Giriş Kayıt
Yorumlar (3)
avatar
(164) -
B sınıfı korku filmlerini bile severek izleyen birisi olarak bu filmin sonunu getiremedim. Sorun bende de olabilir bilemiyorum, inanılmaz sıkıldım. Yorum yazan bir başka arkadaşın da dediği gibi, diyaloglar çok kopuk kimin neyden bahsettiği belli değil, oyunculuklar kötü, birbiri ile alakası olmayan sahneler ve geçişler mevcut.
2


avatar
(817) -
İlk izlediğim j-horror örneği herhalde. Hatta ilk Japon filmi sanırım. Uzak Doğu galiba bu çekik gözlü insanların ülkelerinin olduğu yere deniyor. Yakın Doğu var mı acaba? Araştırmak lazım bir ara. Belirttiğim gibi Ringu, Shutter gibi en bilinen örnekleri daha izlemedim. Sıra gelmedi diye tahmin ediyorum sebebini. Bir de bu tür filmleri izleyenler: çok başarılı bulanlar ve komik bulanlar olarak ikiye ayrılıyor gördüğüm kadarıyla. Komik gelmesinin sebebi malum. Kelimelerin yapısı, yani heceleri çok benziyor birbirlerine. Bir de biraz farklı bir tonda konuşuyorlar o yüzden komik geliyor sanırım bazılarına. Yani en azından ben öyle tahmin ediyorum.

Konuşulan dil benim için sorun olmadı ama filmin içine girmek zorlaşıyor. Tuhaf geliyor biraz. Oyuncuların da başarısız olması eklenince film sıkıcı bir hal aldı benim için. Evet sıkıcıydı hemde baya bir sıkıcıydı. Diyaloglar da o kadar absürt ki. Bilmiyorum altyazıdan mı ama benim izlediğim haliyle diyalogları ve oyunculukları kötü bir filmdi. Kurgu da sıkıntılı. Bir kopukluk var filmde. Özen gösterilmemiş gibi geldi bana. Filmi izletebilen karakter de yok oyuncuyu geçelim hadi. Film boyunca 2 ayrı karakterin hikayesini izliyoruz ama yine sıkıcı olmaktan kurtulamıyor ve o 2 hikayeyi düzgün bir şekilde işleyemiyor.

Keşke 2 saat olan süreyi yarım saat kısıp daha izlenebilir kılsaymış yönetmen. Filmi biraz da övecek olursak ilk 30-40 dakika bence başarılıydı. Gerilim var o ilk 30 dakika. Ama sonrası boş. Filmde jumpscare yok bu arada. Bekledim hep ama malesef. Oysa o kadar yakışırdı ki bazı sahnelere Sümüklü Peki önerir miyim bu filmi? Beklentiyi düşük tutarak bir göz atabilirsiniz ama iyi bir film olduğunu düşünmüyorum.
4


avatar
(1234) -
Daha sonra Amerikan sinaması bu filmi 3 film şeklinde seri olarak uyarlama yaptı. Bana sorarsanız Amerikan yapımı daha akıcı. Filme gelince epeyce bir durağan ama atmosferi yakalarsanız güzel. Konusu senaryosu güzel. 7 puan.
7


‹ Önceki 1 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film