Giriş Kayıt
En çok beğenilen yorumlar
default avatar
(6) -
Filmi çeviren birisi olarak beğendiğimi söyleyebilirim. Gelecekte değerinin yitirilmesi muhtemel bir şeye değinmişler: İnsanı insan yapan duygulara. Bu yönden yeterliydi ama anıları aktarma kısmı biraz daha uzatılıp aksiyon katılabilirdi.

Gelelim herkesin yaptığı yoruma. Yok Açlık Oyunları kırması yok Uyumsuz benzeri. Açlık Oyunları 2008'de, Uyumsuz 2011'de yayınlanmıştır. Seçilmiş Kişi ise 1993 yılında yılında yayınlanmış bir kitaptır. Kimin kimden kopya çektiğini veya kimin kime benzediğini bir daha düşünün. Gülücük

Bir kereden bir şey olmaz izleyebilirsiniz. Gülücük


default avatar
(25) -
Film guzel basladi. Ama
Sürprizbozan: Göster
4


avatar
(1818) -
Lanet olsun ki bugün bu dünyada ve bu ülkede savaş çıkartıp sırf kendi gibi inanca sahip olmayanları öldüren örgütleri oluşturanlara. İnsanları ayırıp sadece kendi gibi olmasını sağlayacak eğitim düzünlemeleri yapanlara. Savaşı kurtuluş olarak görenlere. Milyonlarca insanı evinden edip pazarda mal gibi satılmalarına destek olan herkese yazıklar olsun. Bu film bizlere insanlığın ne derece önemli olduğunu ve ne derece yok edilebilir olduğunu gösteriyor. Sadece küçük bir çocuğun gülümsemesiyle ağlaması arasındaki farkı görmek bile yapılan vahşetlerin ne derece yok edilmesi gerektiğini gösteriyor bizlere. Kalıplaşmış yargıları hayatın önüne getirerek herkesi bu kalıp içinde toplamaya çalışan gereksiz zihniyetlerin yönetimi her zaman ülkeyi savaşa götürecektir. Filmin ne hatalarına ne de işleyiş biçimine değineceğim. Film o kadar değerli bir konuya değiniyor ki bugünlerde dünyanın ve ülkemin unuttuğu insanlığı anlatıyor, gülümsemeyi anlatıyor, sevmeyi... Kadın erkek aynı yerde oturamaz, konuşamaz, düşünemez gibi aptalca fikirlerin doğru kabul edildiği bir dünya ne yazık ki yok olmaya başlamış demektir. Umarım sadece sevginin değerini bilen faşizmin kötülüğünü fark eden kişilerin yönetimine şahit oluruz. Unutmayın dünyayı yok edecek olan da ya da var edecek olan da insanlardır. Film çok değerli bir konuya sahip yani. Bu filmden ders çıkartmalıız.
8


Yorumlar (69)
default avatar
(32) -
Herkes aynı olsaydı nasıl olurdu ? Sürekli ertelediğim filmlerdendi. Kitaptan uyarlama olduğu için merak etmiştim lakin beni pek saramadı. Üstüne yetmezmiş gibi :

Sürprizbozan: Göster


Filme içimden ne 6 vermek geliyor ne de 5 ..
5


avatar
(6205) -
Aslında filmin başlarında sıkılır gibi oldum ama konusunun değişikliği ve filmin atmosferi çok başarılıydı ve sonu çok iyi bağlanmış. Bence bilim kurgu severler değişik ve farklı bir konusu olduğu için şans verebilirler diye düşünüyorum. Bu arada Meryl Streep'in yüzünde iyice yaşlılık çizgileri göze batmaya başlıyor..
5


default avatar
(14) -
çok çok sıkıcı filmdi. konu klişe olmasına rağmen belki özgün bişiler vardır dedim ama uzak durum derim çerezilik iş yaprken yan gözle izlenecek bi film.
3

Cevaplar (2)
avatar
(35) -
ya güzel kardeşim sizin gibi insanlar gerçekten sinemadan uzak durmalı, filmin kategorisi dram roamntik bilim kurgu ne bekliyorsun çocuğun içinden terminatör mü çıksın, sıkıldıysan yorum yapmazsın googlea girer aksiyon filmi yazar herhangi birini izlersin sen daha hangi kategoride olmadığını bilmediğin filmi izleyip sıkıcı damgası vuruyorsun.


1
| Bildir
default avatar
(14) -
Guzel kardesim sadece filmi begenenler mi yorum yapabiliyor. Ben aksiyon sevmeyen biriyim zaten. Ama sıkici gelmis iste. Zevk meselesi. Senn begendiysen sorun yok. Sende begendim yazarsin. Gorende filmi sen.yaptin zannedecek yahu. Sinirlamayin insalari birakin bu baskici isleri.
3


1
| Bildir


default avatar
(142) -
Masonik Yeni Dünya düzeninde olabilecek ihtimallerin yorumlanması üzerine çekilmiş film. Herşeyin tek olduğu renklerin kaldırıldığı dünya düzeni.
Yaşlılar tarafından kurulan ve korunan dinsiz ve duygusuz bir hayat özleminin tenkidi veya olabilme aşamasının tepkiselliği ölçme için hazırlanmış bir hayat.
Sürprizbozan: Göster


default avatar
(1) -
güzel başladı, güzel bitti. Bu tip ütopik dünya filmlerini seviyorsanız bir şans verin derim.
8


avatar
(30) -
bence gayet güzel filmdi kötü yanı kısa olması film 3 saat olsa bile izlenirdi çünkü olaylar çabuk gelişip sonuç geliyor. Vermek istediği mesaj belli ama diğer karakterlerden de daha fazla reaksiyon görebilirdik . neticede biz lanet olası insanların herşeyin yanlışını yapma eğilimi var maalesef...
7


avatar
(727) -
Film kendini izlettiriyor, başta biraz ağır ilerliyor sonra açılıyor. Hareket eksikliği var, daha çok felsefik yapısıyla göze çarpıyor. Filmde beğendin şey, bazı kavramlara farklı bir isim vermişler. Yaptıkları kötü birşey ama verdikleri isimler sebebiyle ne yaptıklarını anlamıyorlar. Bu da ilginç bir bakış açısı ortaya çıkarıyor. Yalnız anıların yok edilme kısmı bence yüzeysel kalmış, hadi düşünce açısından güzel lakin bilimsel açıdan açıklamasını zayıf buldum. Burada biraz daha derine inilebilinirdi.
6


avatar
(234) -
Çok etkileyici bir filmdi...İçerdiği mesajlar,hissettirdikleriyle benim için keyifli bir seyirlikti...
8


avatar
(42) -
Konusu olarak ilginç. Ancak senaryo ve oyunculuklar çok zayıf. Sıradan değil ama gereksiz, vakit öldürücü bir film olmuş
2


default avatar
(2) -
Bu yapım aslında tamamen anılar ve görsel bütünlükle kendine bağlamayı başarıyor. Mesajı da yerinde verdiğini düşünüyorum. Edebi eserler kendinden öncekilerden yararlanmadan yazılamaz zaten. Türünün aile filmi olmaya aday tek filmi olduğunu düşünüyorum, hem yetişkin hem de genç kitleye hitap edecek cinsten bir konu ve işleyiş.
8


default avatar
(73) -
Filmi beğendim çünkü bbi çok bilim kurgu filminin aksine film bir mesaj veriyor insanlığı eleştiriş biçimi çok hoşuma gitti ama kurgu daha sağlam olabilirdi ve oyuncuları toy buldum 7/10


avatar
(48) -
Bu tarz filmler var ama bu biraz daha dokunaklıydı ve sanki biraz daha hassastı ve duyguları daha iyi yansıtmıştı.
Şu replik de çok iyiydi;
Sürprizbozan: Göster
7


avatar
(164) -
Gercekten cok basarili bir utopik eser olmus. Bazi mantik hatalari ve olaganustu ogelere aldirmamak gerekiyor. Zaten gercekte yaratilamayacak bir dunyadan bahsediyoruz. Eh bazi fantastik ogeler de tuzu biberi olmus filmin. Asil bakmamiz gereken vermesi gereken ana fikri verebilmis mi? Bence cok iyi sekilde vermis. Jeff ve Meryl in oyunculuklarini da begendigimi soyleyebilirim. Izlenmesi gereken bir film. 9/10
9


default avatar
(13) -
Güzel bir film olmuş. Dikkatli izlenir ve mütalaa edilirse bazı şeylere ince göndermeler var. Mesela aşılarla insanları kontrol altına alma gibi. Birilerinin kurmak istedikleri sistemin bir kısmı. İnsanları kontrol altına almak, düşünmelerini elinden alma, iklim kontrolü
9


avatar
(118) -
Hiç beğenmediğim bir filmdi zaten sadece 1 kişi ve onun isteklerine bağlı filmlerden nefret ederim ayrıca sıkıcıydı da film.
3


avatar
(271) -
Bu senaryoyu işleyen çok daha iyilerini görmüş olmama rağmen (bkz. İsyan) gayet güzel bir filmdi. Seyirlik ve kesinlikle izlenmeyi hak ediyor. Bu filmin kitabının kaç yılında çıktığı önemli değil. Bu tarz dütopyaları işleyen her kitap, film 1948'den öyle ya da böyle etkilenmiştir.

Sürprizbozan: Göster
8


default avatar
(14) -
Verilen puanlar çok yüksek; en fazla 5 edecek bir film. özellikle sonu tam hayal kırıklığı. Kesinlikle tavsiye etmem...
5


default avatar
(12) -
Kesinlikle izlenmeye değer bir yapım sonu hayal kırıklığı olsa da...
9


avatar
(548) -
Büyük beklenti olmadan, patlamış mısır (şekerli olursa daha iyi olur) eşliğinde, hoşça vakit geçirebileceğiniz bir film olmuş.
6


avatar
(143) -
Filmi bilimkurgu sevdiğim için izledim. türü sevenler için izlenebilir ancak içeriğe bakınca ciddi sıkıntılar var. Film alttan alttan yoğun bir komünizm eleştirisi yapmakta. (Kapitalist sinema sektöründen başka ne beklenebilir ki? Gülücük ) Yalnız bu eleştiri biraz havada kalmış, hatta kötüleyelim derken kendi kendine gol atmışlar.
Sürprizbozan: Göster

Farklılık iyidir? Tercih etmek iyidir? Savaşmakta iyidir herhalde Çok Mutlu
Bu kadar saçma olamaz.
5

Cevaplar (1)
default avatar
(62) -
Aynen katılıyorum yorumlarına..
2


0
| Bildir


‹ Önceki 1 2 3 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film