Giriş Kayıt
Yorumlar (5)
avatar
(1418) -
İkinci Dünya Savaşı sırasında, 1943 yılında Çek/Slovak bölgesi de Nazilerin yönetimi altındadır.

Bir doktorun sevgilisi olan Eliska , direnişçilere yardım ederken kimliği açığa çıkar. Doktor Avrupa’ya kaçar. Eliska’ya idamdan kurtulması için bir plan yapılır. Hemşire olan genç kadın, yaşlıca bir adamla bir dağ köyüne gönderilir. Şehirden başka bir hayat şekli bilmeyen kadın, Joza ile evlenmek zorunda kalır ve doğal hayat yaşamına alışmaya çalışır.

Naziler onları dağ köyünde bile rahat bırakmazlar.

Doğal güzelliklerin yanında gerilimin ve duygusallığın da bulunduğu Zelary filmini tavsiye ederim. İkinci Dünya Savaşını o dönemin Çekoslovakya’sından bakmak oldukça ilginçti. Bu ülkenin gelenekleri, dansları ve müzikleri de filmin güzel yanıydı.

Eliska ve Joza’nin zoraki evlililiklerinde romantizmin oluşması da çok hoştu.

Film 2004 yılında Yabancı Dilde Oscar ödülüne aday gösterilmiş ama kazanamamış.

Kaliteli ve hiç sıkıcı olmayan bir dünya sineması filmi. Kolay izlendiği için süresini dert etmeyin.
7


avatar
(2674) -
son derece sakin bir tempoda ilerliyor. 2.dünya savaşı, direniş falan deyince insan biraz hareket bekliyor ama maalesef... Film daha çok, şehirli ve dönemine göre modern bir hayat süren bir kadının, mecbur kaldığı için küçük bir köyde neredeyse ilkel diyebileceğimiz bir hayatı yaşamakta karşılaştığı sorunlara odaklanmış. (+1Bunlar da ne 10/5,5
5


avatar
(1072) -
Oldukça güzel dağ görüntüleriyle bezeli film sakin ilerleyişiyle suya sabuna dokunmadan bitiyor. Bitime yakın bir grup sarhoş direnişçi tarafından berbat edilen bir çuval incir aynı taraftan bir başka grubun gelişiyle toparlanıyor. Ne savaşın etkisi ne alışık olunmayan yeni bir yaşama uyum süreci etkili bir şekilde verilememiş. Güzel doğa görüntüleri ve sevimli küçük kız çıkarılsa geriye pek bişey kalmıyor... 50/100
5


avatar
(360) -
Yönümü bugün için Çek sinemasına çevirip Orta Avrupa'dan bir seçimde bulunuyorum. sakin ilerleyen temposu, sağlam kurgusu ve karakterlerin ön planda oluşuyla cazip bir seçenek haline gelen bir yapım. Büyük bir yüreğin filmidir benim için.
8

Cevaplar (1)
default avatar
(1457) -
Bu ne güzel bir yorumdur. Elinize ve beyninize sağlık. 'Büyük bir yüreğin filmi' gerçekten.
9


3
| Bildir


‹ Önceki 1 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film