Giriş Kayıt
Yorumlar (4)
avatar
(817) -
"Sıçtık mı yani o zaman bu mudur?"
"Başka zaman bulamadı mı bu hayalet ya? ÖSS'den sonra gelse olmuyor muydu."

Taylan biraderlerin Sır Dosyası dizisinin arkasına çektikleri bir takım -çoğu başarısız- televizyon dizilerinin ardından çektikleri ilk sinema filmleridir Okul. Aynı zamanda 2000'li yılların ilk korku filmidir. Gişede yaklaşık bin izleyici daha toplasa Türkiye'nin en çok izlenen korku filmi ünvanına sahip olabilecekken şu an 2. olarak gözükmekte. Tam bir korku filmi diyemeyiz. Korku-komedi filmi. İyi yapıldığında izlemesi keyifli oluyor ama diğer türlüsü hiç çekilmiyor bu türün filmleri.

Okul kötü bir film. İzlenmeyecek kadar kötü olanlardan değil ama kötü. Şöyle kadroya bakınca, aslında hiç de fena değilmiş diyorsunuz. Oyunculukları açısından değil de popülerlik açısından en azından. Oyunculukları hakkında yorum yapacak kadar izlemedim film veya dizilerini. Mesela Ahmet Mümtaz Taylan, Emre Kınay, Ali Sunal, Halit Ergenç, Hamdi Alkan, Eser Yenenler falan televizyonu takip etmesemde oradan buradan duyduğum, gördüğüm isimler. Berk Hakmanı izlemiştim daha önce Suskunlar dizisinde kayda değmeyecek oranda, ama sevmiştim. Her neyse oyunculuklar kötü değil. Ama iyi de sayılmaz. Özellikle Berk Hakman hariç o arkadaş grubu baya sırıtmışlar. Zaten ciddi olmayan filmi daha bir yerlere düşürmüşler. Çığlıklar falan ne bileyim yapmacıktı ana kadro. Kısa süreli gözüken Halil Ergenç ve Emre Kınay renk katmışlar filme. Ama film yine de sıkıcılıktan kurtulamıyor. Özellikle son yarım saat öff dedirtiyor.

Tormented filmi vardı. 2009 yılına ait olan. Sanırım onlar bizden araklamışlar senaryoyu Çok Mutlu Bunu sevdiyseniz ona da bir bakın. Sevmediyseniz de bakabilirsiniz çok daha iyi bir filmdi o. O filmde de tonla gönderme vardı. Bunda da baya var. Stephen King'den Medyum, Steven Spielberg'den E.T. ve M. Night Shyamalan'dan Unbreakable hatta Müjde Ar'dan "Adı Vasfiye" Çok Mutlu Canlı yayında Tolga abiye söven Hugo falan ne ararsan. Din dersinde biri sure okurken diğerlerinin gülmesi, okuldaki ergenlerin konuşmaları falan aslında hiç fena değildi. "Bir kere dokunmak için kaç para verirsin" ya da eşofman getirmediği için ceza alanlara sıraya geçerken bir daha unutmayın uyarısı. O zaman da varmış demek ki bunlar diyorsun, eğer benim gibi yeni yetmeysen.

Her ne kadar iyi düşünülmüş bir film olsa da abuk subuk efektleri, yer yer kötü oyunculukları, korkuyu ve komediyi harmanlayamaması filmin başlıca sıkıntıları. Bence kötü bir film, ama çok kötü bir film değil. Sıkıyor bazen. Eğer varsa 3-5 arkadaş geyik yaparak izlerseniz bir tık daha beğenebilirsiniz. Benim yok pek onlardan. Tek başına çekilecek film değil.
4


avatar
(1248) -
Korktuğum yerle oldu ama sadece o kadar. Tamamen karanlıkta geçiyor. Zor görüyorum sahneleri, sonu da berbat bitti. Ben izlemenizi tavsiye etmiyorum...
4


avatar
(74) -
Ya bir filmin sonu böyle bitince alıp kafamı duvara vurasım geliyor. Neyse spoiler vermiyeceğim.
4


avatar
(543) -
Bu film bana göre "Türkiye'de korku filmi yapılabilir" dedirten filmdir, semumlar dabbeler musallatlar bundan sonra gelmiştir, bence hafife alınmaması gereken bir filmdir, filmin tek sorunu bence oyuncu seçiminde olmuş.
9


‹ Önceki 1 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film