Giriş Kayıt

Barbarların İstilası (2003) Yorumlar


Les invasions barbares

Yorumlar (7)
avatar
(101) -
Başlangıçta espriler ve ortam biraz sulu ve abartılı gelsede, film bir süre sonra izleyiciyle duygulsal bağ kuruyor. Duygusallık boyutu Orta yaş krizine sokabilecek boyuta çıkıyor.
7


default avatar
(57) -
Altmış ve yetmişler dönemini yaşayan kişilerin daha cok zevk alacağı kurgusu diyalogları ve senaryosunun mükemmel olduğu bir film mutlaka izleyin derim.


default avatar
(159) -
Gençliğini son derece hızlı yaşamış, geçmişi ihanetlerle ve aldatmalarla dolu 68 kuşağı çapkın bir üniversite hocasının yakalandığı ölümcül hastalığın son demlerini, zamanında yeterince ilgi göstermediği oğlunun çabaları sonucu etrafında toplanan sevdikleriyle beraber geçirdiği günleri anlatan Les Invasions Barbares; dolu dolu alt metinleri ve karakterler arasındaki entelektüel sohbetlere dayalı diyalogları ile sıradan bir dram filminin çok ötesinde. Film, “Barbarların İstilası” adıyla ve 11 Eylül’e yaptığı vurguyla politik bir altyapıya sahip olmanın yanı sıra madde bağımlılığı ve Fransız sağlık sistemine yönelik eleştirisiyle de ciddi sosyal mesajlar içeriyor. Öte yandan inançlara, dostluğa, vefaya, aile olmaya dair zarif ayrıntılarla süslü anlatısıyla ve seyirciye “Ölümcül bir hastalığa yakalanacaksam benim de böyle bir evladım ve böyle dostlarım olsun da ben de böyle uğurlanayım son yolculuğuma.” dedirten senaryosuyla seyircide çok farklı duygular uyandırıyor. Yılının “Yabancı Dilde En İyi Film” Oscar adayı olan Les Invasions Barbares; Fransız sineması düşünüldüğünde çok da sıra dışı olmayan bir kurguya ve özgün sayılamayacak bir senaryoya sahip olsa da “kör göze parmak” olmayan mesajları, anlaması entelektüel birikim gerektiren diyalogları ama her şeyden önce şimdi artık son demlerini yaşayan bir kuşağın “her şeye rağmen” güçlü arkadaşlık bağlarına yönelik vurguları ile izlemesi keyifli bir film.

7,0 /10
7


avatar
(1418) -
2003 Kanada yapımı Barbarların İstilası hiç adının çağrışım yaptığı gibi bir film değil. Yabancı dilde film Oscar sahibi bu yapım bir aile draması.
Son günlerini yaşayan hayat dolu 52 yaşındaki profesör Remy, kalan zamanını, eşi,oğlu, gelini, dostları ve eski metresleri ile geçirir. Kısa sahneleri sıkmayan, içeriği dolu olduğunu düşündüğüm , kaliteli diyaloglara sahip, tarihin ve sanatın bolca konuşulduğu bir yapım. Orta yaşa hitap eden ,duygusal anlara sahip bir film. Ben beğendim.
7


avatar
(24) -
Modern fransız sinemasının etkileyici örneklerinden biri.


avatar
(81) -
Rois et reine ne filmmiş yaa..her filmin benzeri oluyor mutlaka ..Bütün filmlere benziyor anlaşılan,indirelim bakalım..


avatar
(199) -
A'dan Z'ye tüm ülkeler , tüm ırklar , tüm dinlerin hepsine atıfta bulunan yayınlanması biraz cesaret isteren bir film gibi geldi bana. Film aslında bunları söylemek isterken sizi de garip bir şekilde hikayeye sadık kalıp etkisinde de kalmanızı istiyor ve bence bunu da başarmış.
Genellikle ya ingilizce ya da türkçe filmleri izleyen biri olarak ,bunların dışında filmin fransızca olması biraz olsun bende bir iticiliğe sebep oldu.,
Yine de filmi sevdim. Gülücük Ama övmüyorum da ...
7


‹ Önceki 1 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film