Giriş Kayıt

Birleşik Güvenlik Bölgesi (2000) Yorumlar


Gongdong gyeongbi guyeok JSA

Yorumlar (9)
default avatar
(36) -
Kore filmleri nerede ise holywood filmlerine kafa tutar hale geldi bu da sinema için bir güzellik ve korenin sinemaya katkısıdır kardeşler savaşı tae guk gi my wei benim yolum muhakkak izlenesi kore savaş filmleridir birleşik güvenlik bölgesi old boy filminin yönetmeni tarafından çevrilmiş ağır işleyen kafa karıştırıcı bir filmdir koreliler tarihlerinde genelde kuzey ve güney savaşını anlatırlar bu filmde kuzey güney savaşını anlatır kore filmlerini sevenlere tavsiye edilir kore demişken bir de bizim kore savaşını anlatan bir filmi bakalım kore ne zaman çekecek
7


avatar
(353) -
bir chan wook park hastası olarak merakla izlediğim bir film oldu..açıkçası chan wook park'ın böyle bir filmi olması oldukça şaşırttı beni..intikam üçlemesini,snowpiercer, bakwji ve stoker gibi filmlerinden oldukça farklı..bu uzakdoğu filmlerinin değeri neden bilinmez gerçekten şaşırtıcı..şu filmde bile sadece 7 yorum var..enfes müzikleri, her duyguyu yaşatan hikayesiyle gerçekten çok vurucu bir film olmuş..kuzey kore -güney kore olayına farklı bir bakış açısı..izleyiniz efendim..
9


avatar
(817) -
Kadın oyuncu filmi biraz aşağılara çekse de film her türlü iyi. Kuzey-Güney fark etmez bize. İnsanlar sadece iki ırka ayrılır. Tecavüz edilenler ve dolandırılanlar. O yüzden takılı kalmıyoruz filmdeki bölge sohbetlerinde. Anlamlandırmaya çalışmıyoruz bilmediğimiz şeyleri. Çünkü ayağımızı bastığımız on metre kare önemli bizim için. Belki gideriz bir gün oralara. Sorun olmaz bu da. Öğreniriz gerekenleri. Sadece gerekenleri öğreniriz ama. Çünkü katilin kurbanını öldürmesi değil, kafasını kesip kesmediği hatırlanır. Alakalı olmak önemini yitirdi artık. Artık zamanı geldi. Artık acı zamanı. Şiddetin şiiri duyulmalı. Kargaşa başlamalı. İnsanlar ağlamalı. Dünya üstündekileri kusturacak kadar hızlı dönmeli. Perde aralanıp içeriye kanın soğuk kokusu yayılmalı.
7


default avatar
(1082) -
Kore Yarımadası'nın her iki Kuzey Kore ve Güney Kore iki kardeş, iki düşman, iki esasında tek millet.. Bu şekilde iki tarafı da kendi dünyalarında görmek bir sınır bölgesi de olsa güzel bir yansıma olmuş..Filmde üç tane harika oyuncu var birisi baya Lee Young Ae(namı diğer saraydaki filmin müthiş yıldız) diğer iki erkek ise kore sinemasını olmazsa olmaz yıldızları..Uzak Doğu sinemasında kişilerin el kol ve mimik hareketleri beni daha çok filmin içine çekilyor, anlatımlarını bunlarla destekliyor ve çok farklı görüntüler ortaya çıkıyor bir taraftan da komik ve eğlenceli..Filmde yani sınırın öteki tarfında askerleri içeren sınır ötesi bir çekim yapıldı. Alternatif olarak aksiyon, komedi ve drama arasında geçiş yapan bu güzel film, şaşırtıcı derecede hareketli geçti diyebilirim..Mizah ve beklenmedik dokunaklı jestelerle, film ilerledikçe her iki taraftaki kahramanlara tanıtıldık. Böylece çatışmanın arkasındaki yüzleri görmemize izin verildi. Örtük olarak, bu düşmanların, siyasi iddialarıyla ayrılsa da, itiraf ettiklerinden daha fazla ortak oldukları gerçeğini ortaya koydu.
8


avatar
(1723) -
başlarda biraz sarıyor ki olayın gizemi nedeni ile ortalarına doğru kafa yoruyor ama finali maalesef istenilen düzeyde değil...bir a fee good man havası ile başladı ama senaryo o kadar da çarpıcı değil...uzakdoğulu filmlerin o müthiş atmosferini bence yakalayamamış...idare ediyor...
6


avatar
(705) -
Yönetmen Chan-wook Park'ın Oldboy ile sivrildiği intikam üçlemesine girişmeden evvelki son filmi de yine başarılı bir çalışma olarak göze çarpıyor.

Savaş filmi gibi dursa da aslında Psikolojik Drama türüne daha yatkın bir film.

Erkek oyunculardan sağlam performanslar çıkmış, başroldeki bayan oyuncu ise son derece kötü ve donuk bir oyunculukla filmi baltalamış, keşke bu rol için daha kaliteli bir aktris seçilseymiş.

Filmin başları biraz durgun ve sıkıcı gitmekte lakin sonlara doğru etkisi bariz artıyor.
Hele finalde o güzel müzikle birlikte giren son kare ile insanın içini derin bir burukluk kaplıyor...
7


default avatar
(17) -
bir kore sineması aşığı olarak koreliler yine on numara film yapmışlar herkes izlemeli.

kuzey-güney arasındaki tarihi sorunları bilmiyorum neler yaşandığından haberim bile yok ama film biraz kuzeyi yerleyen hareketler içeriyor.
8


avatar
(130) -
değişik bir film savaşıyoruz ama kardeşiz temalı.
9


avatar
(574) -
Kardeşlik adına işlenmiş çok iyi filmlerden bir tanesidir. insanın kafasına sopayla vururcasına
--" işte siz bundan ibaretsiniz. ve sizler içinizde yaşattığınız şey insan değil" diye bağıran bir film.

mutlaka izlenmesi gereken. ölümle arkadaşlık arasında ki seçimin hiç tanımasan bile karşındakini seçimin ölüm olabileceğini bize gösteren bir yapıt.

10/10
10


‹ Önceki 1 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film