Giriş Kayıt

Geçmişi Olmayan Adam (2002) Yorumlar


Mies vailla menneisyyttä

Yorumlar (4)
avatar
(1723) -
aslında fena başlamadı ancak mantıksızlıklar, hikayedeki boşluklar filmin temposunu düşürdü, kalite aşağıya ivmelendi, finaldeki ruhsuzlukta cabası oldu, waste of time kısaca...
6


avatar
(1418) -
GEÇMİŞİ OLMAYAN ADAM/ The Man Without a Past (2002 Finlandiya) daha ilk 10 dakikasında enfes bir film dediğim ve sonuna kadar da fikrimin değişmediği; hafızasını kaybetmiş bir adamın kendine yeni bir hayat kurma hikayesinin konu alındığı çok güzel bir film.
Her sahnedinde birbirinden harika şarkıların olması, diyalogların kısalığı ve etkileyiciliği, karakterlerin çoğunun yardımsever olması ve en önemlisi yönetmenin başarısı beni çok etkiledi. Filmin sonunda yönetmenin diğer eserlerini de inceledim ve öne çıkanları izlemeye karar verdim.

Helsinki'de trenden iner inmez hırsızların saldırısına uğrayan orta yaştaki bir adam aşırı darp sonucu yaralanır ve hafızasını kaybeder. Hastaneden kaçar ve kendini sahilde bulur. İyi bir aile babası ona yardımcı olur ve kimliği belirsiz adam yavaş yavaş iş ve barınacak yer bularak yaşama tutunmaya çalışır. Bu sırada kendisine yardımcı olan bir kadına aşık olur.

İstemeden karıştığı bir olay sonucu gazetede haber konusu olunca kim olduğu ortaya çıkar.

En çok hikayesi mi, müzikleri mi, oyunculuklar mı yoksa atmosferi mi filmi çok beğenmemi sağladı inanın ayırt edemiyorum. Özel bir yapımdı orası kesin.
8


avatar
(190) -
Evsiz insanlar hakkında film ararken denk gelmiştim.İzliyim dedim indirdim.Pişman olmadım güzel bir filmdi.Sade bir hikayesi var.Oyunculuklar güzel.Sisteme giydirmede mevcut.Fazla aksiyon bekleyen arkadaşlar sevmeyebilir.Onu söyleyeyim.

7.5/10


avatar
(143) -
Böyle güzel bir filme ilk yorum yapan ben olduğum için sevinsem mi yoksa başka hiç kimsenin yorum yapmamasına üzülsem mi bilemedim.

Yönetmenin izlediğim ilk filmi ve finlandiya üçlemesinin ikinci filmi. ( Elimde bu film vardı ve öylesine film bakıyordum ondan 2.filmden girdim. filmin ilk dakikaları geçince pişman oldum, ilk filmi indirip ondan başlasam diye düşündüm ama elim kapatmaya gitmedi bir türlü. olsun ilk filmi izleyince bu filmi tekrar izlerim Gülücük )

Film çok sade anlatımı, gerçekçi bakışıyla beni aldı götürdü. iran filmlerindeki gibi gerçekliğiyle insanı içine çekiyor. insanların iyiliksever yaklaşımlarından da çok etkilendim. Eski türk filmlerindeki gibi iyiliksever insanlar ama ondan farklı olarak dramaya boğmuyor.

Film hiç sıkıntısı olmayan zengin ülkelerden bildiğimiz Finlandiya da hayatın hiçte sandığımız gibi olmadığını çok güzel anlatıyor. Yönetmenin üçleme ile ilgili; "bu filmleri çekmeseydim, aynaya bakamazdım" demesi bu bilgiyi destekleyen bir ayrıntı.

spoiler vermeden anca bu kadar. son sözüm..

İzleyin! İzletin! (izledikten sonra başka şansınız yok Gülücük )
10


‹ Önceki 1 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film