Giriş Kayıt

Hitler: Kötülüğün Yükselişi (2003–) Yorumlar


Hitler: The Rise of Evil

Yorumlar (20)
avatar
(1223) -
Her şey bir yana izlediğim en iyi 2. Hitler canlandırması "Robert Carlyle"
9


avatar
(1723) -
çok iyi bir belgesel film olduğu kesin...özellikle 1.dünya savaşı öncesi hitlerin doğumundan savaşa kadar geçen süreci çok iyi yansıttığı aşikar...oyunculuklar gayet iyi,aşama aşama işlenmiş bir örgü vardı...almanyanın içine düştüğü o nazi kafasının nasıl büyüyüp yeşerdiğini çok iyi özetlemiş...
7


default avatar
(10) -
İzlemekte geç kaldığım filmlerden biri. Oyunculuklar güzeldi. Hitlerin özel yaşamından, sorunlu çocuklu dönemi, gençlik hayalleri ve arda arda gelen başarısızlıklarından nasıl bir canavara dönüştüğünü daha net görüyor ve anlıyorsunuz. Koşulların yarattığı bir lider Hitler. Ve sanırım hiç kimse için koşullar bu kadar elverişli olmamıştır. Bu yükseliş kendisini bile hayrete düşürmüş olmalı! Lider olduktan sonraki dönemdeki anksiyetik hal ve tavırları da bunu gösteriyor.
Enteresan olan bir diğer durum da Hitler ve yeğeni (üvey ablasının kızı) arasındaki ilişkiydi; ki bu filmi izleyene kadar bu durumdan haberdar değildim. Hayatına giren 7 kadının 7’sinin de bir veya birkaç kez intihar girişiminde bulunmuş olması da Hitlere dair diğer ilginç durumlardan biridir.
Sonuç olarak; Biyografi sevenler için mutlaka izlenilesi bir filmdi.
8


default avatar
(3) -
Kanaatimce filmin en başarılı olduğu nokta Adolf Hitler'in fikirlerini belirleyen nesnel şartların üstüne basmasıdır. 2.Dünya Savaşının yarattığı yıkım ,yenilgi piskolojisi Hitler ile vücut bulmuştur. Bir fanatik gencin ,takıntılı paranoyak , piskopat bir diktatöre dönüşümünün panoramasını başarılı bir şekilde aktardıklarını düşünüyorum.Ayrıca oyunculukları bilhassa senaryoyu yetersiz bulmadan geçemiyeceğim
Hitler özelinde filmi izlemek isteyen arkadaşların izlemesini öneririm iyi seyirler...


avatar
(2066) -
Hitler rolünde Robert Carlyle çok naif kalmış, adeta saf bir yaratık olmuş! Kimbilir, belki de tarihi yapanlar için karizma kavramı kullanılırken, bu kavram da uydurma ayrıca, halkın, hani derler ya hırsızın hiç mi suçu yok diye, o dönemde ezilen Alman halkının göstere göstere gelen bir canavarı nasıl iktidara taşıdığı hala önemli bir bilmecedir. Film faşizmin abartılı yükselişini anlatıyor, çok da iyi bir film değil. 5.


default avatar
(140) -
Filmin Hitler'i küçük düşürmek için çekildiği açık seçik belli de bu kadar da komik duruma düşülmez yani. Hitler'i canlandıran kişi bizdeki tabirle 'fırlama' ve zorlama bir tip olmuş!
Film, 2.Dünya Savaşı'nın başlamasına kadar geliyor ve bitiyor. Bunun için Önce bu filmi sonra da Çöküş filmini izlemenizi tavsiye ederim.
7


avatar
(341) -
Film bir biyografi filmi olarak iyi diyebilirim ancak Adolf Hitler'i gercekten saf suzme olarak gostermeleri komik olmus. Ayrica filmin ingilizce olmasi baska bir komedi. Gel gelelim, en iyi 2. Hitler filmi. Birincisi icin http://www.turkcealtyazi.org/mov/0363163/der-untergang.html
7


avatar
(2674) -
Hitler'in neredeyse hayatının tamamı anlatılmaya çalışılmış filmde. Tabi bu çaba 3 saatlik bir zaman dilimine sığdırılmaya çalışılıncada kopuk kopuk ve neredeyse hızlı çekim olmuş...

Yine de Hitler'in nereden ve nasıl geldiğini görüp öğrenebilmek açısından önemli bir tarihi-biyografi filmi...


avatar
(811) -
Unutulmayacak arşivlik bir biyografi.
İzleyin tavsiye ederim... Saygılar
9


avatar
(120) -
"Hitler çok güçlü bir hatipti, kalabalık önünde o kadar etkili bir şekilde kelimeleri ve beden dilini kullanırdı ki söylediği her şeyi doğru, attığı her adımı gerekli zannetmenize neden olurdu."
Bana tanıdık birilerini hatırlatıyor ama isim vermeyeyim Saygılar
Filme gelince ben çok yanlı buldum filmi, zaten filmin isminden de belli, tamam Hitler iyilik meleği değildi ama bu filmde anlattıkları kadar da geri zekalı bir adam değildi.
6


default avatar
(1723) -
doyurucu ve de çok başarılı bir biyografi...sanki bana birilerini hatırlattı
9


default avatar
(32) -
Yahudi uyruklu soykırım tarihçisine film çektirsen ancak bu kadar taraflı olabilirdi.Hakkında çıkartılan bütün kötü söylentileri işlemişler ama adamlar işi biliyor ölüsünü bile daha ne kadar itibarsızlaştırabiliriz peşindeler tamam hitler melek değildi dünyanın gördüğü en büyük katillerden biriydi ama yeğenine sulanmalar filan bunlar çoğu tarihçi tarafından itibar edilmeyen şeyler.bide hep nasıl ı aktarmışlar nedenlerine neredeyse hiç değinmemişler.birisi hitlere yahudiler işlerimizi elimizden alıyorlar diyor dünyanın en büyük katili olup çıkıyor davasını neredeyse bu kadar basite indirgemişler.ayrıntılarına itibar etmeyip genelinden az buçuk bilgi edinebileceğiniz film.Halbuki dizi film olarak çekilmiş çok daha kapsamlı şeylere değinen bir seri ortaya çıkabilirmiş.

Cevaplar (1)
default avatar
(17) -
Bi söz vardır: Tarihi savaşları kazananlar yazar.. hitler 2. dünya savaşını kazansaydı bir dahi,eşsiz bi kumandan olarak anılacak ve bu tarzda filmler yapılacaktı.. tıpkı şimdi müttefikler için yapıldığı gibi.. evet hitler melek değildi ama amerikalılar gibi savaşı kazanması garanti bi durumda sırf gözdağı vermek için sivillerin üzerine 2 atom bombası atmadı yada ingiliz uçaklarının yaptığı gibi sadece sivillerin yaşadığı dresden kentini fosfor bombalarıyla vurup günlerce yanmasını sağlamadı.. velhasıl savaşlarda kimse masum değildir..
9


8
| Bildir


avatar
(33) -
sonuna kadar efsaneleşecek bir film benim için.


default avatar
(67) -
Filmin başında Edmund Burke'den yapılan alıntı güzeldi:
''The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing.''- "Şeytanın zaferi için gerekli olan tek şey iyi insanların hiçbir şey yapmamasıdır."
7


avatar
(847) -
Hitler: The Rise of Evil (2003).. Şeytanın zaferi için gerekli olan tek şey iyi insanların hiç bir şey yapmamasıdır.. Yönetmenliğini Christian Duguay üstlendiği filmin senaryosu John Pielmeier ve G. Ross Parker ikilisine aittir.. Film Biyografi-Dram-Tarih türlerini barındırıyor.. Oyuncu kadrosunda Robert Carlyle, Peter Stormare, Liev Schreiber, Julianna Margulies, Matthew Modine ve Peter O'Toole gibi isimleri izleyeceksiniz.. Başroldeki oyuncu Robert Carlyle tarihe damgasını vurmuş Adolf Hitler gibi bir lideri oscarlık bir performans ile oynamıştır.. Hitleri konu alan filmlerden 1940 yapımı Büyük Diktatör-Charles Chaplin ve 2004 yapımı Çöküş-Bruno Ganz filmlerini izledim ve Hitler başarılı bir şekilde hayat vermişlerdi.. Robert Carlyle performansı ikisi ile kesinlikle kapışır.. Hitlere pek benzetemedim diyenlere katılmıyorum zaten çocukluk yıllarından iktidara gelene kadar ki bir süreyi film anlatıyor.. Yani Hitlerin olgun zamanına alışkın olduğunuz için gençlik yıllarındaki halini benzetememiş olabilirsiniz.. Diğer oyuncularda pek bilinmeyen işlerde yan rollerde görmeye alışkın olduğumuz oyuncular oldukça iyi iş çıkarmışlar.. Alman vatandaşımısınız.. Bir kağıt parçasından mı yoksa damarlarımda dolaşan kandan mı söz ediyor.. Adolf Hitler yukarıda yazdığım hayatını konu alan filmleri izledikten sonra bu film ile hayatını daha iyi anlamış oldum.. Adamı kötülemek için ellerinden geleni yapsalar da yine başarısız olmuşlar hak vermemek elde değil.. Hayatındaki kırılma anı hocasının senden ressam olmaz başka dallara yönel demesi olmuştur.. Ressamlık hayalleri suya düşen Hitler kendini orduda bulur ve hızla yükselir ve demir hacın sahibi olur.. Sen neden bahsediyorsun vicdanmış.. Konuşma yeteneği ve karşı tarafı ikna kabiliyetinin yüksek olması sonucunda hızla yükselir ve Almanyanın en büyüğü konuma gelme sürecini izleyeceksiniz.. Bu filmden sonra 2004 yapımı Çöküş filmini izlemenizi öneririm son zamanlarını gözler önüne seriyor.. Üç saate yakın uzun bir süreye sahip olmasına karşın hiç sıkılmadım film hızla akıp geçti.. Adolf Hitler karşı ilgisi olanlara şiddetle tavsiye ederim.. 9.0 Eğer bir suçum varsa Alman halkının haklarını savunmaya çalıştığım için suçluyum.. Sen ve ben birlikte tarih yazacağız..
10


avatar
(127) -
Muhteşem . . . Herkez harika ama Robert Carlyle bir başka . . . Şuana kadar Hitleri bukadar iyi canlandıranı görmemiştim.ilk izlediğimden bu yana 7-8 kez keyifle seyrettim kesinlikle izleyin . . .
10


avatar
(90) -
İzlediğim en başarılı yapımlardan biri.Bu gün tekrar izledim ve yine aynı keyfi aldım.Robert Carlyle ' ın oyunculuğuna diyecek bir söz bulamıyorum.Muhteşem bir performans..Mutlaka izlemenizi tavsiye ederim. Saygılar
9

Cevaplar (2)
default avatar
(3) -
birde flimin içerigine az deginsydin keske kahramanlara Gülücük


0
| Bildir
avatar
(33) -
kesinlikle size katılıyorum son zamanlarda izledigim en güzel filmdi. puanına kimse aldanmasın beni benden aldı götürdü film. gerçekten sempati duymamak imkansız. ama vahşet bir yerde.


1
| Bildir


‹ Önceki 1 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film