Giriş Kayıt
En çok beğenilen yorumlar
avatar
(173) -
Filmde güzel olmuş fakat kitabı okumuş arkadaşlar filmi çok beğeneceklerini sanmıyorum


avatar
(649) -
Çocuk oyunculara bayıldım. Khalid Abdalla'nın oyunculuğu çok iyiydi. Seyri zevkli, dramatik, iç acıtan bir hikaye. Filmin ekstralarına bakarsanız, ekip, yazar ve yönetmenle yapılan röportajda konunun nerelerden geldiği, nasıl ilerlediği gibi konular hakkında bilgi edinebilirsiniz. Efektler çok güzeldi. Beni de aldı çocukluğuma götürdü.. Ve makyajlar gerçekten çok iyiydi. Filmin iki güzel repliği var ki ekstralarda bunlardan bahsedildiğini görebilirsiniz. Ama benim dikkatimi çeken, bahsi geçmeyen ayrı bir replik vardı :

' Çocuklar boyama kitabı değildir, ona istediğin rengi veremezsin!'
8


default avatar
(45) -
Arşivde bulunması gereken bir film.
10


Yorumlar (33)
avatar
(111) -
Kitaba göre film zayıf ve sönük kalmış.hızla geçip gitti olaylar.
6


default avatar
(467) -
Kitabını bilemem filme gelince sıkıcı garip boş bir film bir ders veriyor evet ama filmin konusundan bağımsız benim çıkarımım sadece, gerektiğinde vatanın için öleceksin vatanına sahip çıkacaksın ki bu durumlara düşmeyeceksin....( bu arada kitabını okumayı da istemedim filmden sonra)
3


avatar
(1723) -
bir roman olan bu film aile filmi diye başladı, sertleşti, tam bir drama döndü, gerek temposu gerek oyunculukları, gerekse anlatımı ile başarılı kesinlikle, din olgusunun kara yüzlerini de beyaz yüzlerini de seyirciye göstermesi objektiflik konusunda sağduyulu diyebilirim ancak bazı sahneler çok sertti...
7


avatar
(2674) -
"Sadece bir tek günah var; o da hırsızlık. Tüm diğer günahlar hırsızlığın türevleridir.Bir adamı öldürdüğünde bir hayat çalmış olursun.Karısının koca hakkını, çocukların baba hakkını çalmış olursun.Yalan söylediğinde, birinin gerçeği bilme hakkını çalarsın. Çalmaktan daha alçakça bir hareket yoktur." ...Bazı filmleri anlatmaya gerek yoktur, yalnızca seyredilir. bu da o tip filmlerden.

(Not: Filme konu olan kitabın yazarı Halit Hüseyni'nin 2007'de yayımlanan Bin Muhteşem Güneş adlı kitabını okunması için tavsiye ederim.)
8


avatar
(71) -
kitabı gibi olamamış Sümüklü
6


avatar
(41) -
Kitabını okuyun derim. Kitabı okuduğum için film bende pek bir etki bırakmadı ama yinede izlenmeye değer tabiki.
6


avatar
(38) -
İzlediğim kötü uyarlamadan biri hatta belki de en kötüsü. Kocaman bir hayal kırıklığı. O güzelim kitaba yakışmyan bir film.
5


default avatar
(24) -
olmamış. kitaptaki o duyguyu verememişler. kitabına ise söz yok


default avatar
(82) -
kitaba göre vasat kalmış.kitapta çok duygulanmıştım.


default avatar
(6) -
ben kitabını okumuştum çok akıcı sürükleyiciydi 2 günde bitirmiştim bence kitabını okumalısın Hıhı


avatar
(163) -
Kitabı da filmi de çok beğendim. Okuduktan sonra hemen filmi indirdim. Bir iki sahne eksikti evet ama her uyarlamada bu olur. ki gördüğüm uyarlamalar içinde en iyilerindendi. Kitapta yaşadığım kadar duyguyu filmde de yaşadım.
Sürprizbozan: Göster
Yinede elim puan kırmaya gitmedi.
10


avatar
(83) -
çok hoş bir kitap , tek solukta bitirilen türden. Keza filmi de öyle.
10


avatar
(71) -
Kitabı okumadan izlesem de beni etkileyen güzel bir film.
10


avatar
(898) -
Güzel bir dram filmi olmuş.Sıkılmadan keyifli vakit geçirebileceğiniz bir film.Filmin sonuda oldukça güzeldi... Saygılar


default avatar
(6) -
önce filmi izleyin, az birazda olsa duygusal iseniz, film biter bitmez kitabını almaya gideceksiniz.
10


avatar
(173) -
Filmde güzel olmuş fakat kitabı okumuş arkadaşlar filmi çok beğeneceklerini sanmıyorum


avatar
(33) -
böyle bir kitabın böyle filmi olsun... kitaba puanım 10 filme 7...
7


avatar
(440) -
"Adaletin bu mu dünya" diyesi geliyor insanın. Derinden etkileyen bir film. Afganistan'daki durumu da olabildiğince yalın anlatmış ve bu da yeterli olmuş. Ben kitabı okumadım, iyi ki okumamışım yoksa filmi sevmeyebilirdim. Okumayan biri olarak filmin konusunu, işlenişini çok iyi buldum. Biz rahat rahat yaşarken, orada insanlar nelerle mücadele ediyor. "Mücadele" kelimesi bile o durumda optimistik olur... İzlemenizi tavsiye ederim.
8

Cevaplar (1)
default avatar
(62) -
Kitabını okusaydın eminim böyle demezdin
9


0
| Bildir


avatar
(569) -
Tercih sizin ama tavsiye isterseniz; kitabını okuyun... Eğer her ikisini de yapmaya niyetliyseniz, sakın benim yaptığım gibi önce kitabını okuyup, sonra filmi seyretmeyin; sahip olacağınız tek şey hayal kırıklığı olacaktır.

Kitaptan bağımsız olarak değerlendirilecek olursa, vasatın biraz üstünde, izlenebilecek bir film. Ama hepsi bu.

Kitap ise, hakkında söylenen tüm olumlu yorumları sonuna kadar hak ediyor. Filmde göremeyeceğiniz bambaşka bir dünya saklı kitapta...
6


default avatar
(7) -
tabikide kitabı kadar olamaz olsada izlenilecek film 10 üzerinden 8
9


‹ Önceki 1 2 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film