Giriş Kayıt

Seviyor... Sevmiyor... (2002) Yorumlar


À la folie... pas du tout

Yorumlar (7)
default avatar
(96) -
filmde bir şey olduğunu tahmin ediyorsunuz ama ikinci bölüme kadar hiçbir şey net değil. ikinci bölüm ve finalle beraber film bambaşka bir şey olmuş.
8


default avatar
(155) -
Çok sağlam film olmuş.Paradigma olgusunu çok iyi açıklayan bir film.Her şeyin göründüğü gibi olmadığı anlatan müthiş bir senaryosu var.Mutlaka izleyin...
10


default avatar
(61) -
filmi izledikçe gelişecek olayları tahmin ettim ama yine güzeldi, yalnız son sahne kopardı beni Şok tavsiye ederim.
9


default avatar
(151) -
Çok sağlam film olmuş.2 bölümden oluşuo.İlk bölüme kadar sırdn film izlenimi versede 2. bölümde herşey açıklayıcı oluor.Farklı bakıç açılarını ele almış.Mükemmel bir film olmuş mutlaka izleyin ...


avatar
(440) -
Konusu, kurgusu, ilerleyişi görülmeye değer bir film. Vaktiniz varsa izleyin.
8


avatar
(3699) -
Filmde yaşanan olayların her iki kişinin gözünden bakılarak gösterilmesi gerçekten çok güzeldi.. Filmin yarısına kadar 1. bölüm diğer yarısına da 2. bölüm demek mümkün.. Filmin sonuda hiç tahmin edilemeyecek kadar sıradışıydı.. Ben beğenerek izledim filmi.. İzlemenizi de tavsiye ederim..

İyi seyirler.. yakaladım
6


avatar
(253) -
SEVİYOR... SEVMİYOR...
[À la folie... Pas du tout / He Loves Me... He Loves Me Not]═[2002]

Genel Yorum:
- Her şeyin fazlası zarardır, aşk bile dahildir buna. Aşkın fazlalığında ortaya çıkan durumun aşkla alakasının olmadığı bir gerçek... Büyük olduğu da bir gerçek, ama büyük olmasının sebebini düşünmek lazım. Genellikle olay akışıyla ve kişilik yapısıyla şekillenir aşkın boyutu. Kişilik yapısı kısmını kullanan hikayede olay akışını kişiler şekillendirse de akışı göremiyorlar.
- Sıradan bir romantik film başlangıcı hissini izleyiciye yerleştirdikten sonra herkesi güzelce bir silkeliyor film. Sıradanlığa o kadar alışkınız ki 'önünüze ne verilse yiyeceksiniz' eleştirisi amacı taşır gibiydi. Gidişat için 'demek ki böyle ilerleyecek' dedikten sonra su gibi akan hikayede tahminlerde bulunmaya teşvik ediliyoruz. Zaman geçtikçe soruların cevaplarını bulmak daha da kolaylaşıyor. Aynı zamanda aynı olaya farklı gözlerden bakınca çok sayıda olay varmış gibi görünmesi filmin odak noktasıydı. Şöyle bir düşünürsek; kendi hayatımızda da olaylara tek bakış açısıyla bakıyoruz, pek bi' sinir bozucu... Bakın, romantiklikten psikolojik gerilime dönüşümün sebebi bulundu.

Olumlu Yönleri & Artıları:
- Özgün bir anlatım biçimi denenmiş. Seyir zevki yüksekti. Film sonlandığında 'ne çabuk bitti' demeniz ihtimal dahilinde. Audrey için izledim, karakterini başarıyla canlandırmış. 'Beni izlemeye devam et' demeye çalışır gibiydi.

Olumsuz Yönleri & Eksileri:
- Ciddi bir havası yoktu. Bu da yönetmenden kaynaklanıyor. Sadece seyirlik bir film yapabilmişler. Daha sarsıcı, heyecanlandırıcı, şaşırtıcı olması gerekirdi. Vermesi gereken duyguları veremiyor.

En Beğendiğim Replik:
- "Herkes mükemmel bir aşkın hayalini kurar. Ben sadece biraz fazla ileri gittim."

Bilinmesi Gerekenler & Notlar:
- Eromaniak hastaları hakkında birkaç bilgi edinmeniz tavsiye edilir. Gülücük
- Benzer film: Hep Seni Aradım. İyi seyirler.

Puanlama:
Yönetmen:★★☆☆☆ Senaryo:★★★☆☆ Gerilim:★★★☆☆
Oyuncular:★★★☆☆ Kurgu:★★★★☆ Romantik:★☆☆☆☆

═Film:[7.3]═══★★★☆☆═══IMDb:[7.2]═
7


‹ Önceki 1 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film