Giriş Kayıt
En çok beğenilen yorumlar
avatar
(181) -
rüya gibi, çok guzel bir film.. mutlaka ızlenmelı.
9


avatar
(215) -
İnsana enfes tat veren bir film...Öyküyü anlatım, akıcılık mükemmel..Küçük kız, eşime çok benziyor, bu yüzden de çok sevdim...
10


avatar
(131) -
Başyapıt. Saygılar

Semazen sahnesinden çok etkilenmiştim ayrıca.


Yorumlar (64)
avatar
(101) -
Bu filmin bendeki yeri o kadar farklı ki... Çekimleri, kostümleri, oyunculukları, göndermeleri ve vermek istediği onlarca mesajla sizi alıp farklı diyarlara götüren bir film. Bunu hem mecaz anlamda hem de 28 farklı ülkede çekilmiş olmasından dolayı gerçek manada başarabilmiş bir başyapıttan bahsediyorum.
Beethoven'ın "Symphony no 7 in a major op 92" adlı muhteşem eserinin eşlik ettiği düşler alemine dalmak için daha fazla zaman kaybetmemenizi öneriyorum. 8.5/10

Filmle ilgili hem benim yakaladığım hem de araştırarak ulaştığım bazı muhteşem ayrıntılardan da ayrıca spoiler başlığı altında söz etmek istiyorum.

Sürprizbozan: Göster
9


avatar
(489) -
Filmdeki mekan çeşitliliği, doğal güzellikler, tarihi bölge ve yapılar çok çok iyiydi.Üzerine oldukça emek verilmiş ve düşünülmüş ayrıntılı mekanlardı.Ufaklığın oyunculuğuda çok tatlıydı.Hal, hareketleri, konuşması vs. çok şirindi.Roy ve ufaklığın ilişkisinin başlangıcı, gelişimi ve sonucu iyi işlenmiş.Benim gibi çocuklarla iletişim sorunu yaşayanlar örnek alabilir Gülücük Bunların yanında hikaye için fazla olumlu yorum yapamıcam.Tamam ufaklık gibi seyirciyide merak ettiriyor kesintili masal anlatımı ancak sonuçta bir masal ve fazla basit.Yani bir hayat dersi, aydınlanma veya yeni bir şey öğrenmeyi beklemeyin.Abartılı, aşırı güzelleyen yorumlara katılamıyorum maalesef.Film hoş mu hoş, güzel mi eh işte, izlenmesi şart mı hayır.Boş vakitte film yokluğunda keyifle izlenebilir.İç ısıtır hoş eder.
6


default avatar
(40) -
Sinema tarihinin en değeri bilinmemiş 10 filminden birisi. Kesin. Çok güzel anlatılmış yepyeni bir masal. Her sene izlenmesi gereken filmlerden.


default avatar
(12) -
Baya oldu seyredeli ,belki 10 yıl , ama hep aklımda kalan filmlerden biri oldu , kötü yorumlar büyük ihtimal ile bu türü sevmeyenlerin beyenmemesinden kaynaklı diye düşünüyorum , oyunculuklar ahım şahım olmasada sırıtmıyor , zaten filmi güzel yapan oyunculuklar değil kendisi , ayak üstü seyretmeyin lütfen karanlık bir ortamda , dikkatinizi vererek seyredebileceğiniz bir zaman seçin, gerçek bir başyapıt bence
10


avatar
(6201) -
Tam anlamıyla görsel bir show'du.Açıkçası sıradan insanların hikayesini bu kadar güzel etkileyici görkemli şiir gibi akıcı aktarabilmesi muhteşemdi.Kesinlikle izlerken yüzünüzde tebessüm ve gözlerinizde yaş eksik olmayacak.Belki biraz yavaş tempoda ilerliyor ama mutlaka izlemenizi tavsiye ediyorum
8


default avatar
(98) -
3 puan verdim o da sadece küçük kızın oyunculuğuna. Film kötüyse zamanım boşa gider diye korkarsınız ya işte tam o filmlerden 1 tanesi.
3


default avatar
(2) -
fragmanı izlediğimde çocuk filmi gibi gelmişti.Lee için izlerim dedim.ama masal gibi bir film izledim.her duyguyu yaşıyorsun.çocuk oluyorsun,umutsuz oluyorsun.aşık oluyorsun...ağladıkları sahnede bittim zaten.kızın bu kadar tatlı oluşu,Lee'nin çocuklaşması.çok etkilendim.film bitti ben bir süre bakakaldım ekrana yaşlı gözlerle...


default avatar
(4) -
Düşüş filmi, umut-umutsuzluk ikilemini varoluşçu/sürrealist bir çizgide aktarmaya uğraşan bir eser. “Gerçek yaşamı dolaşık bir masalın içinde aramak, ararken kaybolmamaya özen göstermek”
Kötümser söylemin ve fiili tarzın, bilin-bilinçdışının birlikte etkinliğiyle bertaraf edilebileceğini tasvire çalışan bir eser.
Hölderlin şiirinden mülhem bir bakış;
Bir düşüş, içinde kurtuluşu barındırır, yalnızca onu gizlendiği yerden çıkarmak gerekir!


avatar
(242) -
Yorumlara bakarak sanat eseri denilerek ve konusu basit olsa da ilgimi çeken bir kızın ve bir adamın hastanede tanışıp masal anlatması gerçekten farklı bir ilgimi çekmişti. Kesinlikle izlemem gerektiğini anlamıştım.

Ancak izlemeye başladığımda bekliyorum ki filmin içine gireyim. Yok olmuyor. Filmi sonuna kadar izledim çünkü yarım bırakmayı sevmiyorum. En azından belki kurguya daha kaliteli girerler dedim. Yok o da olmadı.

Görsel açıdan gerçekten bir resmin içindeymişiniz gibi hissediyorsunuz. Ama oyunculuklar vasatın altında olunca ne adamın ne de kızın duygularını hissedebiliyorsunuz. Bu yüzden sırf -üzülerek de söylüyorum ki- oyunculukları hiç sevmedim. Neredeyse hiçbiri rollerinde başarılı değildi. Belki ben yanılıyorum ama eğer bir gün tekrar izlemek istersem o zaman tekrar bir gözden geçirebilirim yorumumu.

Genel olarak aklımda hiçbir şey kalmadı. Tek bir sahne var aklımda. O da adamın filmin sonunda geçen sahneleri idi. O kadar. Neyse belki tekrar izler ve tekrar gözden geçiririm. Bakalım. Sümüklü
5


avatar
(293) -
10 kere başlayıp ilk 10 dakika sonunda ızdırabımı filmi silerek geçirtirmeye çalıştığım, bu kadar puan almasına neyin yol açtığını yıllardır kendime sorduğum filmdir.
3


avatar
(391) -
Bambaşka bir film bu. Kesinlikle izlemelisiniz...
9


avatar
(11) -
Öncelikle Lee Pace'yi hiiiç sevmem bunu söyleyim ama bu film nasıl bir şeyse adama ilk defa sempati duydum Gülücük Biraz yavaş sahneler var. Ama çok hoş çok naif... Bilmiyorum sevdim filmi... O minik kızı kalbimin içine alasım geldi. Güzel filmdi...
8


avatar
(2674) -
Bu filmde bir sinemaseverin seveceği her şey var. Müzikleri, başarılı oyunculukları, ilginç hikayesi, müthiş, görsel zenginlik desen hiç bir filmde rastlanmayacak kadar. Hele o küçük kız; rol yapıyor demeye bin şahit lazım....

Bu kadar aksiyon ve entrika dolu film arasında biraz olsun bir ruhsal dinginlik arıyorsanız mutlaka seyredin....
8


avatar
(1418) -
“ Düşüş “ filmi benim en sevdigim ve herkese tavsiye ettigim bir filmdir.

Film beni benden aldı. Kah ağlattı kah güldürdü ama en çok da sanat fışkıran her sahnesi beni büyüledi. Olağanüstü bir yapım.

Düşüş’ü henüz izlemediyseniz, diğer filmleri bir yana koyup bu filmi izleyin lütfen.

Sürprizbozan: Göster


Filmin açılış sahnesinin muhteşemliğinden çok iyi film olduğu baştan belli oluyor. Filmin kurgusu mükemmel işlenmiş. Film içinde film olması çok başarılı olmuş. Filmin çekildiği mekanlar ve görsellik sanatın doruklarına varmış.

Filmdeki küçük oyuncu Catinca Untaru ve Roy karakterini canlandıran Lee Pace çok başarılılar.

Filmin çekimleri birçok değişik ülkede gerçekleştirilmiş. Hindistan, Fiji, Sumatra Adası, İtalya ve Fransa başlıca çekim yerleri. Hastane sahneleri ise Cape Town, Güney Afrikadaki bir hastanede yapılmış. İstanbul Ayasofya’daki çekimler de muhteşem olmuş.

Filmin yönetmeni Hintl Tarsem Singh. Hintler sinema işini gerçekten iyi biliyorlar.

Ünlü film eleştirmeni R. Ebert filme tam puan vermiş ki bu ender rastlanan bir şey.

Çok etkilendim ve çok beğendim. Tavsiye etmenin ötesinde bir durumdayım.
10


avatar
(117) -
harika bir film kurgu mu fantastistik mi desem bilemedim. çok güzel bir hikaye.
10


avatar
(1072) -
Gerçekte evine, babasına ne olmuş, niye başka biri değil de Darwin diye bir karakter var? Anlayamıyoruz. Ama çocuk algısıyla yaşamın tasviri güzel ancak fazla dramatize edilmiş...
6


avatar
(1248) -
Sinemaya farklı bir soluk getirecek bir filmdi. Ortada bir hikaye var, anlatılıyor ve anlatılan hikaye de canlandırılıyor. Verilen emeklere değen farklı bir film olmuş. İzlemenizi tavsiye ederim.
7


avatar
(30) -
yönetmen bu film için 24 ülke gezmiş ama senaryoya 24 saat bile önem vermemiş gibi duruyor... fotoğraf galerisinden ibaret film ama güzel bir galeri...
7


avatar
(806) -
Sinema düşkünü birisi olarak böyle bir filmi bunca zaman fark etmeyişime şaşırdım doğrusu.Pek çok şeyini kaybetmiş bir çocuğun umut dolu düşleri ile kahraman olarak gördüğü yetişkin arkadaşı 'Roy'un karamsar kabusları birbirinin içine girmiş..İki kişinin merkezde olduğu hikayede ise hayat onlardan bağımsız olarak iyisiyle kötüsüyle an ve an ilerliyor..Filmi izlerken fazlasıyla emek verildiği her karede kendini gösteriyor.
7


avatar
(7) -
Böyle bir filmin bu kadar az ilgi görmesi çok ilginç Rotten Tomatoes'dan da az puan alması ayrı bir ilginçlik. Filmi ya benim gibi çok sevenler ya da nefret edenler diye ikiye ayrılan bir izleyici kitlesi var sanırım. Siz de izlememişseniz bir şans tanıyın bence. Çok fazla örneği olan bir film değil çünkü.
8


‹ Önceki 1 2 3 4 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film