Giriş Kayıt
Yorumlar (18)
avatar
(502) -
Vay be ne filmdi ama cidden özellikle bunların kurgu ve senaryo değil de gerçek yaşanmış hikaye olduğunu bilerek izlemek başka bir keyif veriyor. Denzel'in filmlerinden seçip izlemiştim. Irkçılık üzerine yapılan güzel filmlerden birisi çok zorlu hapiste çürüyen bir hayat...
8


avatar
(806) -
"Nefret beni buraya tıktı ama sevgi beni buradan çıkaracak."
Film, ABD'nin kronik pandemisini işliyor: ırkçılığı.
Boks ringindeki yumruklar kadar sert bir öykü. Ve yaşanılanların gerçek olması bu soyut yumrukların etkisini daha çok arttırıyor. Denzel her zamanki gibi...
8


default avatar
(1723) -
Yine muhteşem bir Denzel filmi , bu adamın neredeyse tüm filmleri iyi ya da çok iyi...
9


default avatar
(104) -
Rubin Carter'ı ve filmi anlamak istiyorsak;filmin sıkıcı gelmesi sebebiyle,ızdırabının bir zerresini yaşamanın zararlı olmayacağını düşünüyorum.İhtiyaç duyulduğunda tekrar seyredilerek, başvuru kitabı gibi yararlanılabilecek bir film.
Sürprizbozan: Göster
10


avatar
(1234) -
Böylesi filmler izleyince hep gözlerim dolar. Devletlerin insanı yaşatmak için değil, öldürmek için elinden geleni yaptığı şu küçük dünyamızda ne acılar ne sıkıntılar yaşanmış ve bu yılda bile yaşanmaya devam ediyor.
Denzel Washington adeta oyunculuk dersi vermiş. Hikayenin de gerçek olması filmi bir adım daha yukarı taşımış. Benden 8 puan şiddetle tavsiye ediyorum.
8


avatar
(8404) -
Bazı adamlar varsa, o film izlenir! Benim için Denzel listenin en başında! Film gerçek bir hikayeye dayanıyor ama birebir değil. kesinlikle izlenmeli ve gerçek hikayede genel olarak şöyle ' 1966 baharında New Jersey'deki bir barda üç kişiyi öldürdüğü gerekçesiyle cezaevine konan Hurricane, iki beyazın yaptığı "eşkal tespitine" dayalı mahkumiyet kararına karşı aralıksız mücadele vermişti. ABD'de ırkçılık karşıtı hareketin doruğa çıktığı 1970'lerde, adı ve mücadelesi simgeleşti. Bob Dylan ünlü "Hurricane" şarkısında onu anlattı. Birçok gazeteci, iki kararlı avukat ve Kanada'daki bir komün sahip çıktı davasına. Sonunda 1985'te, savcılık makamının 19 yıl önce "ırkçı" davranarak bazı ipuçlarını gizlediğini kabul eden bir Federal Mahkeme kararıyla serbest kaldı.
Hurricane şimdi Beyaz Saray'da Başkan Clinton'la yemek yiyip, BM Genel Kurulu'na hitap eden bir kişi; yeni bir simge ABD için. Gerçi Norman Jewison'un yönettiği film, Hurricane'in hikayesine tam sadık olmamakla eleştiriliyor. Ancak Hurricane'i simgeleştiren şey, filmin de ana mesajı: "Olağanüstü haksızlıkları bile geri çevirme umudunun sistem içinde korunduğu bir yer ABD." Filmin Türkiye'de, Hurricane'in otobiyografisine verdiği adla, "Onaltıncı Raund" olarak gösterime girecek olmasının anlamı da bu.' Bu arada Muhammed ali'nin kendisine örnek aldığı boksör olduğunu da okumuştum bir yerlerde...


avatar
(255) -
Bazı filmler vardır film olmaktan çıkarlar bambaşka boyutlar bambaşka anlamlar kazanırlar, işte bu film de onlardan biri. Bir insanın çaresizliğini, yaşadığı haksızlıkları ve dramı mükemmel şekilde aktarıyor izleyicilere. İnsanı insan yapan değerleri sorgulatıyor. Her insanı etkileyecek türden bir yapım olduğunu düşünüyorum o yüzden vakit kaybetmeden açın izleyin derim. 10/10
8


avatar
(463) -
Denzel yine döktürmüş, şiddetle tavsiye edilir...
8


avatar
(1418) -
2013 yılında yazdığım yorum...

1999 yapımı biyografi/drama/spor filmi THE HURRICANE , Boks Şampiyonu Rubin Carter'ın siyah olmasından dolayı , ırkçı bir polis dedektifinin cinayet suçlaması ile 1966 yılında hapse girmesini , 22 yıl sonra tekrar açılan mahkemede suçsuzluğunun ispatlanmasını ve serbest bırakılmasını konu alıyor.

Kurgu çok başarılı. Rubin'in hapiste yazdığı otobiyografi romanını okuyan bir siyahi gencin ve onun Kanadalı dostalarının yardımı, Rubin'in çocukluğundan başlayarak nasıl hapise düştüğüne kadar olan süreç filmde çok iyi canlandırılmış. Boks sahneleri filmde yoğunlukta değil.

Çok etkileyici bir biyografi filmi . Tavsiye ederim.


Senaryo, Rubin Hurricane Carter'ın romanından uyarlanmış.

Başrolde: Denzel Washington her filminde olduğu gibi oyunculuğunu " konuşturmuş" ve Oscar'a aday gösterilmiş.
8


avatar
(2674) -
Güzel ve etkileyici bir biyografi...
8


default avatar
(395) -
Ne varsa eskilerde ve o güzel oyuncularda var. Yine bir ırkçılığın, adaletsizliğin ve insan hayatını anlatan bir Denzel Washington filmi.
10


avatar
(998) -
Herkese akıl veren amerikanın gerçek ve hain yüzünü gösteren son derece çarpıcı bir film. İzleyin, izletin arşivleyin. Mahkeme sahneleri biraz daha uzun olsaydı iyi olurdu 10 / 9

"Adaletin evine olan borcumu ödedim ama kimse bana adil davranmadı"
8


avatar
(51) -
Yazmak bir silahtır. Bir yumruğun olabileceğinden çok daha güçlüdür. Yazmaya oturduğumda bu hapishane duvarlarının dışına çıkabiliyorum. (Rubin Carter)
8


avatar
(25) -
Çok dramatik ve akıcı bir film tavsiye edilir.
8


avatar
(10) -
Muazzam bir film. Denzel Washington'dan muazzam bir oyunculuk.
Sürprizbozan: Göster
10


avatar
(172) -
"Adaletin evine olan borcumu ödedim ama kimse bana adil davranmadı."

İzleyecek olanlar bir boks filmi değil sabır filmi izleyeceklerdir. Film vermesi gereken duyguyu güzel vermiş. Genel olarak beğendim. Öncelikle evrensel insan ahlak ilkelerinde insanlarla karşılaşmak biraz şaşırtıcı oluyor bazen. Yapımda bu duruma nail oluyoruz. Bir şeyler kapabiliriz. Ayrıca Krishnamurti gibi bir öğretmeni de müdahil ederek felsefi değerini de ortaya koymuş eser. Tek kötü yanı olayın çok uzun bir formatta ele alınmasıydı. Yer yer sıkıcı oldu.
7


avatar
(1239) -
Denzel abimizin kötü bir filmini izlemek sanıyorum'ki nasip olmayacak ve olmasın'da Harika bir film. Süresi uzun olmasına ragmen zerre kadar sıkılmadım ayrıca gerçek bir yaşam öyküsü olması izlerken beni iyice cezbetti. Oyuncu performansları senaryonun işlenişi ve yönetmenin başarısını'da es geçmemek lazım. 3.Cd'lik Waf sürümünün görüntü ve ses kalitesi izlemeniz için oldukça yeterli ve uygundur. Tavsiyem düşünmeden izlemeniz yönündedir.
7


avatar
(847) -
Sürprizbozan: Göster


‹ Önceki 1 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film