Giriş Kayıt

Motosiklet Günlüğü (2004) Yorumlar


Diarios de motocicleta

Yorumlar (13)
avatar
(8407) -
Gael García Bernal biraz yumuşak kalmış bu rol için ama belki de bilerek böyle bir seçim yapılmıştır. Tüm dünyanın en çok bilinen ve sevilen adamlarından birinin, ‘O’ adam olma hikayesi… Hikayesinde hep güney Amerika’yı baştan aşağı gezip yoksulluğu görünce içindeki ateş yanmaya başladı der, işte o zamanları… Ölmeseydi belki bu kadar sevilen bir portre olamazdı, fikirlerine katılıp katılmamak şart değil lakin kesinlikle saygı duyulması gereken bir lider! 20 yıllık güzel bir film, iyi seyirler dilerim.


avatar
(353) -
bu akşam trt 2'de izleme fırsatım oldu..izlenecekler listesindeydi ancak önce kitabı okumak istiyordum..ancak hiçbir yayınevinde bulamamıştım..trt 2 Mayıs ayı filmlerine bakarken ilk filmin bu olup ayrıca 1 Mayıs'da yayınlanmasıda çok hoş oldu benim için..film hem güzel bir yol filmi olması hem de ernesto'nun che guavera'ya dönüşmesinin ilk izlerini görmek açısından gayet keyif vericiydi. che guavera gibi önemli bir insanın hayatından kesitler sunan filmin bu kadar az yorumlanması ve izlenmesi şaşırtıcı..saçma sapan filmlerde bile 50 100 yorum olurken şurada sadece 11 yorum vardı..herneyse izleyiniz efendim..
8


avatar
(1012) -
Çok ilginç bir film gerçekten.Bir insanın dönüşüm veya içindekileri ortaya çıkarma süreci diyebileceğimiz bir orijin hikayesi.Olaylar 1952 yılında geçiyor.Çok değil üç yıl sonra Castro ile tanışması 4 yıl daha sonra da Küba devrimine giden yolun başı.Yol arkadaşına gelince .Film çekildiğinde Alberto hala yaşıyor. Hayli yaşlı ve yorgun yüzünü son renkli sahnede görebilirsiniz .
7


avatar
(1418) -
Arjantin doğumlu ünlü Küba devrimcisi Ernesto Che Guavera’yı (1928-1967) ne kadar yakından tanırsınız bilmem ama ben bu filmde onun kişiliğini, gençlik dönemini, duygu dünyasını ve çıktığı uzun yolculuktaki deneyimlerini öğrendim.

1952 yılında, 23 yaşında bir tıp öğrencisi olan Ernesto, en yakın arkadaşı Alberto ile keşif yapmak üzere, külüstür bir motorsiklet ile yollara düşerler. Amaçları Arjantin’den başlayıp en kuzeydeki Venezuela’ya kadar motorla gitmektir ki bu 8 bin km gibi uzun bir mesafedir.

Şili, Peru ve Kolombiya derken , kimi zaman yayan olarak çölleri ve karlı dağları aşarlar ve yol üzerinde duraklayarak değişik insanlarla tanışırlar. Ernesto , işçilerin, çiftçilerin kısacası tüm Latin Amerika halkının ne kadar haksızlığa uğradığını bu yolculuğunda bizzat görür ve bu yolculuk onun ideolojisini belirler.

Film her yönü ile mükemmel. Öncelikle yol filmi olarak düşünürsek olağanüstü bir macera. Arkadaşlık dersek o da çok mükemmel. Che’yi tanımak ve onun gözü ile halkın fakirliği ve çaresizliğini görmek çok etkileyici. Annesine hitaben yazdığı günlüğü iç sesi ile bize okuması çok duygusal. Çok zengin bir senaryo .

Che’yi canlandıran Gael Barcia Bernal’ı zaten çok beğenirim. Bu film ile kendini aşmış. Arkadaşı Alberto’yu canlandıran Rodrigo De La Serna da iyi oyunculuğuyla filme çok zenginlik katmış.

Çok ama çok beğendim. Anlatılmaz yaşanır denir ya anlatılmaz izlenir.
9


avatar
(806) -
Ernesto bu yolculuğu yapmasaydı Che Guevara olamazdı. ilham ve enerji veren bir öykünün filmi.
10


avatar
(422) -
Güney Amerika, dans, müzik ve büyük adam Ernesto...
İzlerken çok keyif aldım ve filmi çok beğendim.
7


avatar
(94) -
Film, ''Che'' nin kendi içerisinde geçireceği dönüşümün başlangıcını anlatıyor, izlenebilir, ancak mükemmel bir 'yol' filmi olmuş demek ''Che'' ye bile saygısızlık olur, zira bu kategoride çok ama çok daha iyileri mevcut.
7

Cevaplar (2)
default avatar
(3) -
Üstadım örneklerini de verseydiniz keşke. İzlerdik.


3
| Bildir
default avatar
(28) -
özgürlük yolu (the way back) (2010) bence çok güzel bir yol filmidir.
7


1
| Bildir


avatar
(678) -
bu film Che`nin değil Ernesto Guevara de la Serna nın hikayesidir bir bakıma bir dönüşümün anlatılmasıdır Saygılar harika bir yol hikayesidir
8


avatar
(2066) -
Che'nin devrimci ruhunu fazla kaale almayan bir motosiklet macerası olmuş. 6.

Cevaplar (1)
default avatar
(3) -
Çünkü Che o zamanlar devrimci değildi. Zaten filmi dikkatli izlerseniz filmin sonunda Che'de devrimci bir kıpırdanmanın oluştuğunu farkedersiniz.


3
| Bildir


avatar
(358) -
Ben, ben olmadan önceki ben.

Ernesto Che Guevara De La Serna ve Alberto Granado’nun 1952’de Arjantin'den başlayarak gerçekleştirdikleri Latin Amerika yolculuğu esnasında tuttukları günlüklerden uyarlanan ‘Motosiklet Günlüğü’, Che’nin bildiğimiz ‘Che’ olmadan önceki yılları hakkında bir yol filmi olarak tanımlanıyor. Guevara daha sonra Marksist bir devrimci olmuştur, film henüz genç Guevara'yı ele almakta ve doğrudan politik görüşlerine fazla yer vermemektedir.

Motosiklet Günlükleri gerek bir insan gerekse olgunlaşma sürecindeki bir devrimci olarak gerçekçi bir Che portresi çiziyor. Politik değil de insani ve sosyal yönlerine yer veriliyor,filmin biyografik olduğu düşünülürse olağan bir durum.

Filmden güzel bir söz:
Sürprizbozan: Göster

Yolculuğun başlangıç aşamasında kaleme aldığı notlarda kendisini şu şekilde tanımlamış:
Sürprizbozan: Göster

Che Guevara'nın günlüklerine noktayı koyan cümle:
Sürprizbozan: Göster
10


‹ Önceki 1 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film