Giriş Kayıt

Hayatımın Maçı (2005) Yorumlar


The Greatest Game Ever Played

Yorumlar (8)
avatar
(2674) -
Asillerin sporu olarak bilinen golfte Amerikan açık turnuvasını kazanan, işçi kesiminden gelen bir sopa taşıyıcısının gerçek hayat hikayesi. Spor filmlerinden hoşlananların mutlaka seyretmesi gereken her yönüyle başarılı bir film...
7


avatar
(1248) -
Gerçekten eğlenceli ve güzel vakit geçirtebilecek bir yapım. Yapım pek duyulmamış fakat spor türünde gerçekten muazzam bir yeri varmış. İzledikten sonra bunu anladım. Oyunculukları da genel manada beğendim lakin kim ne derse desin benim bu filmde en çok beğendiğim şey görsel geçişlerdi. Hiç sıkılmadan izleten bir görselliği vardı. Bunun için Görüntü Yönetmenini gönülden tebrik ederim. Sakın Golf deyip geçmeyin, anlasanız da anlamasanız da fark etmiyor. Adamlar size bu sporu sevdiriyor ve eğlendiriyor.

İzlenmesi gereken spor filmlerinden.
7


avatar
(1418) -
2013 yilinda yazdigim yorum...

2005 ABD yapımı HAYATIMIN MAÇI " The Greatest Game Ever Played" GOLF konulu bir tarih , spor, drama filmi
1913 yılında geçen bu film kurgu olsaydı da beğenirdim ama gerçek hayat olduğu için çok daha fazla beğendim. Daha önce hiç golf konulu bir spor filmi izlemediyseniz , çekimleri de senaryosu da oyunculukları da son derece kaliteli olduğu için tavsiye ederim. Ben beğeniyle izledim.

Babası çiftçi olan Francis Ouimet (1893-1967) , henüz çocukken evinin yakınındaki şehir kulübünde zenginlerin sopalarını taşıyıp para kazanırken golfe sevdalanır. Boş olan her vaktinde gece gündüz demeden golf çalışır.
Amatör olarak katıldığı yarışmalarda elemeleri geçer ve henüz 20 yaşındayken şampiyonluk kazanmış profesyoneller ile finale kalır.
Amerika Açık Hava Golf Turnuvasında birinci gelir ve tarihe geçer.
Bir köylü çocuğun, zenginlerin arasında aşağılabmaktan yılmayıp başarılı olduğu film çok güzel ve farklı.
Sinematografisinin ne kadar etkileyici olduğunu görmek için fragmanı bile izlemeniz, sizde bu başarılı filmi izleme isteği uyandıracaktır eminim. Bol açık hava, yeşillik , kostümler, maçlar hepsi çok etkileyici. İyi ki izlemişim.
8


avatar
(1723) -
gerçek bir hikaye olması ayrı bir hava katmış filme...böyle bir çırpıda bitiyor ağızda tatlı bir duygu bırakıyor...zaten bu tür spor hikayeleri başarılı aktarılıyor beyaz perdeye...ufak sopa taşıyıcısını özellikle beğendim...çok şirindi...
7


avatar
(175) -
Bazı filmler yabancı olduğumuzu dünyayı bize gösterseler bile sanki hep içinde yaşamış hissi veriyor...İşte bu filmde hem gerçek olmasıyla,yönetmenin şahane teknikleri,görselliği ve oyunculuk dersi verdirten yapım olmuş...Bu film yönetmenin neredeyse ilk profesyonel çalışması..Uzun uzun harika şeyler yazmak isterdim ama yazmaya üşeniyorum...Olayı kısaca ele alacak olursak vakit kaybetmeden izleyin ve Arşivinize koyun derim...
8


avatar
(691) -
Bugün CNBC-e Tvde DVD kuşağında denk geldiğim ve takılıp kaldığım keyifli bir yapım idi.

Gerçek hayattan esinlenen öykünün anlatımı oldukça sıcak.
Dönemin burjuva ve alt tabaka yaşam farklılığına vurgu yapıp, golf gibi elit kültür müsabakası olarak değerlendirilen oyuna alt sınıftan birinin katılmasını bile yadırgayanlar sonunda sağlam bir cevap alıyor.

Filmin puanı tam yerinde. 8 fazla kaçabilir 7 sanki az gelebilir.

7,3 hem TA hem İMDB ortak kararı Saygılar

7,5 / 10
7


avatar
(49) -
ilk izlediğimde tiger woods olasım geldi. çok beğendim bu fimi.
8


avatar
(358) -
Spor konulu filmlerden izlenmesi gerekenler arasında yer yerilebilir.Her ne kadar gerçek bir hayat hikayesinden alınmış ve bu güne kadar filmlere fazlaca konu olmayan bir spor olan 'golf'ü işlese de bu tür filmlerin sonu önceden kestirilebiilyor. Ancak bu filmin klasik anlatımın yanısıra sürükleyiciliği içinde farklı bir sıcaklık duygusu var.

Başroldeki karakter üzerinden izleyiciye, inanmanın, asla pes etmemenin ve hayallerinin peşinden gitmenin vurgusu yapılıyor.

Farklı bir özelliği de asillerin sporu olarak bilinen golf'te işçi bir aileden gelen sopa taşıyıcısının başarısıdır.

Francis Ouimet'in sopa taşıyıcısını canlandıran Josh Flitter'in performansı da filmin en eğlenceli bölümlerini içerir.
7


‹ Önceki 1 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film