Giriş Kayıt

Geçmişi Olmayan Adam (2002) Yorumlar


The Bourne Identity

En çok beğenilen yorumlar
avatar
(70) -
Aksiyon filmi kategorisi bu filmle birlikte ortaya çıktı. Ondan önce aksiyonun ne olduğunu bilen yoktu Gülücük Efsane..
8


avatar
(359) -
Bourne serisinin ilk filmi ve hafızası olmayan bir adamla tanışıyoruz. Onunla hatırlıyor onunla adım atıyor onunla kaçıyoruz. Heyecanın doruklara ulaştırmayı başaran film izleyicisine keyifli dakikalar yaşatmayı başarıyor. İyi olan tarafıysa seri gittikçe tadından yenmez bir hal alıyor.
10


avatar
(35) -
Böyle hareketli‚temposu yüksek filmleri izlemeyi uzun zamandır pek fazla izleyemedim.

Bu seriye başlamayı zaten ne zamandır düşünüyordum.Serinin ilk filmini izlerken iyki düşünmüşüm ve başlamışım diyorum.

İyi bir senaryo ve kurguya sahip.Aksiyon sahnelerini beğendiğimi söyleyebilirim ve temposu yüksek sahnelerde arka fonlarda çalan müzikler izleyici ekrana kilitliyor.

Son sahnelerde zaten serinin 2.filminden haberin olmasa bile olacağını tahmin edebilirsin.

Belirlenen yeni bir projeye geçiliyor.Bourne muhtemelen 2.filmde bu proje ile rekabete uğrucak.

[b]8/10 [/b]
8


Yorumlar (32)
default avatar
(7) -
Bu güzel film serisinde de Amerikalilar İngilizlere a adeta meydan okumuş yani kısaca sizin ''James Bond'' unuz varsa bizimde ''Jason Bourne''umuza var demişler ve bu rekabetten orataya çok muhteşem kurgulu bol aksiyonlu bir film ortaya çıkmış, bana göre kendi dalında 10 üzerinden 9 veriyorum.Keyifle izleyin bütün serileri.
9


default avatar
(314) -
Sürükleyiciliği ve gizemi tam tadında bir film. Finali tam istediğim gibi bitmedi. Kimisine klişe gelecektir senaryosu lakin klişe olan bu film değil diğerleridir. Diğer serileri en kısa zamanda izleyeceğim.
8


avatar
(6206) -
Bugün aklıma geldi serinin ilk filmi olan ve bir kez daha izlerken unuttuğum bir çok sahnesiyle aynı zevki aynı tadı aldım. Kesinlikle bu seriyi izlemeden ajan filmi izledim demek olmaz. Tartışmasız aksiyonu bol ve izlediğim en iyi ajan serisidir Ayrıca izledikten sonra Jason Bourne'na hayran olmamak elde değil.
10


default avatar
(66) -
Çok yetkin bir yorumcu değilim ama her zaman "tüm zamanlar " sıralamasında casus filmleri için top-10'de yer alacak bir film olduğunu düşünüyorum.


avatar
(70) -
Aksiyon filmi kategorisi bu filmle birlikte ortaya çıktı. Ondan önce aksiyonun ne olduğunu bilen yoktu Gülücük Efsane..
8


avatar
(70) -
Şu an bu türde bir film çıktığında artık Hollywood için 'klişe' senaryo diyoruz. O yüzden direkt bir önyargı oluşuyor. Ama bu film bu klişe senaryoların öncülerinden biri. Oyunculuk da çok iyi. Keyifle izlenir
8


avatar
(6206) -
Kesinlikle aksiyonu tam ayarında, gerilimi yerinde dövüş ve araba sahneleri oldukça başarılı Jason Bourne bence iyi bir ajan film serisinin ilkidir ve diğer bölümlerini izlemek şart oldu ayrıca Matt Damon tek başına oynuyor diyebiliriz geçte olsa izlemeyenler için kaçırılmaz bir film seriyi mutlaka tamamlamak gerekir...
10


default avatar
(1082) -
Bourne Identity, çağdaş casus gerilim filmleri için yeni bir yere sahiptir. “Bourne Kimliği” nin anlamak için çok basit bir hikayesi var gibi gözüküyor gizem ise serinin birinci filmi ile başlıyor ve yavaşça ortaya çıkan bir gizem. Spycraft, tüm teknik gizemlerle ilgili değildir, ancak insan beynini ve insanın kaslarını gerektirir (ve çok miktarda silah ve araba kovalaması ile kovalamcanın içine bırakıyor).

Dövüş dizileri hızlı ve inandırıcı, araba kovaları doğru koreografiye sahip ve Jason Bourne karakteri savunmasız ve kolay tanımlanabilir. Matt Damon, rolüyle bariz bir şekilde oynar, sadece karaktere kayar ve onu hayata geçirir. Casus gerilim filmleri The Bourne kimliğine gittikçe en iyilerden biri. Casusların dünyada bir gerçek olarak varlıklarını gizliyor. Karıştığın her işte doğru karar verme yeteneğine sahip olmak, doğru puzzleri yerine koyabilimek ve resmi tam olarak görmek. Bir casus isen ölmek için bir çok nedenin var olduğunu gösterir.

Beğendim seri filmlerde genellikle birinci filimden sonra ikinci ve üçüncü filmerde haya kırıklığına neden olabiliyor..
9


avatar
(33) -
Puanını hak ediyor. Seriye başlamadıysanız başlamanızı tavsiye ederim. İlk film özellikle çok iyi. Kendinizi filme kaptırıyorsunuz, bir bakmışsınız film bitmiş.
8


avatar
(1248) -
Muhteşem bir serinin ilk filmi. Alışılmışın dışında bir film ve aynı şekilde Matt Damon'dan da alışılmışın dışında bir performans. İzlemediyseniz, tüm seriyi bekletmeden izleyiniz.
8


avatar
(511) -
Serinin en iyi filmi. Aksiyon sahnelerini abartmayıp hikayeye odaklanmışlar. Senaryo daha güzel. Hikaye daha etkileyici. Kurgu daha ince. Gerçekçilik ön planda. Atmosfer kusursuz.
8


default avatar
(102) -
GEÇMİŞİ OLMADI GELECEĞİDE OLMAYACAK..AKSİYON SİNEMASINDA ÇIĞIR AÇAN BAŞYAPIT
AKSİYON FİLMLERİNE GENELDE 7 PUANDAN FAZLASINI ZOR VERİRİM
BU FİLME PUANIM NET 9

Bourne Üçlemesi, ilk olarak ABD'li yazar Robert Ludlum tarafından 1980'li yıllarda piyasaya çıkmış dünyanın en sıradaşı orjinal casusuluk hikayesidir ve üç kitaptır. Daha sonra bu kitaplardan uyarlanarak başrolünde Matt Damon'un oynadığı dört sinema filmi çekilmiştir. The Bourne Identity de bunlardan ilki

Sinema sanatı 'tür'lere ayrılarak kategorize edildiği günden bu yana en çok talep gören türlerden biri 'Casus' filmleri oldu hiç kuşku yok ki. Hele bir de aynı adlı edebiyat türünden de yardım alınca ortaya sayısız casus filmi çıktı. James Bond'la ikonlaşan casuslar ve casusluk mesleği, seyirciyi tehlikelerle dolu yaşamlara davet etmesi ve (başarıldığı zaman) iyi bir gerilim yaşatması sonucu seviyesiz video filmlerinden, elit yönetmenlerin şaşırtıcı yapıtlarına dek, devamlı beyaz perdeye geldi. Sessiz savaşın devam ettiği ve Amerika Birleşik Devletleri'nin komünizm paranoyasının zirvelerde gezdiği bir ortamda filizlenip güçlenen, soğuk savaşın sona ermesiyle de, kendine yeni düşmanlar ve kahramanlar yaratarak bugüne gelen casus filmleri, derdinin ne olduğu baştan belli olan filmler getirdi bize. Üstelik 11 Eylül sonrası az da olsa, ABD'nin kendini sorguladığı; ve dış terörün kendi gizli servislerinin eseri olduğu gerçeğini kabullenmesiyle, tür farklılığı tartışılır bir raya girdi. Her ne olursa olsun sinemadaki casuslar her zaman çekici oldu; bu da bir gerçek. Soğuk ve sofistike Bond'dan, günümüzün anarşist eskisi casusu Xander Cage'e kadar envayi çeşit gizli göreve çıkmış ajanla karşılaştık beyaz perdede. İşte 'The Bourne Identity'nin kahramanı Jason Bourne da, bu geleneğin son temsilcisi.

filmden biraz bahsedeyim sizlere

Amerikalı ajan Jason Bourne'un kimliğini bulma mücadelesi ve bu yolda karşılaştığı maceralar olarak özetlense de aslında film, öyküsünü casus filmleri antolojisi olarak seçmiş sanki Her farklı sahnede eski bir filmden izler görmek mümkün: örneklemek gerekirse daha önceden çekilen
The French Connection'dan, Mission: Impossible'a Bond serisinden The Long Kiss Goodnight'a kadar. Filmin heycan dozu gerçekten yüskek yavaş başlıyıp aniden hızlanan takip etmekde zorlanılan ama dozunun çok iyi ayarlandığı ustalık gerektiren 1 sahne hariç abartıdan uzak bir fil o bir sahneyide izleyen herkes bilir fimin en sonundaki apartman çatışmasında.O sahne dışında hiç bir abartılı sahne yok yönetmen Doug Liman Paul Greengraas kadar olmasda gerçekciliği yakalamayı başarmış.Filmde hem aksiyon dozu yükskek tutulmuş hemde hikayeyi çok iyi bir şekilde anlatılmış bazı aksiyon filmlerinde özelliklede günümüz filmlerinde bol aksiyon koyucam diye hikayenin anlatımına öncem vermezlerki bu film bu hatayı yapmamış hiakye ve aksiyon arasındaki teraziyi korumayı başarmışki buda filmin artı yönü. Aksiyon sahneleri ise gerçekten orjinaldi özellikle Jason Bourne\'nin konslosluktan kaçtığı sahneler ters şerit takipleri gerçekci çatışmalar heyacan dolu kovalamacalar ve muhteşem dövüş sahneleriki bu devrede Matt Damon bütün bildiklerini göstermiş ki Matt Damon bu konuda gerçekten yetenekli birisidir filmde kullandığı sadece özel eğtimli CIA ajanlarına öğretilen bir dövüş tekniği olan Kravmaga dövüşünün 8 yıldır eğtimini alıyorku bu 8 yıllık eğtim onu gerçek bir canavara dönüştürebilir.Kıscası oldukça başarılı bir yapım hatta bana göre matirx nasıl sinema dünyasını ikiye böldüyse bu filmde aksiyon sinemasında çığır açmıştır ve tüm çekilen aksiyon ajan filmleri için bir kıstas olmuştur tahminimce önümüzdeki 50 yılda hep Bourne serisi bu tarz filmlere kıstas olacak izlemeyen sinema severlere şiddetle tavsiye ederim
9


avatar
(8408) -
Her zaman, her yerde... İzleyin, izletin... Kitabı, dizisi, filmi, eskisi, yenisi her türlü izlenmeyi hakediyor.
10


avatar
(57) -
süper bir aksiyon inanılmaz dövüş sahneleri olan adrenalinin hiç bitmediği bir film. ilk önce 3 setlik kitabını okuyup izlerseniz daha iyi olur sizin için çünkü her zaman kitaplar daha güzel oluyor.
9


default avatar
(6) -
İzlediğim en iyi aksiyon filmlerinden biriydi. Yorumu ilk filme yapıyorum çünkü benim gibi aksiyon filmlerine pek sıcak bakmayan kişilerin fikrini değiştirebilir.

Öncelikle filmin kurgusu çok güzeldi, konu direk verilmiyor az az.... Burada biz devreye giriyoruz acaba şöyle mi oldu gibisinden düşünceler dolaşıyor aklımızda.

Şunu da söylemeden geçmeyeyim Matt Damon'ın oyunculuğu direk dikkat çekiyor ortama kendinizi kaptırıyorsunuz.

Bu filmi izleyin hoşunuza giderse devam filmlerini de izleyin onlarında aşağı kalır bir tarafı yok hatta daha güzel.


avatar
(220) -
Kitabını okuduktan uzun yıllar sonra filmini izlediğim müthiş yapım. Soluk soluğa izleyebileceğiniz bir serinin ilk filmidir. Kaçırılmaması gerekir. İyi seyirler. Saygılar
9


default avatar
(1723) -
bourne serisinin ilk filmi oldukça etkileyici ve sürükleyiciydi..aksiyon severlerin haz almaması mümkün değil ...matt damon un filme katkısı müthiş...
Sürprizbozan: Göster
8


avatar
(185) -
kesinlikle izlenmesi gereken bir aksiyon serisinin ilk halkası.
9


avatar
(249) -
Serinin 3 filmide süper ...
8


avatar
(232) -
Geçen yıl kitabını okumuş, beğenmiştim. Ve kitabı okuduğum için sürekli kitapla arasında bir kurmaya çalıştım ama bulamadım. Sadece olaya giriş kısmı kitapla bire bir örtüşüyor gerisi oldukça iyi kurgulanmış. Bana göre tek eksisi Marie karakteri bu role uygun biri değildi başka biri olmalıydı. Onun dışında film sonuna kadar aksiyon dolu ve Bourne'un gerçek kimliğini öğrenmeye çalışmasıyla geçiyor. Filme beğenirseniz\beğendiyseniz bir de kitabını okumalısınız. Gülücük

İyi seyirler. Saygılar
8


‹ Önceki 1 2 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film