Giriş Kayıt

Rüyaların Kızı (1998) Yorumlar


La niña de tus ojos

Yorumlar (1)
avatar
(260) -
Nazilerin Yahudilere uyguladığı zulüm ile ilgili filmlerden hepimize gına gelmiş olsa da, önümüze değişik senaryolu bir film konunca da şapkamızı çıkarmamız gerekir. Almanların Bavaria ile birlikte en eski film şirketlerinden olan UFO (ki aslında dağıtımcı bir firma idi) adına çekilecek bir filmin konusu İspanya'da geçtiği için, yapımda İspanyol sanatçıların da rol alması gerekir. Amaç, sosyalist devrimcilere karşı kahramanca (!) direnen Frankistlerin şanını yüceltmektir. Ama konuk İspanyollar arasında Franko taraftarları azınlıkta olunca, bu sanatçıların gerçek Nazilerle olan ilişkisinden komik sahneler çıkması kaçınılmaz olur.
İspanyollar senaryoda klasik iyi karakter, kötü karakter, platonik aşk ve acındırma/mağduriyet unsurlarının hepsini tepe-tepe kullanmışlar. (Eksik kalan bir tek çocuk masumiyeti olmuş ki, ona da yer bulamamışlar.) Koskoca (!) Dr. Gobbels'in kendini bir İspanyol oyuncu peşinde rezil etmesi ve setteki ek birkaç mantıksızlığın izleyiciyi fazla rahatsız etmemesinin tek sebebi, film komedi türünde oluşu (Aynen "Biz ne absürd komediler gördük" hesabı).
Bu sebeple, jenerikteki yanlış "komedi-dram" tanımına kanarak ciddi bir film seyretme niyetiyle koltuğa oturmayın, zamanınıza yazık olur.
8


‹ Önceki 1 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film