Giriş Kayıt
Yorumlar (5)
avatar
(2674) -
Filisitin -Suriye arasındaki ilginç ilişkileri ve bürokrasiyi anlatan etkileyici bir yapım
7


default avatar
(1457) -
Basit ama son derece anlamlı ve herkesin izlemesi gereken bir film. Durumu özellikle İsrail – Arap meselesi olarak değil de insanlık ve bürokrasi meselesi olarak almak gerekiyor ve alındığında bu filmin değer ve anlamı çok daha iyi anlaşılıyor. Çok iyi bir eleştirel politik film. Birkaç sahnede kalbinize de dokunuyor. İzlemenizi şiddetle tavsiye ediyorum…!!!

Gelelim incelemesine…

Bu konunun uzmanı Eran Riklis zaten. Limon Ağacı ve Zeytin'in ustasından çıkış filmi. Oyuncu performansları da bir o kadar övgüye değer. Hiam Abbass ülkesinde çok iyi bilinen bir isim ama bu filmdeki o sanatsal tavrı beni çok içine çekmediyse de bazı konulara dikkat çekici etkili havası çok iyiydi. Son dönemde çok sayıda filmde yer almış olsa da dünya çapında adını çok duyuramayan bir oyuncu. Filmin enteresandır ama beğendiğim diğer karakteri Ashraf Barhom'du. İlk filminde ne kadar kaliteli bir isim olduğunu kanıtlamış olan oyuncu bu yıl 300: Rise of an Empire'de rol alıyor. Severek izleyeceğimiz su götürmez.

Bu filmi kesinlikle izleyin diyor ve tavsiye ediyorum. Saygılarımla…
7


avatar
(334) -
- Sinema sanatının ne kadar güzel olduğunu kanıtlayan bir film..
sinema isteseniz de istemeseniz de yaşananları olanca açıklığıyla size sunar.. siz yapılanları örtmek isteseniz dahi.. siyasi yön vermek istesenizde, prangalar taksanız da sinemaya.. o bir açık bulduğunda anlatır size kendini.. olanca çığlıklarıyla..
- yönetmen bu filmi çekerken bu prangalardan kurtulamadığını göstermiş.. ister isteyerek yapmış olsun ister istemeyerek.. ama sinemanın kendine has ruhu yönetmen ve senaristin haricinde filmin belli yerlerinde resmen dile gelmiş.. ve kendi kendine oynamış bazı bölümleri.. o zamanın siyasiylerine güzel görünmüş belki ama bize anlatmak istediğini anlatmış..
- onun dışında bizden bir şeyler var bu filmde.. türk insanının sofrasının kokusu, adet gelenek ve göreneklerimizin dokusu var filmde...
- ve bence kesinlikle izlenmesi gereken bir film.. öyle saçma sapan senaryalar ve heba edilen paralara nazaran bu sinema bence sinema severler için kaçınılmaz seyir zevki sunuyor.. İZLEYİN PİŞMAN OLMAZSINIZ..
Sürprizbozan: Göster
7


avatar
(569) -
Aslında oldukça ilginç ve tek başına filmi doldurmaya yetebilecek bir konunun, bana göre gereğinden fazla yan hikayeyle tadının arttırılmaya çalışılması gereksiz bir karmaşaya yol açtığı gibi, oyunculara da fazla özgürlük alanı bırakmamış. Aynı zamanda; konu enflasyonu yüzünden bir kısmına aceleyle ilmek atılmış, ana tema da dahil olmak üzere bir kısmının yükü de seyirciye bırakılmış. Ancak hepten izlenmez bir film değil. Farklı coğrafyalardaki, farklı hayatlara ilgi duyanlar, açlıklarını bir nebze de olsa bastırabilirler. Zira mekan Ortadoğu ve işin içinde yine çıban başı İsrail olsa da bu, haklarında çok fazla hikaye işitmediğimiz, Golan Tepelerinde yaşayan Dürzileri esas almış bir film. Sonuç olarak mutlaka seyredin kategorisinde değil; meraklısına tavsiye.

Sürprizbozan: Göster
5

Cevaplar (1)
avatar
(334) -
Sürprizbozan: Göster
7


1
| Bildir


‹ Önceki 1 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film