Giriş Kayıt
Yorumlar (12)
default avatar
(1082) -
Hiç sevmediğim, hep nefret ettiğim, söylenen şarkıcılara bile illet olduğum, duyunca sinirlendiğim arabesk kafasını hicveden bir filmdir.. Ertem Eğilmez ustanın son filmi diye biliyorum, kendisi çok kötü şekilde rahatsızlanmış ve yatağa düşmüştür.. Filmde Müjde Ar nefret ettiğim kişi hariç herkes on numara.. En sevdiğim sahne Şener Şen'in çöllere düşüp şarkı söylemesidir ki, çoğu arabeskçiden daha iyi arabesk parça okuduğu kanaatindeyim.. Kör olma sahneside ayrı bir efsane görüntüdür.. Film bir dönemin kırılma noktasını taşır..Çünkü Yeşilçam gerçekten can çekişiyordur, bir tarafta arabesk bir tarafta erotik,porno filmler.. 80'ler çok güzeldir, güzel işlere sahne olmuştur, çocukluğumuz, komşu ilişkileri, akraba ilişkileri, herkes daha saygı ve sevgi çerçevesinde hayatını idame ettiriyordu. Birden aklıma eski anılarım geldi.. Son olarak aynı zamanda komedi öğeleri çıkartıldığında arabesk türünün bütün özelliklerini taşıdığı için bir nevi türün özeti niteliğindedir...
8


avatar
(806) -
Ertem ustanın bu son yapıtı, müzikleriyle hep hatırlanacaktır...
8


avatar
(8408) -
Türk sineması adına kendini eleştiren bir film denilebilir. Absurd komedi anlamında bence çok güzel bir yapımdır. Tavsiye eder, iyi seyirler dilerim.


default avatar
(2) -
Bir yerden sonra yuh artık dedirtsede Türk sinemasıyla ilgilenenlerin kesinlikle izlemesi gerektiğini düşünüyorum. Şener Şen gibi usta bir oyuncunun Türk olmasıyla bir kez daha gurur duydum ayrıca.
9


avatar
(678) -
Daha önce parça parça izlediğim ve tam olarak hatırlayamadığım filmi sabah sabah izleyince kendime geldim, yatağın içinde kahkahalara boğuldum. Bu anlamda hayli iyi geldi güne başlama açısından. Arabesk gibi Türk Sinemasının önemli filmlerini izlemek gerektiğini düşünüyorum dönem dönem. Günümüz komedi filmlerine bakınca bir absürt olalım her şeyi hatta kendimizi bile dalgaya alalım havası hakim. Bence Arabesk bu türün en başarılı örneklerinden. Gerek oyuncular gerek konu itibariyle hayli başarılı.
NOT: Arzu Film`in youtube kanalında hayli geniş ve restorasyonlu filmleri mevcut.
8


avatar
(418) -
Sürprizbozan: Göster


Haaa unutmadan, Tecavüzcü Coşkun'a da selamlar... Çok Mutlu
8


avatar
(346) -
Yeşilçamı dalgaya alan bir film. İlginçtir ki daha önce televizyonlarda rastgelmemiştim. Kahpe Bizans la senaristi aynıymış. Ama Kahpe Bizans ı eleştiri konusunda daha iyi bulduğumu belirteyim ve daha komik.vPuanının daha düşük olması belki biraz daha bayat espriler yapılması ve oyuncularıdır, ama bu konularda bu filmin de aşağı kalır yanı yok. . Ama o dönemin filmlerinde sürekli tekrarlanan klişeler güzel yansıtılmış, ve pek çok filmi çok rahat hatırlatıyor.
7


avatar
(103) -
sinemada seyrettiğim ilk filimdir. o yüzden bende yeri ayrıdır.
10


default avatar
(1457) -
Türk sinema tarihinin en mükemmel sinemaya bakış ve eleştiri filmidir. Bu alanında Türk sineması için kesinlikle başyapıttır. Cıvıklığı aslında Türk sinemasının o dönemde çekilmiş cıvık yapımlarını sulandırınca geriye çok fazla sıvı yoğunluklu bir şey ortaya çıkmasından yani doğallığındandır. 'Kör oldum' esprisini hemen hala hepimiz yaparız diye tahmin ediyorum. Şener Şen ustanın ciddi anlamda ustalık sergilediği mükemmele yakın bir filmidir.

Şener Şen'e eşlik eden Müjde Ar da hiç fena değildir. Zaten Türken iyi aktrislerinden bir tanesidir. Maalesef ki filmdeç beğenmediğim Uğur Yücel de var. Ben ne oyunculuğunu ne de oynadığı karakterleri beğenirim. Ama sevenlerine müjde... Çok yakında hem yönetmenliğin yaptığı hem de oynadığı Soğuk sinemalarda olacak. Bir başka beğenmediğim oyuncu olan de var filmin kadrosunda. Çok abartılı oynayan oyuncuları cidden sevmiyorum. Kırdığım puanlar bu oyuncuların oyunculuklarıyla ilgilidir. Sevenleri onu en son Berlin kaplanı'nda izleme fırsatı buldular. Rahmetli Münir Özkul'un da son filmi kabul edilebilir. Çoşkunumuz da tabi böyle bir filmde iyi bir temsilci olarak yerini almıştır.

Kesinlikle izlenir. Gülmek garanti. Saygılarımla....
8


avatar
(1072) -
Komedi filmi olmasından öte Yeşilçam sinemasına en ciddi bakıştır aslında...

8/10


avatar
(95) -
Saçmalıklar silsilesi biraz abartılı olsa da Çok Mutlu Türk sineması içerisinde önemli yeri olan bir yapım.Ertem Eğilmez klasiği.Allah gani gani rahmet eylesin. Saygılar
İzlenmeli 7.5 Bay Bay
8


avatar
(574) -
Yaldır.. Yaldır bir komedi. izlemeyen çoğunluğa söylüyorum. bir şekilde bulun ve izleyin. Bizler zamanında böyle komedi filmleri yaptık.
9


‹ Önceki 1 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film