Giriş Kayıt

Harry Potter ve Felsefe Taşı (2001) Yorumlar


Harry Potter and the Sorcerer's Stone

Yorumlar (13)
avatar
(73) -
cok güzel bir seri tekrar başladım her izlediğimde daha da etkileniyorum hagridin bunu söylememeliyim diyor ama sürekli ağzından kacırıyor Çok Mutlu en sevdiğim sahne harrynin felsefe taşını vermeyip voldemortla yardım eden profesör quiriel karşı savaştığı ve voldemortun anne ve babasını diriltmesini teklif etmesine rağmen kabul etmeyip taşı vermediği sahneydi10/8
10


avatar
(1723) -
Serinin ilk filmi için gayet başarılı bir açılış yapıyor, ortam ve ambians güzel ayarlanmış, hikaye işlek ve her an hareketli, efektlerde fena değil...
8


avatar
(806) -
"Düşmanlarımıza karşı koymak yürek ister, ama dostlarımıza karşı koymak için daha fazlası gerekir!.."

İlk kez 11 yaşındayken izlemiştim, sonra üniversitede bir kez daha izledim. Ardından öğretmen oldum ve öğrencilerimle sınıfta izledik.
Yarın öbür gün çocuğum olup da 11 yaşına bastığında bu sefer onunla izleyeceğim...
10


avatar
(817) -
Harry Potter uzun zamandır aklıma gelip gidiyordu. Bir süre sonra ise gelip, gitmemeye başladı.

İnternetten yoksun olduğum günlerden biriydi. Neredeyse 7 senedir falan elime almadığım kumandayı aldım. Bir baktım serinin ilk filmi var ekranda. Bir daha baktım sonra, yeni başlamış. Uzandım biraz. Saat 5 olmuş. Film bitmiş. Ben de bitmişim. Hızlı yaşlandığını fark ettim film bitince.

Harry Potter'ı ilk kez 8. sınıfta izlemiştim. Bu da 2. oldu. Bu bahaneyle serinin diğer filmlerini de izlemeyi düşünüyorum. Film baya iyi. Sanat yönetimi mi deniyordu ne haltsa. O iyi. Baya para harcanmış olduğu belli. Yılına göre üst düzey bir iş. Dekorlar, kostümler, mekanlar. Bilmiyorum belki velet filmidir. Ben baya sevdim.
9


default avatar
(37) -
Muhteşem bir serinin başlangıcı idi. Her şey yerli yerindeydi. Bir seri nasıl başlamalı sorusunun cevabıydı. Küçük arkadaşlarımızın oyunculuğu gerçekten iyiydi. Yönetmen ve yapımcının hakkını da teslim etmek gerek.
9


default avatar
(1082) -
Pek çok yönden bugüne kadar fantastiktin türün en iyilerinden birisi... Bu film, eski moda İngiliz ambiyansını yansıtması açısıdan diğer fantezilerinden daha büyük olduğu için, diğer büyücü filmlerin üstünde kendini gösterir. Diğer fantastik filmlerin aksine, yönetmenler, kitaplara daha aşina oldukları ve kitabın en sevdikleri bölümü için bekledikleri ve yönetmenin kurgusunda ve nasıl yansıtıp yansıtılmadığının bulunup bulunmadığını merak eden çocuklara yönelik çok eleştirel bir izleyici kitlesiyle karşı karşıya...

Filmdeki herhangi bir değişiklik, Rowling'in yarattığı fantastik dünyasını küçümseyici olarak görülecektir. İlk filmin yapımında bu yapım öncesinde de bir çekişme var idi. Kitabın sadık bir gösterimi, iki buçuk saatlik bir süreye sıkıştığı için, film, özel efektlerin olduğu kadar güzel bir şekilde gerçekleştiriliyor. Tecrübe edilmesine rağmen oyuncular, genç oyuncuların eğitilmemesi ve bir sahne okulu geçmişinden gelmesi, başrol hariç, bu tür bir eğitimin tipik şıklığını göstermektedir.
9


avatar
(8404) -
Daha önce pek çok kez izlemiştim zaten, kabloluda seriye denk gelince yine izledim, yine çok keyif aldım. Üstelik şimdi hepsi kocaman olan bu küçüklerin şirin halleri bu sefer daha bir tatlı geldi. Ben kendimi şanslı yılda doğan biri olarak görüyorum. Bu seri, Matrix, Karayip Korsanları, Yüzüklerin Efendisi ve daha niceleri... Büyük çoğunluğunu sinemada izleme şerefine nail olmak bence paha biçilemez! İzlemeyenler için hiç durmadan başlamak lazım derim, iyi seyirler olsun.


avatar
(391) -
Henüz 12 yaşındayım öyle büyük bir heyecanla gitmiştim ki sinemaya... Hiç unutmam Manavgat'ta yeni açılmıştı sinema. Topluca gitmiştik 4-5 arkadaş; aileden zar zor izin alıp.. Aynı zamanda bu film sinemada izlediğim ilk filmdir.
Daniel Radcliffe o rol için bulunabilecek en ideal adaydı. Tabi aynı şeyi malesef devam filmleri için söyleyemiyorum!
Zira seri içinde çekilmiş en iyi filmler ilk iki filmdir. Sonrakiler ne yazık ki salt ticari amaç ve popülarite uğruna çekildiği için kitaptan uyarlama noktasında başarısızdı. Yıllar sonra tekrar izledim; aynı heyecanı bana bir daha yaşattı...
9


avatar
(1818) -
Yıllar yıllar önceydi...

Öncelikle bir Harry Potter hayranı olduğumu söylemek istiyorum. Hatta biraz abartma yönüm de vardır. Mesela bu seriyi sanırım 4 kez falan bitirdim. Punky Eve ilk vcd alındığında hiç unutmuyorum babam Harry Potter'ın ilk filmini almıştı. 2002 yılı o kadar mutlu olmuştum ki çocukluk tabi ha iki cdnin de aynı çıkması sonucu çok üzülsem de bu filmin yeri her zaman ayrıdır bende. Çok Mutlu Tabi sonra kitaplarını bitirdim. Bana kitap sevgisini neredeyse bu seri kazandırdı. J.K. Rowling'e bir zamanlar aşık olduğum da doğrudur. İlk seriyi filmde izleyip kitabı öyle okumaya başlayınca karakterler de filmdekilerle aynı oluyor. Bu nedenle her film ayrı bir heyecan yaratıyordu bende. Bu ilk film tam da yaş dönemime denk gelmişti. Bu da Harry Potter'a olan hayranlığımda önemli etken. Gittikçe çoğu kişiye göre seri düşmüş gibi görünse de bana sorarsanız her bölüm bir heyecan barındırıyor. Hatta son filmini ikiye bölünmüş olmasına bile sevinmiştim. Ne kadar uzarsa o kadar izlerim diye.

Döneme ve türüne göre çok başarılı bir çalışmaya sahip bu ilk film. Beğeni almasında bir diğer sebep de bu olmalı. Oyuncularla beraber büyümüş olmamız da filmi daha çok içselleştirmemizi sağlıyor. İyi ki böyle bir seri filmine şahit olduk. İzlemeyen kaldıysa kaçırmasın.

İyi seyirler.
Saygılar
9


avatar
(1239) -
İlkler herzaman güzeldir.Harry potter ve arkadaşlarının başlattığı bu Fantastik macera filminin en güzel yanı Harry potter'ın başına geleceklerden habersiz olmasıyla birlikte Tam bir macera filmi havasında geçmesidir. Hıhı
En çok Etkilendiğim sahne ise bana göre müthiş bir düşünce ile yapılmış satranç sahnesidir. Hıhı

-------------

Harry Potter'ın tüm Serisini 28.Ocak ile 4 şubat arasında baştan sona kadar sırasıyla yeniden izleme fırsatı buldum. En güzel seri filmi Azkaban tutsağı olup içlerinde en kötü serisinin'de Melez Prens olduduğuna karar verdim.
Şöyle bir sıralama ve puanlama yaptım.

Harry Potter'ın Tüm serisinin Genel puanlanlarının ortalaması 10 üzerinden 7 olarak düşündüm yani 7 Puan Harry serileri için idealdir.
Toplam 8 kere vizyona giren Harry Potter'ın 8 ayrı film üzerinden ve maximum 8 puan üzerinden hesaplayacak olursak :

Azkaban Tutsağı ★★★★★★★★ 8/8
Sırlar odası ★★★★★★★☆ 8/7
Ölüm Yadigarları part 2 ★★★★★★☆☆ 8/6
Felsefe taşı ★★★★★☆☆☆ 8/5
Ateş kadehi ★★★★☆☆☆☆ 8/4
Ölüm Yadiğarları part 1 ★★★☆☆☆☆☆ 8/3
Zümrüdüanka yoldaşlığı ★★☆☆☆☆☆☆ 8/2
Melez prens ★☆☆☆☆☆☆☆ 8/1

Not: Ölüm yadiğarları part 1 ve part 2 ayrı seriler olarak ele alınmıştır.
7


avatar
(994) -
kitaplarını bir solukta okuyup, kritiğini haftalarca yaptığımız bir efsaneydi. belki de ilk film olmasından dolayıdır ki puanlamada da duygusal yaklaştı bir çok kişi. 10 yıl öncesi için gayet ideal bir yapımdı.
9


avatar
(574) -
10 senedir iyi sıktık kendimizi izlememk için ama bugün serinin ilk filminden başladık, oldukça güzel ve eğlenceli oyuncular daha minicik ouyy.. bakalım gerisi nasıl gelecek.
8


avatar
(649) -
Yazarın hayal gücüne ve kurgusuna hayranım!! Kitabın filme aktarılışı da gayet başarılı. Serinin en şirin filmiydi. Bende bu etkiyi yaratma sebebi Daniel ve arkadaşlarının küçük oluşu sanırım Gülücük Oyuncu kadrosu, senaryosu, görselliğiyle çok güzel bir film serisine başladığının göstergesi! Tabi artık sonuna gelmek üzereyiz o ayrı mevzu Gülücük
7


‹ Önceki 1 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film