düşmez, orada yaşananları tarihçilere bırakmak lazım, film özelinde oyunculukları vasat buldum, tempo ve akıcılık yavaş, biraz belgeselvari gördüm, bir dava var ancak çözümü bu değildi bence...
6


default avatar
(71) -
aynı zamanda belgesel tadında , duygusal , zamanımıza kadar devam etmekte olan bir sorunu irdeleyen , başarılı bir film
7


avatar
(1418) -
2006 yapımı Özgürlük Rüzgarı/ The Wind That Shakes the Barley
İrlanda'nın İngiltere'ye karşı verdiği bağımsızlık mücadelisini konu alan çok başarılı bir film.
1920 yılında İrlanda'da İngiliz askerlerinin hegamonyası vardır.
Bir köyde yaşayan genç doktor Damien, masum bir arkadaşının sebepsiz yere bir İngiliz askeri tarafından öldürüşüne tanık olur ve gerilla olarak İngiliz askerlerine suikast yapan IRA üyesi ağabeyine katılır. İrlanda'nın tam anlamıyla bağımsız olması için savaşan ağabey- kardeşin yolu iki hükümetin anlaşma yapması ile ayrılır.
İngiliz askerleri ülkelerine dönerler. Ağabeyi yarı bağımsız İrlanda'nın askeri olur, Damian ise yeni yönetime karşı duran silahlı IRA üyeliğine devam eder. Çok beğendim. Tavsiye ederim. Finalinde çok duygulandım.


avatar
(2066) -
İrlanda Cumhuriyet Ordusu hikayesi. Michael Collins'le benzerliği olan bu filmde de özgürlük için başkaldıran bir grup genci görüyoruz. Barış yapıldıktan sonra bile yolları ayrılan kardeşler. Bu İrlanda, Ira filmleri hep ilgimi çekmiştir. 8.


default avatar
(1457) -
The Wind That Shakes Barley, İngilizlerin dünya üzerindeki rollerinin yanısıra daha spesifik anlamda İrlanda'nın verdiği özgürlük mücadelesinin karmaşasını anlatıyor. Etkilenmemeniz mümkün değil diyerek sözlerime başlamak istiyorum. Siyasi açıklamalar yapmayı bir kenara bakarak bu güzel filmin başarılı taraflarından ve eksiklerinden bahsetmek istiyorum. Yönetmeninin sosyalist kimliğiyle tanınan Ken Loach olması bir rastlantı olmasa gerek. Son dönemde The Angels' Share filmini de beğenmiştim. Paul Laverty her zaman doğru ve kaliteli film seçimleriyle bilinen bir isim zaten. Orla Fitzgerald'ın tek filmi olmasına rağmen (gönüllü oynamıştır) inanılmaz başarılı bir performans sergiliyor. Liam Cunningham ve yardımcı oyunculuğunda tecrübesizliğine rağmen gayet başarılı bir performans sergileyen Padraic Delaney filmin başarılı isimleri ama taht tabi ki: Cillian Murphy'nin. Zaten böyle bir filmin başrolünü en kaliteli İrlandalı aktörün oynamasından başka ne düşünülebilirdi ki. Peki ya eksik olan ne? Para. Küçük bütçeyle ancak bu kadarı çıkmış. Çok az sahne alanı mevcut. Hep aynı yerleri görmekten insan bir süre sonra bıkıyor. Çeşitliliği çok zayıf olmuş. Ama her şekilde mutlaka ama mutlaka izleyin diyorum.
7


default avatar
(26) -
Gerçekten etkileyici bir film. Abartıdan uzak, haddini bilen ama anlatmak istediğini çok başarılı bir şekilde aktarabilen bir yapım. İki kardeşin önce aynı saflarda yer alıp omuz omuza mücadelesi, ardından fikir ayrılığına düşüp karşı saflarda yer alması ve inanılmaz dramatik gelişmeler. Mutlaka izleyin.
8


avatar
(3699) -
İngilizler tarafından işgal edilmiş İrlanda halkında ki ayaklanmaları konu alan film oldukça güzeldi.. yow yow

Başarılı bir yapıta verilebilecek 7/10 puanı vermekle kötü yaptığımı düşünmüyorum.. Utandı

İyi seyirler.. yakaladım
7


default avatar
(211) -
Hammer71 için verilen altyazıda senkron bozukluğu var. Başını düzeltiyorum sonu kayıyor, sonunu düzeltiyorum başı kayıyor Sümüklü


‹ Önceki 1 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film