Giriş Kayıt

Aşkın Getirdikleri (2004) Yorumlar


Le conseguenze dell'amore

Yorumlar (4)
default avatar
(159) -
Yalnızlığa, derin yalnızlığa ve baştan kaybetmişliğe dair çok çarpıcı bir film Le Conseguenze Dell'amore. Bilmediğimiz bir sebeple 10 yıldır aynı otelde kalan, rutinine son derece bağlı, bir o kadar içine kapanık bir adamın hayatına konuk ediyor film seyircisini. Kim olduğu, ne iş yaptığı, belli aralıklarla odasına bırakılan valizi neden ve nereye götürdüğü bilinmeyen bu gizemli adamın hayatına dair filmin ilk yarısı boyunca süren sır perdesi bir anda tam da filmin adını aldığı “Aşkın Getirdikleri” ile aralanıyor ve kardeşinin ufak bir dokunuşu ile aşk, yıllardır dondurulmuş gibi yaşayan bu adamın hayatına umulmadık olaylarla sonuçlanacak bir ivme kazandırıyor. İlk dakikada yakaladığı gizemi son ana kadar koruyan, gergin temposunu hiç kaybetmeyen, son derece stilize görselliği ve müzikleri ile hayranlık uyandıran Le Conseguenze Dell'amore; Toni Servillo‘nun rolüne harika oturmuş oyunculuğu ve Olivia Magnani’nin İtalyan güzelliği bir yana özgün senaryosu ve kusursuz kompozisyonları ile büyüleyici bir yapım.

7,7 /10
8


avatar
(1072) -
Adından dolayı romantik film beklentisi oluşur önce ve sıkıcı diye nitelenebilecek ağırlıkta başlar film, soğuk ve oldukça karizmatik bir adamın gizemli öyküsüdür anlatılan.

Öykü basittir aslında ama bu basit öyküyü gizemli hale getirip izlenir kılmayı sağlayan kameranın farklı kullanımıyla yaratılan çekicilik ve müziğin etkin kullanımıdır.

Baştaki ağırlık yerini yükselen gizeme bırakırken güçlü görünen karizmanın önce sıfırlanıp sonra tekrar dirilişini ve filme romantik anlamını veren sonu keşfederiz....
8


avatar
(2674) -
10 yıldır bir otel odasında yaşayan, geçmişi sır dolu bir adamın yaşadıkları...az diyaloglu ve kasvetli bir ortamda geçiyor film. sonuna kadar belki şaşırtıcı bir şey olur diye seyrettim ama, final maalesef tatmin etmedi..tavsiye etmeyeceğim ama seyrederken sıkacağına garanti verebileceğim bir yapım. 10/4


default avatar
(1457) -
Film fena değil aslında ama oyunculuklar başarısız. Çok yapma olmuş. Oysa senaryo güzel. Çekimleri de ben pek sevmedim. İtalyan filmlerini çok sevmeme rağmen bu filmden pek etkilenmedim. Ama ağır dram ve realist filmleri sevenler için baş tacı olabilir. Siz kendiniz için mutlaka bir defa da olsa bakın derim. İyi seyirler.

Kısa incelemesi…

Çok sevdiğim yönetmen Paolo Sorrentino kendi yazıp yönetmiş. Bu yıl La Grande Bellezza çıktı ve mutlaka izleyeceğim. Başrolde Toni Servillo usta var ama biraz yan tarafta kalıyor. Esas isimlerden ilki Olivia Magnani, diğeri de Adriano Giannini. Ama ne yazıktır ki ben performanslarını beğenmedim.

Bir defa izlenebilir. Fena sayılmaz. Saygılarımla…
5


‹ Önceki 1 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film