Giriş Kayıt
Yorumlar (15)
default avatar
(96) -
bu filmin sevilecek hiçbir yeri yok. ama filmin sonunda Michael'ın babasının yanına gelip, Güzel konuşmaydı baba. Tebrikler. Ama kahvaltımızı edebilmemiz için gitmen gerekecek. demesi çok iyiydi.
8


avatar
(385) -
Şaşırtıcı bir film. Babanın 60. doğum gününde çocuklardan birisinin bir itirafı ile ortam karışıyor. Misafirlerin ilk seferlerde hiç tepki vermemesi bu tür olaylara karşı halkın tepkisizliğini güzel göstermiş. Bunun yanında filmin en sevdiğim yönü karakterleri bir sevdirmesi bir nefret ettirmesi. Babayı ilk başta seviyoruz, espri falan yapıyor ama sonrası malum. Büyük oğlandan ilk başta nefret ediyoruz, ırkçı olduğu için, kardeşine ve karısına davranış şeklinden dolayı vesaire. Ancak filmin sonunda en doğru olanı o yapıyor.
Sürprizbozan: Göster
Sonuçta çekim tekniği dogma usulü olduğu için başta itici gelse de gerilim dolu ve dramatize etmeden anlattığı etkileyici hikayesiyle başarılı bir yapım.
8


avatar
(1723) -
zor film arkadaş, biraz psikolojiniz bozulabilir, itiraflar, bağırış, çağırış, konu olarak tabusal, avrupa sinemasında bu tarz hikayeler maalesef mevcut, vasat değil ancak şaşırtıcı...
7


default avatar
(26) -
aslında filmin konusu sadece bir aile içi dram değil bütün avrupa'nın önemli problemlerinden biri olan ensest ilişki üzerine. fazla kasmadan ve tamamen drama boğmadan anlatım üslubu var.
7


avatar
(79) -
Filmi daha izlemedim ama yorumlara bakınca görselliği ve film çekim yöntemlerini eleştirenleri gördüm. Yahu zaten bu film profesyonel çekim yöntemlerine karşı oluşturulmuş dogma manifestosunun ilk filmi. Adamların amacı görsel efektler ve pahalı yöntemler kullanmadan da insanlara güzel filmlerin çekilebileceğini kanıtlamak siz hala çekimler berbat felan diyorsunuz Gülücük


avatar
(1418) -
2014 yilindayazdigim yorum... Danimarka yapımı şölen / festen (1998) ımdb ilk 250 de 227. Sırada yer alan 8,1 puana sahip, dogma 95 akımının ilk yapımlarından, bir kendini kötü hisset filmi. Film süresince tedirginlik hissedip rahatsız oldum. Başarılı bir filmdi ona hiç şüphe yok.
Sürprizbozan: Göster


Belki her izleyiciye hitap etmez ama bence sinemanın değerli eserlerinden biri. Ben çok beğendim. Size de tavsiye ederim.
8


default avatar
(182) -
Çok sağlam film. Danimarka sineması dünyanın en iyilerinden bana göre. İzlenmeye değer çok şey var.
9


default avatar
(3) -
Neden bu tarz cinsel içerikli filmler hep profesyonel ve amatör film eleştrimenleri tarafından tam puan alıyor?
Bastırılmış duyguların, seks sırlarının, tarifsiz tabuların, gizli cinsel istismarların işlendiği konular neden hep baş yapıtmış gibi adından söz ediliyor?
Yani konu gerçek olaylara tercüman olacak konu kalitesine ve 1 gecede yabancıların önündeki aile dramasına sahip olabilir de;

Böyle bir çekim stili nerde var Allah aşkına? İnsan izlerken başı dönüyor, sanki köyde fantazik 3 gencin maddi imkansızlıklar yüzünden el kamerasıyla toplamaya çalıştığı çekimlere benzemiş..

Sürprizbozan: Göster

Yani bu filmin sadece düşüncesi güzel, o düşünceyi ortaya koyma konusunda vasat , aşağı bir görsellik, çekim açıları fiyasko..

Yönetmenin ve senaristin patlama yaptıklarını düşündüğü şey christianın haklı mücadelesi.. Film başlarken saçma başladı.. Christianın kendini bu sernenişe hazırlayışı hiç işlenmedi..
Sürprizbozan: Göster


Sürprizbozan: Göster


Kısaca çok çabuk insan değişimleri , normalde uzun sürede olması gerekn olaylar 1-2 günde oluyo ve bu olaylar çekim hataları ve iğrenç dekorlarla üstelik bazı anlatılmak istenen detaylar görsellerle detaylandırılmadan bizden tüm olayları insanların surat ifadelerinden anlamamızı istemeleri,

yordu film beni , açıkça söylüyorum..

Vasat.


default avatar
(77) -
Tek söyleyebildiğim; 'Ne mide bulandırıcı aile lan bu!'


avatar
(86) -
Başından sonuna kadar tutarlılığı ile yere basan sağlam bir film. Filmin hiçbir yerinde gereksiz duygusallaşma ve gereksiz şiddet yok.
10


default avatar
(15) -
Bazı filmler vardır çoğu kişi izlemez ama harikadır. Bazı filmler vardır çoğu kimse beğenmez ama yüksek puan almıştır sinema sitelerinden. hah işte bu filmde buna benzetmeye çalıştım ama olmadı. yahu filmde mikrofonu görüyorum resmen,şu yukarda tutulanlarından. olmamış bu film.
5


default avatar
(81) -
ımdb 250 olması mumkun olmayan bır fılm..6 lık bır fılm..
8

Cevaplar (1)
avatar
(240) -
haklısın. haddinden fazla abartılı bir film..
5


0
| Bildir


avatar
(65) -
Bu mükemmel filmi izlemenizi öneririm.
8


avatar
(691) -

Ensest ilişkilerin nasılda saklanabildiğini ve sonuçlarının ne kadar ağır olabileceğini anlatan, mesajı oldukça etkili, anlatımı güçlü, oyunculukları başarılı bir hikaye.

İzlememiş olanlara tavsiyeden kaçınmayacağım, dramı ile etkileyecek bir şölen!

7,5 / 10
8


‹ Önceki 1 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film